Skriva är enkelt om man är jävligt bra

Nu har jag bara ett matteprov kvar innan det är sommarlov. Eller det är inte så bara. Om jag inte får godkänt på det får jag IG i hela kursen. NOT GOOD! Jag längtar till sommaren och till Öland där jag ska på skrivarkurs en vecka. Det ska bli så kul.

Sedan blir jag trött på folk som dissar min framtid bara för att de själva inte har något liv. Folk som säger till mig att det är svårt att leva på att vara författare. Klart det är svårt att leva på det om man är en kass skribent. Eller du kan faktiskt vara en kass skribent och ändå kunna leva på att skriva. Kolla på Alex Schulman. Han har ingenting. Han kan inte skriva, han är ful som stryk, han har inga vänner och måste därför skriva skit om alla, han är en oerhört kass människa och kan ändå leva på sin blogg. Skulle inte jag då kunna leva på att skriva?

Ta till exempel dikter. Det finns otroligt många som skriver dikter idag. Och det är ju betydligt lättare att bli författare och skriva böcker än att bli poet. Eftersom folk idag bara skriver dikter och ingen läser dem eftersom folk idag inte är så djupa, så de förstår inte poesi. Men skönlitteratur läser alla, kanske inte pojkar mellan 11 och 25, men alla andra. Jag kommer ha ett så oerhört lyckat liv. Aaaah. Egentligen behöver jag inte ha Godkänt i Matte B eftersom jag ändå inte kommer läsa på högskolan, eftersom jag bara ska skriva i mitt liv. Men jag ska försöka gå G i alla fall, så mamma blir glad.

Lasermannen

Idag såg vi en dokumentär om Lasermannen på Samhällskunskapen. Sådana filmer kan skapa ganska trevliga diskussioner. Men oftast brukar vår klass diskussioner bli ganska platta. Jag är ingen bra diskussionsmänniska. Jag måste träna på min frustrationsförmåga tror jag. Hur som helst. Mycket intressant dokumentär, och det känns inte så konstigt att han begick de brotten han gjorde. Man märkte att det inte var något djävul utan en människa som verkligen inte hade en aning om vad han sysslar med. Och alla moderater som andra arga människor som tror att de vet allt om psykvården och vårt rättsystem och tycker att allt går åt helvete behöver inte vara oroliga. Denna man kommer inte komma ut på mycket mycket länge.

Människan är inte ond.

FN-rollspel

amerikas förenta stater

AMERIKAS FÖRENTA STATER

FN: s generalförsamling

Imorgon gäller det. Och USA kommer gå därifrån som segrare.

På tal om politik...

Är det en slump att kärleken är röd och att hjärtat sitter på vänster sida?

Kära Jan Björklund!


Det var en gång för länge sedan, när alla djuren i skogen bestämde sig för att göra något ordentligt för att förbereda sig för framtiden. De bestämde sig för att organisera en skola. De antog ett aktivitetsprogram som bestod av löpning, klättring, simning och flygning. Alla djuren skulle delta i skolundervisningen.

Ankan var utmärkt i simning, bättre än läraren faktiskt. I flygningen fick den godkänt men blev underkänd i löpning. Eftersom den var så dålig i löpning fick den stanna kvar efter skolan för att träna. Till slut fick den sluta med simningen för att klara löpningen. När ett år hade gått blev ankan godkänd i löpning, men den hade försummat simningen och var nu en medelmåtta. Dock räckte det att bli godkänt enligt skolans principer. Ankan själv hade andra principer och blev djupt besviken över sin egen insats.

Kaninen var bäst i klassen på löpning, men bröt ihop efter två månader för att den inte klarade simningen.

Ekorren var jättebra i klättring men hade stora problem med flygning. Den utvecklade ett mycket dåligt självförtroende på grund av problemen och blev därmed underkänd även i löpning

Örnen var ett problembarn. I klättning var den överlägset snabbast upp till toppen av trädet, men blev underkänd för att den envisades med att göra det på sitt eget sätt istället för att göra som man ska...

17 mai

I lördags var det 17 mai och det betydde besök från Norge och sedan var det bara att bege sig till Norska sjömanskyrkan, äta gott och ha trevligt. Klockan 16.30 ställde vi upp till tåg och marcherade till Liseberg. Vilken lycka. Så många härliga norrmän. Det var även Göteborgsvarvet i stan. Dåligt att de lägger det på samma dag som 17 mai eftersom det gör att man måste gå en annan väg till Liseberg. Men men, hoppas de tänker till lite bättre nästa år.

Norge är bäst i alla fall. Så är det.

Och i fredags hade vi konsert i Hagakyrkan. Vi sjöng och Olivia Bergdahl läste dikter. Det var fint.

Intervju

Intervjun i måndags gick jättebra. Jag och Eva hade svar på tal på allting. Detta kommer bli så bra och hon kan seriöst inte skriva något dumt om oss. Det finns inget dumt att skriva. Jag skulle lyckas så jäkla bra som moderat. Skulle blivit riktigt framgångsrik. Saken är den att jag tycker det är oviktigt att vara framgångsrik. Det handlar bara om att man vill ha högre status än någon annan så man ska kunna se ner på folk. Nej inget för mig. Men jag skulle kunna lyckas jävligt bra om jag försökte :D

Idag skrev jag klart vår ena resulotion och vi har fått nästan 11 länder med oss och det är riktigt bra. Jag är bäst på att försvara dödsstraff och kriget i Irak. MVG här kommer jag :)

Nu sitter jag och lyssnar på nyheterna med ena örat och då pratar dom om att föräldrar är oroliga över att fritidsledare inte har högskoleutbildning. Alltså jag blir så arg. Dom har ju för fan 2 års eftergymnasial utbildning. Ska man behöva 10 års utbilndning för allting här i livet eller? Ska man utbilda sig tills man är 50 och jobba tills man är 90? HUR TÄNKER MAN? Seriöst. Sånt gör mig förbannad.

A-kassan

Minns ni när alliansen vann valet? Och de chockhöjde avgiften till a-kassan för de ville att folk skulle gå ur den eftersom alla skulle ha ett jobb.

Nu ska det helt plötsligt bli obligatoriskt att vara med i a-kassan.

Moderaterna insåg att när man inte fick a-kassa tar man socialbidrag istället och det förlorar staten på.

Men seriöst. Alla kan inte jobba. Om alla jobbar förstör vi miljön. Alla i vårt land behöver inte arbeta. Men svenskar (speciellt sådana som jobbar mycket, länge och tjänar massvis med pengar) har så SVÅRT att acceptera att folk bara går hemma. Idioter säger jag om de som itne kan acceptera sådant.

RÄDDA MILJÖN! JOBBA MINDRE!


Konfirmation

Idag konfirmerade jag mig. Cecilia sa att när man konfirmerar sig lämnar man barndomen. Men då kom jag på att när man börjar bli vuxen kan man konfirmera sig för då lägger man över allt ansvar på Gud så slipper man ta eget ansvar. Och då är man inte vuxen.

Miljöpartiet

ÅÅÅÅÅH jag blir så arg på miljöpartiet som bara gör som sossarna vill. De har gett upp sina BÄSTA förslag!!! Aaaah, nu finns det bara ett vettigt parti kvar och det är Vänsterpartiet. Sedan vill inte miljöpartiet bli förknippat med vänstern och har då lagt ner de förslag som de hade gemensamt med Vänsterpartiet. Det är FEGT!!!! Fast vad spelar det får roll när Björklund är i farten. Seriöst. Han är nog den värsta politikern av alla politiker i landet. Att Sverigedemokraterna har 4,2 % i dagsläget är ett problem men Björklund är faktiskt ett större problem i vårt samhälle just nu!

GENUS

Jag älskar att prata om genus. Alla blir sura då. Jag med. Det är sjukt. Men varför hejar alla i Sverige på Obama i USA-valet. För att Hillary Clinton är kvinna. Hon skulle bli en så sjukt mycket bättre president än Obama som inte har så mycket att hänga i granen. är det en slump att typ alla brottsligar och kriminella är män och att typ alla dagispersonal? NEJ, killar lär sig slåss, tjejer lär sig visa empati och ta hand om folk och varför heter det annars DAGISFRÖKEN? Män är sämre bilförare men klarar ändå uppkörningarna oftare än kvinnor. Bara för att kvinnor inte får lära sig att ta för sig. Varför sitter män alltid bredbent och kvinnor alltid med ena benet över det andra? Kvinnor får lära sig att inte ta plats. Varför strejkar vårdpersonalen mot låga löner? För att de flesta som jobbar inom vården är kvinnor för att dom TAR HAND OM FOLK!

Det sjukaste är dock att MÄN alltid blir skitförbannade när man nämner detta. För dom känner sig hotade för männen har det ju så jävla bra. Varför ändra på det undrar dom! Och det som är ÄNNU sjukare är att:

När man i en klass testade att under en lektion  hjälpte man killarna EXAKT lika mycket som man hjälpte tjejerna. EXAKT! Då tyckte killarna att tjejerna fick MYCKET mer hjälp. Och tjejerna. Dom tyckte att tjejerna fick MYCKET mer hjälp. Världen är sjuk. Vafan. Sverige tror att dom är så jävla bra förebild när det gäller mänskliga rättigheter i FN. Men ack vad fel vi har. Vi klagar på andra länder som inte har undertecknad och ratificerat barnkonventionen som innebär att man inte får slå sina barn m.m.. Sverige har varit så himla duktiga och skrev under den bland de första i FN. Men det finns fortfarande massvis med barn som blir slagna i vårt land. Precis som det finns i de länderna som inte har undertecknad och ratificerad barnkonventionen. Det är väl bättre att inte underteckna den om man VET att det förekommer våld mot barn i landet. Då LJUGER MAN JU. Och bryter mot FN: s lagar. Och Sverige skryter med att dom är så himla jämställda. Bullshit. Visst så könstymptar vi inte våra kvinnor och det är ju schysst, men ett jämställt land skulle jag inte kalla Sverige. När det bara finns ETT ENDA yrke av alla yrken i vårt land där kvinnor får lika mycket i lön som männen. Det är inte jämställt. No no.

Den 10:e decenber 1984 skrev Sverige under konvention mot tortyr och annan grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning. Det håller vi inte heller. Vi torterar inte fysiskt våra häktade och vi har inte heller dödsstraff, MEN vi behandlar våra fångar dåligt psykiskt. Anders Eklund, Hagamannen, Anna Lindh-mördaren. jag kan räkna upp många. Vi hänger ut dom på bild och det är förnedrande och dålig behandling av dem psykiskt. Och det går in under den konventionen. Nej! JÄMSTÄLLDHET TACK! Sverige har en tendens att alltid skylla ifrån sig. Vi ska skylla på att USA och Kina är värre än oss när det gäller miljöförstöring. Och Iran är värre när det gäller jämställdhet och straff och den är värre än oss och bla bla. Vi är ett av världens rikaste länder och vi beter oss såhär. Det är lågt!

Nu gled jag ifrån genusämnet lite. Jag tänker i FN, jag drömmer om FN och ur andra länders perspektiv inser jag att Sverige inte är så bra som alla tror. Vi bryter också mot massvis med FN-konventioner. Då kanske ni tänker att de som misshandlar sina barn är bara enskilda personer, ingenting man kan döma ett helt land för. Då kan jag säga att tortyren på Kuba utförs bara också av enskilda personer, alltså inget man kan döma ett helt land för. Så det så!

FN-rollspel

NUUUU är det stressigt. Snart är det FN-rollspel på skolan och jag ska försvara USA i mänskliga rättigheter. Alla säger att vi kommer få ett helvete med det men jag tror inte det. Det kommer gå skitbra, det finns bra argument. men det är mycket att kunna.

Hippiesarna kommer från USA, converse kommer från USA, Martin Luther kommer från USA, Miami Ink kommer från USA, McDonalds kommer från USA, Less than jake kommer från USA. Ja mycket som vi har idag kommer från USA.

Palestinasjalar

Jag har funderat på en sak. Nu är det väldigt modernt med palestinasjalar. Från början är det ju en vänstergrej eftersom moderaterna inte stödjer Palestina i Palestina/Israel-konflikten. Men nu har alla en.

Men tänk om jag skulle gå runt med ett hakkors och säga att det är en indisk solsymbol och att jag tycker den är fin även fast jag inte är nazist. Det skulle ju inte funka.

Öckerö

Igår åkte jag, Annica och William till Öckerö för att de på Filip när han spelade match. Det är låångt bort och vi fick GÅ på en bilfärja :D. Tyvärr så trodde jag att Öckerö bara bestod av en busshållplats men det gjorde den inte. Vi visste inte vart vi skulle hoppa av men en dam hjälpte oss att hoppa av vid rätt hållplats. Tyvärr visade det sig vara fel fotbollsplan. Så skulle vi åka tillbaka. Vi liftade och en man stannade. Fast han glömde William. Men det löste sig. När vi kom till rätt fotbollsplan hade vi missat lite av första halvlek men Filip spelade ändå inte förrän i andra. De vann med 6-3. Det var bra. Då gick vi till Filip och såg på film. Senare på kvällen åkte vi tillbaka till stan och William åkte hem. Då träffade jag och Annica Nicole. Vi höll på att missa spårvagnen men det gjorde vi inte. Och det var ju bra :).

1 maj

Idag är det första maj vilket betyder att det är sommar eftersom maj för mig ingår i sommarmånaderna. Idag höll Mona Sahlin tal i Göteborg och kritiserade moderaterna som varnligt. Varför? så himla onödigt. Visst gör borgarna mycket sjuka saker, men att klaga funkar inte.

Sedan till en till fundering. Igår (valborgsmässoafton) hörde man gång på gång i nyheterna att "idag kommer många ungdomar få sin fylledebut" och "idag kommer 200 000 ungdomar dricka sig fulla i Sverige" .och "idag är den dagen där 2000 misshandelanmälningar och 66 våldtäktsänmälningar kommer att göras".  Varför säger man sånt på nyheterna? Man vill uppröra människor med sådana siffror, och det gör man säkert, men det är ingen som vill göra något åt det. Alltså är det helt onödigt att nämna i tv. Ungdomar vill dricka och det finns folk som köper ut till dem. Vems fel är det då? Nej samhället handlar bara om att nämna saker så att människor blir chockade.
NORDPOLEN SMÄLTER - Förskräckligt men ingen gör någonting åt det
11-ÅRINGAR FÅR TAG PÅ SPRIT PÅ EN HALVTIMME - Förskräckligt men ingen gör någonting åt det
OZONLAGRET BRISTER - Förskräckligt men ingen gör någonting åt det

Om man nu vill engagera sig i något kan man ju gå med i någon grupp om det på Facebook.

Och det här med alkohol. Barnprogrammet Rebellen filmade en 13-årig tjej som bad en man utanför systemet att köpa ut till henne mitt på ljusan dag. Flera människor såg detta och när man frågade personerna varför de inte gjorde något åt det så svarade de "Jag är chockad" eller "ja men ingen annan reagerar ju". Alltså bryr sig ingen. Varför då nämna det på tv. Det går ut på tiden och på elen och på miljön så vi förstår jorden ännu fortare. Bara för att nämna saker på TV.n som ingen bryr sig om. Eller så är det så att alla bryr sig om miljön och ungdomars alkoholvanor men ingen orkar göra något åt det. Som alltså också är lika med att ingen bryr sig.

Imorgon är det andra maj och då har filip och filippa namnsdag och då är det bara 15 dagar kvar till 17 mai och 14 dagar kvar tills vi har konsert. Och snart är det sommar och då ska jag till Öland och Varberg och då ska det vara varmt och skönt, sedan på vintern ska det vara kallt. För om det är så så vet vi att jorden fungerar som den ska och då lever vi längre.