Engagera sig

Min mamma tyckte att jag skulle bli medlem i ett politiskt parti, men när jag tänkte på saken insåg jag att jag vill inte sitta och diskutera med dumma moderater, korkade folkpartister, svikande centerpartister eller iq-beriade Sverigedemokrater. Man ska ju göra något trevligt i sitt liv. Så jag gick och blev medlem i Amnesty istället.

Och på tisdag kommer Eddis och hans bekantskapskrets till Göteborg, Trevligt trevligt.

Fotboll

Sverige spelade jättejättedåligt. De är inte värda en plats i kvartsfinal. Jag har fundeat över varför fotboll är så stort i Sverige. För vi har verkligen ett kasst landslag. Vi är mycket bättre på ishockey, friidrott och curling. Men ingen bryr sig om det. Borde vi inte satsa suportrar på det? Nej då. Tydligen inte. Men skitsamma. Jag hatar sport. Och speciellt fotboll.

Och jag är arg över att busstidtabellerna inte kommit ännu. Beställde för flera veckor sedan.VÄRDELÖST!! Nej, det blir att ta moppen då och bättra på miljöförstöringen:) Härligt. Fast jag dricker ekologisk jordgubbssaft fast det är ENDAST för den är god. Ekomat är överskattat! Här komer vi med ekologiska banener från Brasilien som har åkt flygplan och det är sååå miljövänligt, fast de har miljövänliga start och landningen. Jaja det hjälper nog. NOT. Nej nu ska jag gå och mjölka grannens ko.. Hejdåååå!

BENSINPRISET ÄR PÅ TOK FÖR HÖGT!!!

Läste om den höjda bensinskatten på Oskars blogg (http://oskarologi.blogspot.com/) och kände att jag var tvungen att spinna vidare på det. Jag och Annica Pannica har pratat om detta och trots att hon nästan är moderat tycker vi samma :P haha.

Bensinpriset är nu uppe i 14.09 kronor liten och det är jättemycket. Och visst bensin är inte bra för miljön och borde ersättas med något annat. Men att höja priset är ingen bra idé. De som drabbas är de på glesbygden. De som har en mil till mataffären, de som har en mil til bussen (som går 4 gånger om dagen). De som inte har några cykelbanor. Västtrafik sänkte sitt pris på månadskortet i Göteborg för att fler skulle börja åke kollektivt. men för att ha råd med den prissänkningen höjde de alla övriga månadskort med flera hundra kronor. Mitt busskort blev höjt med 150/månaden till exempel. Folk på glesbygden har i genomsnitt lägre månadslön än folk i stan. Är det då rättvist att höja dessa människors kostnader på alla tänkbara sätt? Trängselskatt i Göteborg drabbar knappast de som bor mitt inne i stan, Nej, de drabbar folk som åker utifrån stan och in i city. Varför ska allt drabba de som inte har pengar? När man införde trängselskatt i Stockholm blev det betydligt mindre bilar i city. Men det åkte fortfarande folk där. Vilka var det som åkte där? Jo det var välbetalda kvinnor och män som fick sina resor betalda av sina företag och de tyckte de var hur skönt som helst att åka till jobbet utan att behöva sitta i bilkö. Medan de med lite lägre inkomst fick ta en jäkla omväg.

Annica bor i lite utanför Lilla Edet till exempel. När hennes mamma skulle köpa ny bil funderade hon på en miljöbil, men nej då. Det blev det inte. För det går inte tanka en miljöbil vartsomhelst på landsbygden. Då är man tvungen att åka in till något mer civiliserad ställe.

HUR har folk tänkt sig att vi på landsbygden ska ta sig överallt? Vill man att vi ska ha miljöbil kan det ju vara bra att kunna tanka miljöbränsle på våra mackar. ELLER? Det kanske vore bra att SÄNKA våra kollektivpriser istället för att höja dem? Sätta in fler bussar och fler busshållsplatser kanske? Eller det kanske vore bättre att sänka bensinpriset.

Tänk på de som bor i Norrland. De avstånden som finns där. Plus att månadslönerna i Norrland är betydligt lägre än i södra Sverige.

Miljön är väldigt viktig. Faktiskt det viktigaste i världen. Nu är dock inte så många människor extremt miljömedvetna av sig själva. Och de ska de inte behöva vara. Man ska inte som enskild individ rädda världen. Det finns SÅ många sätt att rädda världen på. Och istället för att TA BORT alternativ kan man väl skaffa fler att välja mellan. VALFRIHET är ordet som moderaterna gillar och som passar väl in här. För för de på glesbygden finns det ju inget sätt att ta sig fram på längre. Folk är inte dumma i huvudet. Människor i Göteborg city tar inte bilen även om bensinpriset ligger på 9 kronor. Tar man bilen från Hisingen till Chalmers en måndagmorgon så är man jävligt dum i huvudet. Stanna var femte meter för alla gångtrafikanter, stanna varannan sekund för alla galna cyklister. Spårvagnar osv. Nej det gör man inte. Däremot... När jag åker buss in till skolan på morgonen så är det väldiga bilköer för att komma in till Göteborg. Folk som bor utanför stan, folk som man sabbat alla möjligheter för. Och nu sabbar man snart även den sista (bilen). Detta är inte rättvist.

Och centerpartiet? Bondepartiet som värnade om glesbygden. Vart tog de vägen?
"Om man vill nå högre än 8 % måste man satsa på väljarna i stan" //Maud Olofsson, partiledare Centerpartiet

FRA-lagen

Debatten om FRA är het nu. Regeringen vill att försvaret ska ha rätt att övervaka mejl och telefoner i samhället.  Det är ju så sjukt. För det första är det ett brott mot den personliga integriteten som i sin tur är ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Sverige som alltid ska vara så himla duktiga och följa alla lagar och rättigheter vill nu alltså ta bort den enskilde individens rättigheter. Sånt gör mig väldigt arg.

Vår skola har en övervakningskamera. Det gör mig förbannad. Nu vet jag inte om den är på, men bara grejen. Att ÖVERVAKA folk. Det är så himla fel fel fel fel. Hur kommer vårt land se ut som 50 år? Typ övervakningskameror i alla hus. Nej detta håller inte.

EM

TURKIEEEEEEET WOHOOOOOO!

Det kan man fråga sig...

Varför dricker man alkohol?

- Träffa någon av motsatta könet?
- Man vill vara social?
- För att det är gott?
- Man vill kunna vara "ärlig" mot mäniskor?
- Man vill ut och dansa? och man behöver inte dricka för att ha roligt,
- Eller att vi människor har till 97% samma genetik som aporna och vet inte bättre!?

5 juni

I sommar ska jag köpa en egen pilbåge. Jag ska ha en moderatblå faktiskt. Men det är bara för att dom inte ska få lägga beslag på färgen :P. Och ikväll ska jag till Varberg och sjunga på Naturnatta. Är dock hes i halsen så vi får se hur det går :D.

Och Edvard tar studenten idag. Weiiiie. Grattis!!


Öland

Snart är det sommarlov! Och sommarlov ska man inte planera. Det är vuxet. Men jag vet iaf några saker jag ska göra:

Skrivarkurs på Öland
Jobba i tre veckor


Sedan ska jag bara leva.


USA:s presidentval

Världen gråter över att republikanerna kommer sitta vid makten i minst 4 år till i USA, vilket leder till att krigen aldrig kommer ta slut. Obama har precis vunnit kampen mot Clinton. Tyvärr har han ingen chans mot McCain eftersom Clintonanhängarna är lite mer åt högerhållet, vilket leder till att de kommer rösta på republikanerna. Det är väl bara att grattulera John och önska honom lycka till.


Jan Björklund

De flesta vet nog hur illa jag tycker om Folkpartiets partiledare. Speciellt Annica som fick lyssna på mitt hat igår :p haha. Han har inte gjort någonting bra. Han är ett stort misstag. Och nu. Införa nationella prov i 3an?  Är det bra kanske? Nej det är inte bra. Vi ska leva i 100 år typ. Man behöver inte lära sig allting de 10 första åren.  Men det tycker Björklund. Däremot tycker han inte att alla ska få läsa på högskola, nej för de ska bara de rika få göra. Tänk då en som är jätteduktig i skolan och skrivet stort A på alla nationellaprov i mellanstadiet och går stort A i betyg under hela grundskolan och gymnasiet. Men så har denna personen inga rika föräldrar som kan köpa en bostadsrätt och ge matpengar varje månad (eftersom studielånen kanske kommer sänkas). Då var all kunskap förgäves. Snälla Björklund. Man ska inte behöva bestämma vad man vill bli när man är 9 år.

Matte och politik

JAG HAR FÅTT GODKÄNT I MATTE B! Fy fan vad bra jag är. Aaaah, det är så härligt. Jag var en millimeter från att få IG men att ge ett IG till Linn Heiel Ekeborg lockar inte så mycket kan jag tänka mig. Eftersom jag är en begåvad tös. Och mitt booktalk om Peter Pan på engelskan idga gick jättebra faktiskt. Allt går himlans bra nu för tiden. Bortsett från att undantagen aldrig kommer till mig. Och det kan ju vara lite tråkigt ibland, att aldrig få vara ett lätt undantag...

Idag redovisade vi våra varumärken. USA för min del då. Det var kul. Vi hade ett bildspel med bilder som skulle representera USA på ett bra sätt. Våra tre förstaord var "FRIHET, DEMOKRATI och FRED". Och när en bild på Pentagon kom upp sa jag "USA är ju måna om att hjälpa andra länder i världen som har det svårt. Pentagon symboliserar freden i USA." :D Jag är begåvad. Haha.

Nej nu får det vara slut på denna kapitalistiska synen. OMG! Jag lovar att jag aldrig kommer bli moderat. Å andra sidan är moderaterna nu mest vänster av alla allianspartierna. Folkpartiet och Björklund är höger som det bara går. Tätt efter dem kommer Centerpartiet som blivit änna riktiga svin. I mitten kommer Kd och Moderaterna. Även om det fortfarande är på egosidan. Även miljöpartiet har ballat ur. Nej nu är det Vänstern som regerar. Om det bara inte vore för den där Ohly. Vänsterpartiet har tappat 7 % sedan Schymans tid. Varför avgick hon? Hon var en riktigt bra politiker. Nej, jag säger som Kevin. RÖD MAKT ALLIANSSLAKT!!!

Men nu är det snart sommar. Jag hatar att planera loven. Det är så himla vuxet. Min kalender räcker bara till den 30 juni och det är väl allt för väl det. Nu vet jag bara att jag ska göra en massa saker i juli. Men jag vet inte vad och när. Men barn har ingen koll. Så är det bara.