Elevinflytande

Elevinflytande? Va? Vi ska inte klaga på elevinflytande. I alla fall inte på NTI. Elevinflytande innebär att eleverna ska få vara med att bestämma om saker och ting i skolan. Om det ska byggas en ny matsal eller något liknande. Elevinflytande är jättebra så länge det inte går över styr. Men elever ska inte bestämma allt. Långt ifrån. Under lektioner anser jag att lärarna ska ha nästan all makt faktiskt. Eleverna kan komma med förslag när det gäller undervisningen men det ska vara läraren som bestämmer i slutändan. Just nu går det till såhär:

Läraren: Ja nu ska vi läsa för det ska man göra i denna kursen.
Eleverna: Nej!
Läraren: Okej, men då gör vi inte det. Har ni något annat förslag?
Ett annat exempel:
Läraren: Vi börjar klockan 9.
Eleverna: Nej!
Läraren: Okej vi börjar halv 10.

Man blir totalt chockad. Eleverna vill inte läsa för att de tycker att det är tråkigt. Men ibland måste man. Ungdomar i dagens samhälle tycker ju inte att någonting är kul. NÄHÄ! Men då hem och sov då skitunge. Ingen har tvingat dig.
Du plågar bara andra. Dra hem! Men det gör de minsann inte för de ska läsa Matte B så de kommer någon vart i samhället, men jag kan säga att det kommer de inte göra ändå för livet går ut på mer än betyg!

Lärarna är ju rädda för sina elever när sådant här inträffar. Sådana borde inte få vara lärare. De är osäkra (och visst så är det klart bland unga lärare). Lärarna tror att det tråkigaste som finns är att arbeta. Men då kan jag säga att om jag hade tyckt skolan var skittråkig hade jag faktiskt inte gått där utan hittat andra sätt att få de betygen och de kunskaperna som krävs för vidare utbildning (om jag vill ha en sådan).

Jan Björklund har inte lyckats så himla bra i att få mer deciplin i skolan. Tvärtom. Elever har ingen respekt för lärare och lärare är rädda för sina elever. Snälla nån. Det fungerar inte. Tappa inte greppet om din klass om du är lärare. Då kan du hälsa hem direkt.

Var inte dig själv. Det SUGER!

Häromdagen läste jag en insändare någonstans om en tjej som skrivit att hon hatade folk som härmade andra och inte var sig själva. HUR dum får man lov och bli? Bara för den bruden har skitbra självförtroende och går i clownkläder som alla skrattar åt. Bara för att hon är stark nog att inte bry sig om vad andra tycker. Men nu är det såhär lilla gumman att det finns folk som skulle kunna göra vad som helst för aimage69tt inte synas. Du kanske aldrig varit
mobbad i ditt liv? Nej just det. Du har gått runt med dina kompisar och varit coolast på skolan och alla har velat vara som dig. Bara för det i dagens samhälle är modernt att inte vara modern. Så i själva verket är alla med egna stilar som inte vill följa modet så fruktansvärt modemedvetna att det finns inte. HA!

I alla fall... (tappade tråden lite) Jag ser inget bra i att vara sig själv. Man måste anpassa sig efter sin omgivning. Hitler och Usama Bin Laden var också sig själva. Men det fick de minsann inte vara. Det är bara vissa människor som får vara sig själva. De människor som är ego (man kan jämföra med moderater fast på en annan nivå), som inte vill att någon ska ha likadana kläder som en. Helst av allt vill de gå på H&M för där finns ganska udda kläder men det är ju FÖÖÖÖR vanligt att handla där. Då går man till Monki istället som har ungefär samma stuk på kläder men en okändare kedja. Men man är modern. Och det är ju modernt.

Nu är det så att alla VILL inte ha en egen stil. De
VILL inte märka ut sig. De vill se ut som en kopia av en helt vanlig människa. Vanliga jeans, ett linne och rakt brunt hår samman med lite smink. Inga palestinasjalar, nitar, rosa hår och piercingar. VARFÖR säger folk då att de inte är sig själva? Det är så himla lågt.

Märk inte ut dig. Alla som säger att det är så viktigt att ha kompisar och att umgås med folk. Anpassa dig. Klä dig rätt, provocera inte, snacka inte skit för då är du inte värd några kompisar ALLS! Fast livet går varken ut på att ha kompisar eller ha kläder, så egentligen är det skitsamma!

Med detta inlägget hade jag egentligen bara en mening, men det blev två. Var inte dig själv och mobba inte de personer som härmar andra! De som härmar andra är ju de enda som inte följer modet.


Bild//Nu är det paraply som gäller. Passa på innan någon annan hinner före...