Emos=fjortisar

Ibland läser jag insändare i en musiktidning och jag blir oftast lite sne. Det är folk som skriver in och uppmanar tidningen att inte skriva om deras favoritartister (som oftast brukar vara Tokio Hotel, My Chemical Romance. m.m.) för att fjortisar börjar lyssna på dem. En insändare var såhär:
"Ni har säkert fått massa mejl om att ni inte ska eller att ni ska ha med vissa band. Men nu vill jag bara säga som ett stort fan, skriv inte om Tokio Hotel. Det är så synd att dom bara ska få massa oäkta fans."

Jag blir fruktansvärt förbannad över det. Folk får lyssna på vilken musik som de vill. Är det några som är fjortisar så är det de som skriver in sådana saker. Bara för att man börjar lyssna på dem när de blir populära och musiken kommer till Sverige betyder det inte att man är ett oäkta fan. Jag började lyssna på Sunrise Avenue igår faktiskt. De är riktigt bra. Nu vet jag ju inte hur länge de varit igång men bara för det behöver inte jag vara oäkta. Och hur beter sig ett oäkta fan? Älskar man bara bandet på låssas då?

Emos är faktiskt lite som fjortisar. De gör allt för att vara udda, de vill synas like hell och lyssna på så annorlunda musik som möjligt. De har lika mycket smink (om inte emosarna har mer), de super mycket och hänger på Centralen respektive bussar/tunnelbanor. Och ibland är de deprimerade.

Jag ska på Pier Pressure den 1 juli. Där kommer det nog vara mycket såkallade emos. Jag är absolut ingen emo. Eller jag ser inte ut som en i alla fall. Får jag inte lov att komma dit då? Även fast jag gillar musiken? Ärligt talat. Det är så fjortis att hålla på som ni gör. Sluta bry er om vad andra tycker och gör.

Snälla emos (eller ni som skriver in sådana insändare), ni äger inte musiken. Folk får lyssna på vad de vill. Jag skulle kunna lyssna på Hårdrock men inte alls klär mig som en hårdrockare. Bara för att man börjar lyssna på ett band tidigare än alla andra betyder det inte att man är ett bättre fan. Banden blir bara glada om de får mera fans och jag tror inte de resonerar som er.

Min mamma sa en kul sak häromdagen. Vi pratade om sådana som varit emo länge, flera år och så. Och då sa hon. "Det finns väl inga sånna längre för alla har väl hunnit ta livet av sig redan"



Nu kanske ni säger att ni är minsann inte alls emos. Då kan jag påpeka. Det är vad alla andra säger att ni är som gäller. En mördare kan säga "jag är ingen mördare" men han är ju inte midnre mördare för det.

Edvard <3

Sveriges nationaldag och teater

Jag frågar mamma idag vad det är vi firar på Sveriges nationaldag. Hon är inte riktigt säker. Jag går och frågar pappa. Han säger "Hmm, Gustav Vasa något" Han säger åt mig att titta i boken Vad varje svensk bör veta - för dig som vill vara allmänbildad. Jag kollar på nationaldagen, 6 juni, nationalism och Gustav Vasa. INGENTING står det. De två första alternativen fanns inte ens med och under Gustav Vasa står det massor om honom att han gjorde ditten och datten och blev kung. Ingenting om våran nationaldag.


Jag kommer på att
en gång när jag var liten kollade jag upp massa nationaldagar och skrev ner på datorn varför de firades. Jag tittar i min mapp på den gamla datorn på mitt rum och mycket riktigt. Vi firar nationaldagen på grund av att Gustav Vasa blev kung och för att vi skrev regeringsformen då.
   Okej? tänker jag. Men jag fick inte svar på min fråga. Vad är det vi FIRAR? Norge firar att de blev ett självständigt land, Finland firar att de blev självständiga, Island firar att de blev självständiga, Slovenien, Cypern, Albanien, Grekland, Ryssland likaså, Tyskland firar att landet återförenades efter berlinmurens fall, Ukraina firar sin självständighet, USA gör det och Vitryssland. Oavhängighet, som det heter.
   Dessa länder HAR något att fira. De firar att de blev ett eget land. I Sverige är vi så otroligt bortskämda. Vi vill ha och ha. Vi har aldrig tillhört något annat land (även om landet inte alltid sett ut som det gör). Vi har inte varit i krig på 200 år, vi har det väldigt bra ställt jämfört med andra länder.


Visst kan man ha lite
trevligt på nationaldagen, äta gott och umgås. Men att sedan ta i och fira på Skansen, Liseberg och att kungen ska klä sig i folkdräkt, och göra dagen till en röd dag är ju bara så löjligt. Vi är avundsjuka på Norge för att de tar i ordentligt när de firar sin självständighetsdag. Varför är vi avundsjuka egentligen? Har vi haft ett sådant helvete som Norge har haft genom tiderna?


Jag tycker inte det
är fel att vara stolt över sitt land. Men man ska ha något att vara stolt över också och det tycker jag inte att Sverige har. Jag kan inte texten på Sveriges nationalsång. Många blir jätteupprörda över det, men varför ska jag kunna den? När ska jag sjunga den? Ska jag gå ut i tåg över hela Göteborg och vifta med svenska flaggor och skrika "I Sverige är vi stolta över att vi fick en kung på 1500-talet. Heja Sverige!" Alla länder får nya kungar lite då och då. Det är inget att vara stolt över.


Jag tycker att vi
borde inse att vi har det så pass bra och har haft det i många 100 år att vi inte behöver ha någon nationaldag. Ska man börja fira 6 juni ordentligt måste det först hända något riktigt riktigt hemskt i landet, typ att USA kommer och bombar hela Skåne, Småland och Stockholm och att de övriga människorna (som inte har dött) inte kommer få någon mat osv. Sedan efter många år ska det lösa upp sig på JUST 6 juni. Då kan vi börja fira. Till dess, lägg av! Sätt tillbaka den röda dagen på annandagpingst.



Igår var jag på teater
i Kungsbacka. Mimmi spelade. Hon är bäst. Skriver en artikel till Shakespearesällskapet om henne nu =). Och vilka vackra dräkter Oberon och Puck hade!

image49

En Midsommarnattsdröm i Kungsbacka med världens finaste scenografi och kostym!



Edvard <3


Ska mobbare byta skola?

Detta blogginlägg kommer nog uppröra många så nu har jag sagt det så nu kan ni inte bli arga på mig i alla fall.


Jan Björklund har varit i farten igen. Alla mobbare ska byta skola istället för de mobbade. Skitfin tanke. Tyvärr funkar den inte.
   En person som JAG ser som mobbad är en person som inte har några kompisar eller människor att vara med i skolan/på jobbet och som känner sig utfryst och påhoppad med elaka ord eller dyl. Personen har ingen annan som stöttar den. Då förstår jag inte varför den som mobbar ska byta skola. Varför skulle den som blir mobbad vilja gå kvar? De andra som går på skolan verkar ju inte vara så jättebra kompisar eftersom ingen stöttar honom. 

Jag bytte skola i 8:an för att det fanns folk som var elaka mot mig. Men om DOM bytte skola skulle jag ju aldrig i livet vilja gå kvar. De övriga personerna var ju vissligen inte elaka, men de var ju inte snälla heller. Om jag haft några fina att umgås med där hade jag väl struntat i att några var elaka. Är man en grupp på 5-6 personer som umgås så har man ju de i alla fall. man kanske inte behöver lära känna alla på hela skolan. Grupperingar är nog det bästa som finns tycker jag. Man kan ju faktiskt inte vara omtyckt av alla.

Nu finns det ju såklart personer som av någon konstig anledning VILL gå kvar på skolan och då är det kanske bättre att flytta på mobbarna eller göra skolan STÖRRE så att man får vara anonym. Då är det bara att flytta till en annan klass. Klart man ska få göra som man vill men jag tycker att man ska förstå de mobbade som verkligen vill byta skola. Och jag lovar, mitt råd är att byt skola ofta, men ALDRIG till en liten en. Att byta skola är självklart en stor risk. Man tänker "Vad händer om det inte blir bra? Alla kanske är lika dumma där. Vad ska jag göra osv osv..." Därför ska man hellre byta till en stor skola än en liten. På en liten skola kan det lättare uppstå rykten om folk och då är man rätt körd om man får ett på sig.

Sedan förstår jag inte att SKOLBYTE ska vara den bästa lösningen. Typ "Här har vi en asjobbig unge som mobbar alla. Ni får ta den så blir vi av med problemet". Ska inte skolorna hjälpa varandra med sådant? Ska jag skicka en bomb till Norge för att den inte ska sprängas här? Man får väl GÖRA något åt saken istället för att skicka den till alla andra. Ska den skolan man skickar eleven till få en mobbare då för att den gamla skolan ska bli av med honom/henne. "Mycket bättre att han/hon går och mobbar barn på någon annan skola än våran" Egoister!

Om moderaterna nu vill att alla ska byta skola och bla bla kanske de hellre borde ha med lite peace and love i sitt valmanifest och stryka nato och värnpliktsfrågorna och lär folk vara SNÄLLA mot varandra istället för att slåss.

Självklart är det ju inte bara moderaterna som tycker detta. Detta tycker nästan varenda själ i landet utom jag. men det står jag för. Men jag kan istället säga VARFÖR TYCKER SVENSKARNA SÅHÄR? så blir det inte missförstånd. tack för mig!