Alla ska ha frihet till allt

Läste för ett tag sedan en himla bra grej, dock av en liberal men ändå. Det var en krönika om frihet.  Både Reinfeldt och Sahlin vill ha frihet. Men frihet är inte alltid frihet. Reinfeldt vill ha frihet från något och Sahlin vill ha frihet till något. De rödgröna vill ha en jämlik skola, jämlik vård, jämlika villkor på arbetsmarknaden och så vidare. De blå(svarta sorgliga) vill att man ska välja skola, välja vård, de vill att företagare ska välja välja välja välja. Men om alla vill gå till SAMMA sjukhus då? Hur gör man då? Tjockast plånbok vinner och de stackarna som inte har råd får gå till de sämsta sjukhusen och få sämst vård. Men de får minsann skylla sig själva eftersom de inte jobbat på i sitt liv och fått ett FINT yrke! Men det sista är det ingen som tänker på för det låter ju bra. Men så är det med allting som moderaterna vill. Det låter bra, sedan när man tänker på konsekvenserna så är det FÖRJÄVLIGT. Allt visar ju bara på att moderaterna inte vill ha jämlikhet i Sverige.

Men hur låter det egentligen med att ha frihet FRÅN något. I framtiden kanske det till och med finns städer där det inte får bo invandrare. Frihet från invandrare. Så kanske det finns arbeten där inte folk med blåa ögon får jobba för blåa ögon är ju ganska fult. Eller? Ska det vara så? Jag kanske borde öppna en mataffär där bara folk som äger mobiltelefoner får handla.

Hur mycket liv har egentligen en som tjänar jättejättemycket pengar? Den jobbar säkerligen 24 timmar om dygnet och skaffar barnflickor till sina barn. Barnflicka är nog det mest löjligaste folk som finns att anställa. Har man inte tid med sina barn ska man inte skaffa barn över huvudtaget. Och TÄNK så många fler dagisplatser det funnits om alla barnflickor blev dagisfröknar istället. Du gör barnen en tjänst och du tjänar förmodligen mycket mer. Så kommer den rike mannen/kvinnan ut med en bok när barnen är 20 år där han/hon skriver "Förlåt mina barn att jag aldrig hann se er växa upp och bla bla bla och pappa var aldrig hemma och Emma kom till mig en dag och sa att varför jobbar du så mycket och bla bla bla och förlåt." Försent!
Nu säger jag inte att ALLA med pengar jobbar mycket, men det brukar faktiskt hänga ihop.

Jag vet att Moderaterna
fått ta mycket skit av mig, men det är okej. En moderat blir ju bara stolt om man säger "jävla moderat" till den. För det är ju fint att vara moderat. Det bevisar ju bara på att man är rik (behöver dock inte vara det) De är ju verkligen inte i underläge i samhället. Jag är väldigt feminist. Det var jag inte förr, men nu är jag det. Kanske lite för mycket ibland. Jag tycker ju inte att det SKADAR om kvinnorna får makten i samhället. Männen har ju haft den makten väldigt länge. Och ingen klagar. Men så fort tjejer får det lite bättre i något sammanhang blir alla jättearga. Konstigt att man blir det. Speciellt om man är kvinna! Vi lever väl ganska gott nu med? Även fast vi lever i ett mansdominerande samhälle. Skulle vi leva sämre om vi kvinnorna? Nej! Vi hade levt ödmjukare, bättre och mer jämlikt (eftersom många dumma kvinnor tycker att männen ska ha LIKA mycket makt så kommer de ju få de sedan).
Feministiskt initiativ ligger ju på den röda sidan... Val 2010?


Dagens ilandsproblem: "Det är så jobbigt för mina mp3-hörlurar är sönder och då måste jag ha mina hörlurar som jag har till mobilen och de är inte lika fina." (hört på 370:an)
Dagens sanning 1: Linda Skugge och Belinda Olsson är världens bästa skribenter. Fan ta Linda att hon blivit moderat bara.
Dagens sanning 2: Lärare och civilingengörer har lika lång utbildning. Om nu de med längst utbildning ska tjäna mest, VARFÖR skiljer de då så OTROLIGT mycket? Om inte lärarna hade funnits hade de där rika civilingengörer inte LÄRT sig någonting och inte haft några pengar alls! Rent logiskt sätt borde lärarna tjäna mest!


Satsa på stora klasser

Idag är det i genomsnitt 16,7 barn i varje förskolegrupp. Om jag får säga vad jag tycker om det så tycker jag att det SUGER! Små grupper är inte räddningen på allting som handlar om skolan. Folk säger att barn i små grupper lär känna varandra bättre och att ingen känner sig utanför. Jag anser att det är tvärtom. Man får aldrig en ny chans om man går på en liten skola, liten dagisgrupp, liten klass. Kommer man inte överens med de i sin förskolegrupp så finns det inte så många att välja på. FRIHETSMÖJLIGHETER som moderaterna kallat det. Men i dagens samhälle är det minsann ingen frihet.

Min bror gick för många år sedan i en klass med ungefär 15 elever. Har man femton elever i en klass bildas det inte lika många gruppindelningar och alla är en stor grupp. Då är det mycket lättare att mobba någon som kanske är lite annorlunda. Och den personen har i sin tur ingen annan grupp att gå till.

Jag tycker att det är bättre med gruppindelningar inom klasser än att alla ska vara med alla. Idag fungerar det inte så att alla kan umgås med alla med tanke på allt skitsnack som finns överallt. Umgås man i små grupper uppstår inte skitsnack LIKA lätt som om alla i en klass varit i en och samma grupp.

Satsa på stora grupper. Alla har rätt att känna sig anonym ibland. Satsa på stora grupper och fler lärare istället. Det är mycket bättre med 30 barn på 3-4 lärare än 15 barn på en lärare. Speciellt med tanke på hur många barn och föräldrar som står i dagiskö. Ta in ungarna och skaffa fler fröknar och lärare. Då minskar arbetslösheten också. Låt barn lära känna många barn.


Dagens dilemma 1: Att säga att Vänstern är kommunister är som att säga att Moderaterna är nazister.
Dagens dilemma 2: 8 av 10 våldtäkter reds aldrig ut. Ta itu med dem istället för att straffa reporten som sprutade vatten på Herr Reinfeldt med fängelse.

Dra åt helvete med moderatmiljön

Moderaterna börjar jiddra igen.
"Är miljöpartiet regeringsdugligt? Moderaternas miljöpolitik gör Miljöpartiet onödigt för väljarna."

Nu är det ju faktiskt så här att Herr Fredrik Reinfeldt är inte ett dugg intresserad av miljö. Han har gått på miljökurser om klimatförändringarna för att han insåg efter att moderaterna vunnit valet att de måste göra något åt allt detta för annars tappar de massa väljare.

Om man säger:
"Vi anser att kärnkraften är en miljövänlig och säker energikälla."
och förklarar att det inte finns något annat alternativ och prioriterar frågorna:
* Vi skapar jobb åt fler
* Alla har rätt till kunskap
* Alla ska få vård i tid
* Vi tolererar inte brott

Då kan man inte vara särskilt intesserad av miljö egentligen och väldigt väldigt okunnig. Förstår de inte att utan miljlö kan vi gå och dö allihopa. Speciellt vi i Sverige. På grund av klimatförändringarna kommer hela centrala Göteborg ligga under vatten om ungefär 50 år, men eftersom Reinfeldt bor i Stockholm så skiter väl han i det. För han är så rik så när klimatförändringarna tar över Sverige kan han flytta ner till något varmt land och bli diktator där. Moderater borde inte få vara med att bygga upp landet för om det går åt helvete flyttar de ju bara någonannan stans. Och då skiter de i hur det ser ut i landet de lämnar bakom sig, det är vi andra som får ta itu med det. Så var vändligen överlåt miljöfrågorna till Miöjöpartiet som VET vad de pratar om.

Miljöpartiet säger:
Hälften av kärnkraften kan effektiviseras bort genom avveckling av elvärme och effektivisering av annan elanvändning. Den andra hälften kan ersättas med vindkraft och biobränslen. 


Heja miljön. Dissa sönder moderaternas miljöpolitik!


 
Jag har gjort Reinfeldts maskeraddräkt inför nästa företagsfest!

image48                                             
 
Jag gjorde två valtest

Ge kunskap inte betyg

Jag kör på miljöpartiets slogan. Ge kunskap, inte betyg. Betyg är nog det sämsta som svensk skola någonsin har gjort. Betyg är bara bokstäver som eleverna kan gå och säga till varandra och jämföra sig. Och när + och - kommer till på bokstäverna blir det helt plötsligt fler "betygssteg" för att det var ju jätteorättvist att Mia fick 22 poäng på provet och VG när Erika fick 37 poäng och också VG.

Nu förtiden verkar betygen bara vara en peppning för att eleverna inte ska hoppa av skolan och det är helt fel pedagogik att använda. Betygen mäter inte kunskap, det mäter ingenting. Och så  kommer skitregeringen och inför betyg från sexan så man har chans att "jobba upp sig". Menar de då att om man börjar tillräckligt tidigt får man MVG fortare och då kan man allt så då behöver man inte plugga mer för MVG är ju det mesta man kan få. Eller?

Nivåklasser gör det inte bättre. Att MVG-barnen ska gå i en klass och G-barnen i en annan. hur vill man införa något sånt. Det finns ju faktiskt undersökningar som visar att ALLA presterar sämre i sådana klasser. (Moderaternas baktanke är kanske att det ska gå åt helvete för allihopa men att de rika snorungarna får jobb på sina farsors företag där de sedan kan jobba upp sig till VD när papporna går i pension så får resten "skylla sig själva" och ta jobb som barnflickor och städerskor hos dem, men när Reinfeldt kör igång med sin polska arbetskraftsinvandring blir alla arbetslösa och hamnar på gatan eftersom a-kassan inte räcker till, och eftersom regeringen vill ta bort alla uteliggare och hemlösa från gatorna måste alla gå och dö eller så blir de kriminella och gör inbrott i alla de rikas villor men om vi kör de senare alternativet kommer polisen och skjuter en. Yeah vilket samhälle vi kommer få, eller ja, de som är rika nog att leva kvar.) Tro mig, jag vet vad jag pratar om.

När alla sedan jobbat röven av sig i fyra år och äntligen ska söka till gymnasiet med sina femonenala betyg så undrar jag varför de som är bäst i matte, kemi, engelska och historia kommer bli bäst frisörer? För på Frisörskolan i Göteborg kommer bara de med bra betyg in. Om livet går ut på det så kommer vi få folk på helt fel arbetsplatser. Jag vet en som hade jättehöga betyg och som gick fordon på gymnasiet och alla blev jätteförvåndade (och nästan förbannade) över att han gick på en linje som var så lätt att komma in på. Men han VILLE bli bilmekaniker. Folk låter ju som om vi levde på medeltiden där klassskillnaderna var så stora, så stora. han har lika rätt till att bli bilmekaniker som de som kommit lite snett i livet har att bli civilingengörer.

Precis som om de med högt betyg ska ha högst lön. Det är fel! Betygen ska inte påverka ens framtid. Eller man kanske inte kan bli matematiker om man inte är bra i matte (men min mamma blev faktiskt träslöjdslärare och träslöjd var ett av hennes sämsta ämnen). Kanske ska man till och med sätta de som är dåliga på matte på chalmers så det lär sig lite mer (om de vill d.v.s.). Det är precis som när man toppar ett innebandylag och bara de bästa får spela. De som bara får sitta på bänken blir inte dikrekt bättre av att sitta där.

Och vems fel är det att samhället ser ut såhär? Jo det alla alla FRISKOLOR i landet. De små friskolorna som bara tar in ett visst antal klasser (och då de personerna med bäst betyg). På en stor skola kan man oftast bara sätta in en extra klass ifall det är många sökande något år. Men det är inte moderaterna intresserade av. De är intresserade av att få ett nytt klasssamhälle där man delar in de rika och de mindre rika och de fattiga. Men jag kommer stå mittimellan och bara totaldissa allt som moderaterna gör.

Alla människor är lika mycket värda men jag har inte bekämpat facismen inom mig ännu. Och blir samhället värre än såhär så lär det dröja ett tag...

Död åt humanismen, hylla freden

Vi pratar om Etik och Moral på religionstimmarna i skolan. Det är sjukt. Jag har en så fruktansvärt konservativ klass att det finns ju inget mer. När jag var liten trodde jag att alla som var moderater inte visste bättre, att de inte visste vad moderaterna tyckte egentligen, inte läst på ordentligt och att om alla vet vad saker och ting inom politiken handlar om, då röstar man rött, men idag har jag lärt mig att det verkligen FINNS folk som tycker längre åt höger än centern...

När Saddam Hussein fick sitt straff (hängning) diskuterade vi det och de flesta i klassen tyckte att det var ett bra straff med tanke på vad Saddam hade gjort mot alla andra. De tyckte också det var rätt att döda en person om man kan rädda fem. Jag menar, alltså vilken fruktansvärd syn på världen man har då.

Men till dagens lektion. Vi diskuterade Humanismen. De som tror på den "religionen" vill att allt ska vara fritt, ungefär som det är i Sverige nu. Så kommer det motargument från klassen: "Men Sverige är inte alls fritt, man får inte alls tycka vad man vill för då blir man anklagad för hets mot folkgrupp". Ursäkta? Så kan man la fan inte resonera? Sedan kom det en annan i klassen och undrade vad poliserna hade här att göra. "Om jag har ett hus och jag går in i min grannes hus och slår sönder det så kommer polisen och låser in mig. Vad har HAN med det att göra? Den enda som har rätt att göra något mot mig är ju grannen." och den första killen fyller i "Precis, allt hade ju blivit mycket bättre om var och en stod på egna ben och skötte sig själv."  Tjena! Vi lever inte på medeltiden. Då kunde man slå ihjäl de som muckade gräl på gatan. Djur gör så. Starkast vinner! Och så går Sverige och KLAGAR på när Feministiskt initiativ säger att  Män är djur. Jag håller med från och med idag. MÄN ÄR DJUR! KVINNOR ÄR DJUR! Fast egentligen inte, men drömsamhället för många verkar se ut så.

Fattar inte folk vad det innebär att döda? Tänk så mycket livet är för en. Folk säger att livet är kort, men det är det längsta du någonsin kommer göra. Ni som går i min klass, och förstås alla andra, ni har väl en liten framtidsdröm? Hur kommer livet bli? För er att det självklart att ni ska bli gamla och få ett underbart liv osv osv. Men tänk om någon bara kommer och dödar er en dag. Ett knivhugg och livet är slut. Se saker ur andras perspektiv, eller förlåt. Det är förstås omöjligt för egoister...

Men Mimmi är bra, och Edvard <3

Stockholm

Just hemkommen från Stockholm. Fyra timmars sömn i natt för mig och Kerstin. Härligt. Sov dock lite på tåget och vaknade av att min hand sov (?) och den har fortfarande ont. Undrar vad som kan ha hänt. Stockholm var i alla fall otroligt megaroligt. Jag drack 3 liter cola i fredags och det var inte så jättegott faktiskt. Men Ed var ju där så då var jag glad ändå :) Älska honom <3 <3 . Sjukt kul jag hade i alla fall. Cola, Ekerö, Edvard, Fest, Film, Kundvagn, Bowling, Musik <3
   Sedan träffade jag en kille med asbra musiksmak, men han förstörde min mobilladdare så nu kan jag inte använda min mobil imorgon. Smaaaart? Eller inte, men det löser sig. Jag och Kerstin ägde alla stockholmare på bowling och Edvard är söt.
   Midsommar nästa <3


Idag hörde jag också att moderatfanskapen ska införa en lag om två år som säger att man ska hjälpa mobbade barn. När ska de komma med några nya lagar? *suck*


Tack och adjö för oss

Nu är det verkligen på tiden att vi hoppar av schlagertåget och skapar oss en egen fest. Nu är alla fruktansvärt förbannade över att The Ark bara kom på 18:e plats igår och att fel låt vann, men då kan jag säga att melodifestivalen handlar inte om musik, utan om politik. Cypern gav till exempel Grekland 12 poäng igår medan Turkiet inte fick en enda.

Det är aldrig bästa låten som vinner, för det första har man helt annorlunda musikstil i till exempel Grekland än i Sverige och om man sedan tänker efter så fick Serbien (som vann) väldigt brokiga poäng. 12 av en del länder och inga poäng alls av en del. Så var det inte för några år sedan. Då fick den bästa låten 12, 10, 8 och möjligtvis 7 från alla länder, och en låt som finns noll poäng av alla fick aldrig en 12a.

The Ark gjorde verkligen sitt bästa och det är inte p.g.a. låten som de vann, det är p.g.a. att melodifestivalen tagits över av Östländerna. Det var bara östländer som gick vidare från semifinalen. Förr var det ingen fara med det för då var det inte så många av dem med men nu när alla gått med i EU kryllar det av dem. Jag hörde verkligen inte skillnad på några ballader från festivalen igår och jag minns inte en enda melodi. Det vaga minnet jag har är att Ukrainas bidrag lät som Crazy frog-låten, men det kanske bara är en ren inbillning och förhoppning.

Egentligen så borde man få höra alla låtar utan att veta vilket land de är ifrån och rösta utefter det, men det skulle inte heller fungera eftersom östländernas låtr låter ungefär likadant och de tycker om sådan musikstil. De kanske tycker det är för osmakligt med en avklädd kille som rockar världen istället för fyra bikini-brudar som spelar på sex och mikrofonstativ, vad vet jag?

The arks låt är helt enkelt för bra och för proffsig för denna tävlingen. Jag menar, varför skickar aldrig England sina bästa och proffsigaste artister? De skickar weiird låtar och kommer sist varje år. Folk som är trötta på skiten försöker desperat rösta sönder sig på de mest konstigaste låtarna i startfältet (i år var det Ukrainas foliestjärnelåt) för att visa att melodifestivalen inte är en seriös tävling. Jag trodde faktiskt att folk förstått det efter fjolårets segrare Lordi, men tydligen inte...

Eurovision song contest har levt i 49 år, men nu är det slut. Något 50-års jubileum existerar inte i min värld (och förhoppningsvis inte i någon annan svensks huvud heller). Det är slut nu, och om det sitter några hopplösa optimister där ute och tror att allt löser sig, förstör deras inre synbild! Detta är slutet, men vi har fortfarande kvar världens bästa band hos oss och ingen serbisk Harry Potter ska få smutskasta dem. The ark for the life <3

Idag har varit en superduperbra dag :)

Idag fick jag veta att Sofia på Ekerö och jag var på Malta samtidigt i somras och hon känner massa folk som jag träffade där :P. Askalascoolt ju :) . Jag saknar Malta jättemycket. Jag, Kerstin, Adrian och Christofer <3. Vi ägde alla. Sakna oss.

Idag det Göteborgsvarvet och Nato-möte eller vad det heter. Det är typ demostrationer då, p.g.a. nato-mötet alltså och det är mycket bra. För om vi går med i nato kan vi lika gärna lägga oss ner och dö allesammans. Jag hörde för ett par veckor sedan några killar i min klass som diskuterade det här med lumpen. Ingen av dem skulle ligga i lumpen. En (ganska konservativ) killes kommentar var "Men Sverige kommer ju aldrig hamna i krig", men om vi går med i Nato blir det ändring på det serru. Då kommer vi då hjälpa USA i alla krig de är med i istället för att vara neurala. Och att vara med på Bush påhitt är ingen hit precis. För det är väl inte många i detta land som kan avguda honom? Nej, nato är ingenting för ett sånt litet skitland som Sverige :). Haha

Min bror och pappa är i Polen. De åkte klockan 11 igår. Fick sms av pappa i morse kl 8.05. DÅ hade de precis kommit fram till Polen och skulle åka buss 62 MIL! Det är sjukt långt. Längre än till Stockholm och till ISS.

Och idag var jag och tittade på en moppe i Ellös som jag ska köpa. Den var jättelätt att köra och detär bra för den moppen vi har nu är jättejobbig. Fick köra hem den från teatern idag där Magnus lämnat den innan han åkte. Det var typ en mil. Men det var faktiskt härligt att köra.

Ikväll är det Eurovision song contest. Weiiiie. Heja The Ark mest av allt i hela världen <3 . Finns det någr bättre? Nej det gör det inte. Jag och mamma ska ha myskväll och Edvard ska bara störa mig :P. haha. Men men jag tycker om honom ändå <3

Skit i rubriken, lääääs mina vackra åsikter

Nu ska folkpartiet börja komma med idéer som redan finns. "Sms till föräldrarna när deras barn skolkar." Sådant finns ju redan, och dessutom bryr ingen sig. De föräldrar som skulle bry sig tillräckligt mycket för att göra något åt det, deras barn är de som INTE skolkar. Sådant gör mig lite sne faktiskt. Kan inte regeringen satsa på saker som samhället behöver, hur många behöver sms och slopad förmögenhetsskatt.
    Och sedan är det alla som är förbannade på Göran Persson för att han ska bli pr-konslut i något moderatföretag. OCH? Vadå i-landsproblem? Han är inte partiledare för sossarna längre. Han får väl gör avad han vill, rösta på vad han vill? Har ni inte fattat ännu hur lika socialdemokraterna och moderaterna är? Reinfeldt är ju inte moderat i alla fall, han är alldleles för mycket vänster, och Göran Persson har aldrig varit sosse, han är alldelels för mycket höger. Det bara ÄR så. Låt Persson leva sitt liv. Varför skulle inte han få köpa en torp för 12 miljoner? Har man pengar så har man, vare sig man är sosse eller moderat.

Sedan läste jag att enligt nån undersökning trodde 70 % av alla ungdomar på utomjordningar. HUR? Det är lika ologiskt som att jorden skulle vara rund. Det tror jag inte ett dugg på. Ofta menar jag? Om jorden skulle vara rund hade himlen trillat ur. Och det gör den ju inte direkt. Om jorden hade varit rund hade vi inte gått platt på marken, och det gör vi ju. Och så snurrar jorden runt säger folk så vi är  uppochner iband, men det går så långsamt så vi inte märker det. Men det kan ju bara vara bullshit eftersom om man har en hink med vatten och snurrar den över huvudet fort, då trillar inte vattnet ut, men om man däremot gör det långsamt.Då blir man SKITBLÖT! Vi borde ju trilla av när vi snurrar långsamt, men inte när det snurrar fort fort. Jorden är platt!

I helgen ska jag och mamma ha mys. Vi ska se på melodifestivalen och heja gånger tusen på The ark <3, och den som ringer då är i princip död! The ark är så bäst trots att låten inte är bland de bästa de gjort, men de kommer vinna totalt, annars är det nått som är fel. Pappa och Magnus åker till Polen imorgon så det är jag och mamma hela tiden :) Och på söndag ska jag kanske vara med Frida. Har inte varit med henne på jättelänge. Och så pratade med Zara i Norrland igår. Hon är totalt galen. Om folk tycker att jag pratar mycket ska ni bara höra henne. Haha, hon är så rolig.

Igår lärde jag
mig att bakgrund stavas med G. Det har jag aldrig vetat. Konstigt faktiskt. Jag har alltid skrivit bakrund, men tänker man efter så är det ju faktiskt en GRUND längst BAK. Smart är jag! Och förlåt för igår Edvard. Jag älskar dig <3

Linn har alltid rätt

Det är otroligt bra att blogga.  Istället för att prata liksom. Om ja skriver alla mina åsikter här istället för att säga dem i skolan borde allt bli kalasbra. Och den som läser min blogg får faktiskt skylla sig själv. Betyder jag så otroligt mycket för er att ni måste leta efter mig och mina åsikter på nätet? Kanske inte.

Idag hörde jag på radion. De skulle lotta ut en Singapore-resa om man ringde in och sa vad man skulle kunna göra för att få de biljetterna. Då var det en man som ringde in och sa att om han fick biljetterna skulle han rösta på sossarna i nästa val. Haha. Det tyckte jag var jätteroligt. Sedan hade jag nationellt prov i matte. Det gick jättebra faktiskt. För att vara mig då. Fast jag missade vad median var för något. Jag som alltid kunnat det. Så gjorde jag fel. Väldigt klantigt, men men.

Blev förbannad höromdagen på några i klassen. Jag tänkte att det här var fan droppen, men så idag tänkte jag att det var kanske inte så farligt ändå. Jga kan ge dem en chans till, jag överreagerade kanske. Men NEHE då! Fortsätt ni idag med, men du var nog den sista av er jag trodde skulle säga något mer. Vad det är för fel på alla, i alla fall alla som börjar på bokstaven W och F. Men men, det lär man aldrig få veta. Vill jag ens veta? Nej jag tror inte det!

Ed <3

Weiie för helgen. Ed har varit här hela tiden. Myyyys. Han kom i fredags och då åt vi pizza. De var jätteäckligt, men det gjorde ingenting :D . Så såg vi på massa tv. För jag tycker inte om att se på tv så han skulle läsa mig :p haha.
  På lördagen gick vi ut på stan och kikade runt. Då träffade jag Jennie och Christina. De hade varit på flöjtträning eller någonting :). Kul att träffa dem. Sedan skulle jag och Ed åka till Orust och då satt Jennie på centralen och sedan kom Eric, Bella och Lisa. Weiiie. Det var evigheter sedan jag träffade Lisa. Typ innan jag slutade på Henån i 8an. Sakna dig.
  På kvällen såg jag och Ed på School of rock och Hipphipp jul eller vad den heter. Så roligt. School of rock är typ världens bästa film. Och Ed tyckte att mina stjärnor i taket var jättefina :). Weiiie. Varför ska han bo så långt bort? Det SUGER ju! Men den 16e maj kl 20.02 ska jag och Kerstin till Stockholm :D Weiiie. Va kul vi ska ha då. Ferre då eller? ;P haha.
Idag vaknade vi jättesent. Ashärligt att sova länge. Sedan såg vi på sista avsnittet av Hipphipp och så såg vi på Hair, men då somnade jag igen :). Sedan var Ed tvungen att åka hem :( :(. Jag följde med honom in till Göteborg. Sakna honom JÄTTEMYCKET!! Ring mig sen <3.
  Jag fick vänta jättelänge på bussen hem , och då träffade jag Linus i Majorna och OSKAR!!!! Hjalmars kopia. Sååå coolt. Har inte sett honom sedan i somras, men nu var allt Hjalmar-hår borta så nu var dom inte så lika :( Men men. På Tjörnsexpressen satt det en Marilyn Monrooe-tjej bredvid mig. Haha. Asfin var hon och på 370an var Johanna :). Stora magen :). Hon mådde jättebra och jag tror det kommer gå jättebra för dig :) Och hoppas allt blir bra imorgon med M .

Nu sitter jag och lyssnar på The ark <3 och detta var bästa helgen på mycket länge, men jag missade att träffa mina Ödsmålsvänner :(. Angelica, Lina, Michis och Sandra. Sakna 9an jättemycket. Vi var helt enkelt de bästa. Mellerud-06 - Så bäst. Förutom Toms utbrott på mig på morgonen. Men hur viktig är han? Som om han skulle kunna spränga Tjörnbron. Jag har sån där megafon: Eller hur Lina? =) Vi älskar honom. 9E <3 Om man skulel kunna gå i 9an hela livet skulle jag gjort det. Det skulle fan vara värt :)

image45

image46

Be dem dra, ingen bryr sig

orkar ni inte så sluta här



Man ska inte vara snäll egentligen. Det ingår inte i människans kultur. Någonstans finns det en regelbok som bestämmer allt, fast den finns inte i verkligheten. Men i nästan alla hjärtan. Då och då kommer det ut en ny upplaga, precis som Svenska Akademins ordlista. Min regelbok uppdaterades idag.

Människan har funnits så länge så länge, och ju mer världen utvecklas, desto mer klarar vi oss själva. Förr i tiden var man tvungen att hjälpas åt. En tjej kunde bara stå i köket eller ligga i sängen. Slaktade man ett lejon fick hela byn dela på den.
  Nu för tiden får vem som helst bli chef, och nästan vem som helst kan bli chef. Vi behöver inte varandra, vi behöver inte vara snälla. Världen utvecklas så fort, så fort att invånarna hinner inte med. Man ska bara jobba, jobba, jobba, inte ens sina barn har man tid att leka med. Alla slåss om det finaste jobbet och då är det självklart att man själv måste vara högst upp, man kan ju inte dela förstaplatsen med någon annan.

Vi går inte längre ut fyra personer i skogen för att skjuta ett rådjur, en som letar, en som dödar, en som bär hem och en som flår. Vi går ut helt själva och säger inte ett skit till staten, så skjuter vi så många vi inte får och går hem och gömmer köttet i källaren. Vi vill inte att någon ska känna till eller ta del av det vi just gjort. Det enda vi behöver är prylar. I dagens samhälle löser det allting. Du behöver inte vara matematiskt snille för att ränka ut 4031x34/78. Underbarn räknas inte längre. Jag vet ett underbarn som är poet. Hon heter Björk och är 12 år. Sådana som henne behövs. Vi lever i ett prylhav som vi inte ens är nödvändigt. Om världen utvecklas mer och mer nu kommer vi snart att dö ut. Människan kommer inte behövas utan allt kommer att styras av prylar. Stoppa utveckligen av allt och ägna er åt varandra, borde det vara, men så är det inte. Utvecka mer, hata och dö. Det är livets motto.

Snällhet finns inte längre med i regelboken. Det gäller bara att prestera bäst och mest. Vi lever inte kvar på stenåldern och det är nog ganska synd. Jag tror livet var trevligare då, gemenskapen fanns där på ett annat sätt. Behöver vi verkligen alla dessa prylar som folk tjänar miljoner på. Vad fan jag gör framför denna dator till exempel. Är detta verkligen nödvändigt att skriva?
  Om datorerna inte hade funnits, då hade jag inte behövt skriva det här...

Skitdag

Idag har det varit en skitdag. Allt har gått åt helvete. Först var det estetisk verksamhet på morgonen och inlämning och jag var inte klar och datan dampade utav helvete. Det gick dåligt. Sedan hade vi svenska. Och vi ska spela sagoteater. Jag, Mimmi, Mikaela, Daniella och Annica. Fast vi vet inte vilken än, men Daniella och Annica gick till biblioteket och lånade sagoböcker :). Sedan såg jag faktiskt fram emot att ha flashlektion för en gångs skull. haha. Men det ångrade jag snabbt. Datorn var helt dum i huvudet trots att jag inte jobbade ifrån nätverket. Så skulle Peter hjälpa mig och det första han sa var typ att jag skulle byta dator. Nej idag var det ingen bra dag. Men sedan på bussen hem hittade jag en metro med en jättefin bild på framsidan. Då blev jag glad:) Fin va?

image44Det är ju bara för sant det hon säger. Har inte riktigt gillat Mona Sahlin innan men smart är hon ju faktiskt lite (oj vilken fin meningsbyggnad det där var). Man ska ju vara snäll mot alla, men det där är ju faktiskt bara fakta och inget skvaller. Inte ens moderaternas trognaste anhängare kan väl medge att de inte har ljugit under valrörelsen och sina dagar som makthavare i Sverige eller vad det heter (märkte ni att jag försökte låta klok där, vet inte om det lyckades).
Sedan säger Sahlin att hon gillar Miljöpartiet och det är bra. För utan miljö kan vi lika gärna gå och dö. För då kan vi inte leva. Människor är omänskliga, det har jag skrivit förr, men jag skriver det igen för det är så otroligt sant.

Har ni läst gästkrönikan i GP idag? Gör inte det. Det är en kille som babblar ut sig att det är viktigt att se bra ut här i livet. Att skönhet är viktigare än allmänbildning. Det måste ju seriöst vara nått riktigt fel på den människan. Visst han är säkert skitsnygg och det är därför han tycker så. Men ändå. Shit, orkade inte ens läsa hela. Tänk vad så många människor tycker konstigt. Är inte alla vackra på sitt sätt? Den killen kan ju inte ha mycket till självförtroende. Det finns faktiskt något som kallas för inre skönhet. Och har man ingen sån har man ju misslyckats med nått i livet. Jag kände en gång en jättesnygg kille. Alla tyckte att han var så snygg och omtänksam och snäll. Men till och med snällheten satt bara på utsidan. Han kan ju knappast haft rött blod inne i sig. Säkert svart. Svarksjuka, arghet, grinig, dummig. Det är svart. Men åter till killen i GP. Jag säger till honom att det är väl tur att alla inte ser ut som dig. Du borde bry dig lite mindre om hur alla andra ser ut. Om du ska gå runt och tänka på det hela dagarna kan du ju knappast ha mycket till fritid. Hatar man någon (vissligen är det fel att hata men ändå) så kan man ju inte gå runt och tänka på hur mycket man hatar den personen för det tyder ju bara på att man tycker om den när man ödslar så mycket tankar på den personen. Har jag inte rätt? Lite i alla fall ?
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=484&a=342429

Jag skulle på Opera idag, men den blev inställd :( Värsta dåligt. Jag ville se. Fin musik, men det tycker nog inte Edvard men jag tycker om honom ändå ;P. Och jag har fått jobb på Schtunk i sommar igen. Sååå bra. På fredag, lördag och söndag hela juli. Helt perfekt. Och Otto Båth ska vara där . Haha. Och Åsa. Galonexpressen :D . Hon är cool. "jag känner en bååååååt, som heter otto, otto heter han" :D.

Imorgon har jag nationellt prov i Engelska. Ganska jobbigt. Och på fredag ska jag till läkaren i Uddevalla. Tänk på mig alla dååå :) Men sedan på fredag kväll kommer Edvard till Göteborg. Värsta bääääst i världen ju <3  :) Weiiie. Askalasbäst i hela väääärlden. Saknar honom så. Och den 16:e maj ska jag och Kerstin till Stockholm. Fatta hur kul vi kommer ha. Jag och Kerstin i ett nötskal i Stockholm =). Och Christofer och Edvard och alla, men mest Edvard <3 såklaaaaart. haha.

Jag har tänkt. På allt nästan, och kommit fram till att Big Bang är helt ologiskt. Bara PANG så där och allt bara blev. Nej, så kan det inte riktigt har fungerat. Men men, jag får tänka vidare på det där. Okej om man är hög och tror på det, men är man inte det får man faktiskt ta och vara logisk i sitt tänkande. Jag har också tänkt på att jag måste träffa Oskar... snart :). Det var jättelängesen, han sitter nog och filosoferar i sitt naturvetartänkande just nu. Han brukar göra det. Han pratar i poesi. Fett coolt. haha. Lär mig :) Jag är inte poetisk överhuvudtaget overheadtaken.