Sten Sax Påse

http://anders.hultman.nu/stensax/

Rosa

Rosa i Livet Enligt Rosa är en av de underbaraste personerna jag vet.  Hon är min idol. Hon lever sådant svårt men ändå så lätt liv. Och underbar fantasi. Det är synd att människor idag ska vara så realistiska. När jag säger att jag vill bli författare säger alltid alla "ja, men det är ju svårt att leva på, du måste ha något mer jobb." NÄ det måste jag inte alls. Och hur vet den personen det? Vad vet han/hon om mitt liv? Jag kanske lever i fantasin ibland. Bara för att jag har ett mycket roligare liv än andra.

Melodifestivalen #3

Linda Skugge är inge bra. Hon är feminist, eller hon VAR feminist, och det var ju bra, men nu vet man inte. I alla fall. Hon har sagt att man inte ska skriva saker på sin blogg som man inte kan stå för, man ska inte skriva saker som man inte skulle kunna visa för hela världen. Man ska inte få panik om Fredrik Reinfeldt, mamma, pappa eller Hans från Henån råkar komma in på bloggen och läsa den. Man lämnar ju trots allt ut sig till hela världen. Det är i alla fall en bra sak som Linda Skugge sagt. Hon har dessutom skrivit boken Fittstim och De missanpassade med Belinda Olsson. Det är en annan bra grej.

Melodifestivalen i korthet. Thérèse Andersson var bäst, Björn Gustafsson är ganska cool, Martin Rolinski är snygg. Frida var värdigast.

Filmkväll

Jag och Sofia såg på film igår. Vi började med Glasblåsarns barn och där är Oliver med. Fatta vad många kända skådespelare han spelar mot. Stellan Skarsgård, Pernilla August, Elin Klinga, Thommy Berggren m.fl. Riktigt coolt. Sofia kan nästan hela Glasblåsarns barn-manuset utantill så hon satt och spelade med hela tiden. Sedan såg vi på Peter Pan såklart. Och de manuset kan jag. Vad är en kväll utan Peter Pan? Och Jeremy Sumpter är jättelik Sofias ex så vi satt och skrattade åt det. Sist såg vi på Sällskapsresan när de är i fjällen fast det filmen var ju inte den viktigaste den kvällen så jag gick igenom hela världshistorien med Sofia istället.

Hatiska

Bobbys mamma har blivit misshandlad i fängelset och får nu 56000 i skadestånd. Och folk vill att FLER människor ska in i fängelse. Ja, men vad bra man verkar må av det. Eller det kanske var rätt åt Bobbys mamma att hon blev misshandlad eller? Så när hon efter 10 år kommer muckar är hon ännu mer hatisk och föder ett till barn och v ad händer då? Folk ska ha VÅRD som jag alltid har sagt, men då kommer folk och säger att det är så DYRT! Men hur dyrt kommer det inte bli att ha mördare springande på gatorna som bara blir mer och mer hatiska i längden?

-

Janne Josefsson är kung!

Barn och tonåringar

Har ni tänkt på sådana små barn som alltid ska vara så himla överlägsna och verka så himla vuxna? Typ 8-åringar som klagar på sina vänner och säger något liknande med "Men ååååh, det förstår du väl att jag inte skaaaa? Vaaa? Fattade du inte det? Men vaaa?" Ja, inte så bra exempel men alla har väl råkat ut för sådana småbarn som ska vara vuxna. Skitjobbigt, eller hur? Och är man då tonåring så säger man "Nämen oj vad töntiga de barnen är, jag är så himla barnslig och fattar de inte det? Att man ska ha kul och vara barnslig. Haha, vilka småbarn."

Har ni då tänkt sedan på 16-17 ungdomar som säger "Asså jag måste verkligen sluta röka men det är så svååårt, har försökt flera gånger. Shit alltså." eller om någon frågar om man ska ha en cigg och personen svarar "naaa alltså jag har slutat. Det är inte bra." Eller om det varit en fest och några 16-17-åringar säger "Asså jag kan inte ha kul utan alkohol. Fatta tråkigt. Åååh, när alla andra är asfulla. Nämen guuud"

Det betyder att de allra töntigaste och jobbigaste människorna i hela världen är sådana tonåringar (vilket är de allra flesta). Det är ett spel att säga att man inte har kul utan alkohol, eller så har man bara ett jävligt trist och deprimerande liv. Nej, värre än så. Ett FRUKTANSVÄRT meningslöst liv. Jaa, det är faktiskt så. Att göra saker som man egentligen inte får är väldigt coolt. Förbjuden frukt smakar bäst heter det ju, men det är töntigt. Det kan ingen neka till. Folk som säger att man inte kan ha kul utan alkohol måste haft ett jävligt kasst liv fram till de blev 13-15 år, eller? Eller kommer det visa sig sedan att de bästa åren i människors liv är upp tills man fyller 12? Ingen vet. Bara att andra människor tycker att tonåringar som dricker är lika töntiga som tonåringar tycker att lillgamla barn är. Det är bara att hata hata hata hata. För så funkar det bland tonåringar, fast det är ju inte snällt att hata. Det lär man sig som barn, men det glömmer man när man börjar dricka och tror att man är vuxen.

Tänk om jag skulle köra bil till skolan varje dag utan körkort. Ja du.

Psyksjuka får fängelse

Regeringen föreslår att psyksjuka ska kunna dömas till fängelse. Jag är så arg att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Hur kan man tänka så? Jag som tycker att alla som gör något brott ska få vård. Jag har så mycket att säga men jag orkar inte, så det får bara bli att jag är FRUKTANSVÄRT förbannad!

Skoluniformer

Jag var på banken idag och bläddrade som hastigast i Lyckoslanten, ni minns den tidningen man fick på låg- och mellanstadiet som handlade om Spara och Slösa? I alla fall, i tidnigen skrev de om en skola som hade förbjudit häng på skolan. Alltså killar som har byxorna nedanför rumpan: Herr Björklund sa att varje skola fick bestämma sådana regler. Men sedan hade han också sagt att de skolor som vill ha skoluniform ska få ha det.

Ursäkta, men vilket århundratal lever vi på?

Blodprov

Skulle ta mitt sista blodprov som avslutar min behandling idag. Skulle gjorde det ett par dagar efter nyår men det blev inte så. Men så hade jag ialla fall åkt iväg till vårdcentralen och satt bedövningsplåster på armen. Jag har ett väldigt tydligt blodkärl som jag tänker på när jag sätter på mitt plåster. Det syns verkligen. Men sköterskan som skulle ta provet missade en gång och igen och igen och igen och igen. Till slut svimmade jag. Så jag fick inte tagit mitt prov. Inte idag heller. Usch!

7,68

image92

Susanna Kallur har gjort det. Hon har slagit Ludmila Engqvist världsrekord på 60 meter häck

Skola är inte det viktigaste i livet

"Skolkare ska hämtas av polis" ett fruktansvärt dåligt förslag. De barn och ungdomar som skolkar mest blir inte av med sina problem för att man hämtar dem och tvingar dem att gå i skolan. De preseterar inte mer. Anledningen till att folk skolkar är oftast privata problem, i hemmet, hos en själv m.m.

Kan vi verkligen inte använda polisen till något bättre och istället hjälpa dessa barn och ungdomar som av olika anledningar inte vill gå till skolan? Skolan är inte det viktigaste här i livet. Vi lever inte för att lära, vi lär oss när vi lever. Man ska inte pressa på kunskap och innan man ska lära sig saker måste man bli av med andra problem först. Det är viktigare att må bra och vara frisk än att gå i skolan. Det fattar inte moderaterna eftersom de är så otroligt ego och hänsynslösa. De kan ine förstå att det finns människor som är svagare eller har svårare att stå på egna ben. Bara för att de själva är födda med en silversked i munnen.

Melodifestivalen #1

Första deltävlingen i melodifestivalen avklarad då. Jag hejade på Amy Diamond. Hon hade kanske inte världens bästa låt, men vilken tjej alltså. Så himla duktig. E-type och The poodels hade en bra låt men ska någon vinna alltihopa tycker jag att det ska vara Christer Sjögren. Sverige kommer ändå aldrig med en normal låt kunna ta sig från kvartsfinalen i Schlager-EM. Varför inte skicka den då? Vi svenskar tar Eurovision på för stort allvar. Det är bara att inse. Vår tid är förbi. Östeuropa rules. That's it. Det blir bara töntigt om vi ska tro att vi är några. Skicka något kul istället för något bra.

Sverige idag och i framtiden

Vi lever i ett konstigt samhälle. Bara de starka kommer någom vart. Kan man inte stå på egna ben får man skylla sig själv. Sverige kan inte acceptera att vi lever på 2000-talet. Vi vill gärna tillbaks till de gamla. Klass-skillnaderna! Alla ska inte kunna läsa på högskolan. Hur skulle det se ut? Vilka skulle då bli slavar? Klarar man inte av att leva ska man inte heller leva. Du har en chans. Sumpar du den kan du gå och hänga sig och skylla sig själv.

Om man skulle välja mellan att rädda ett barn från döden, eller att rädda en vuxen. Då väljer de flesta barnet. Men varför? Nu måste du redan som barn se till att inget går åt helvete för gör det det har hela livet gått åt helvete. Du måste redan som barn ta ditt egna ansvar.  Vem ska då vara och leka på alla lekplatser  när alla barn tvingas sitta hemma och plugga hela dagarna för att de måste se till att få bra betyg? Kunskap är inte mer värt än livet. Tycker man så kommer man aldrig att bli "något". För om alla hade blivit något. Vilka skulle då bli slavar?

Föds du kastlös, förblir du kastlös. Inte trodde vi att något sådant här kunde hända i etti-land som Sverige. Men skillnaderna är att alla andra länder strävar efter att utvecklas. Men inte Sverige. Vi vill inte utvecklas. Vu är för ego. Vi vill bara visa vilka som "lyckats" här i livet. För oss är makt och pengar allt. Vi känner ingen gemenskap. Allt handlar om att klara sig själv och skita i andra. Vi har glömt bort att leva. Konkurransen har blivit så stor att vi tycker att meningen med livet är att jobba. Vi har missuppfattat så mycket. Det är synd att inte fler inser det. Livet är till för att leva!

Albert Einstein sa en bra sak en gång. Han sa att Fantasi är viktigare än kunskap. Det är synd att dagens människor inte förstår sig på livet. Det är synd. Det är synd om människorna.

Betyg

Nu har det gått för långt. Betyg A-F från 6:an. Och jag som redan skickat iväg mtit brev till Björklund. Nu måste jag skriva ett nytt.

Hur har han tänkt sig? Alla betygskriterier? Ta till exempel i textkommunikation som jag har. För MVG ska du skriva grammatiskt korrekt med få fel, för VG ska du skriva grammatiskt korekt med några fler fel, och gör G kan du ha lite brister. Hur blir det nu? För A ska du skriav hetl felfritt. För B ska du skriva lite sämre. För C ska du ha några fel men inte så många som för betyg D. Det kommer ju att sluta med att läraren kommer jämföra alla elever för att kunna ge en rättvis bedömning.

Nej jag är så arg nu att jag håller på att gå under. "Det ska löna sig att vara flitig".  VA?? Så om man redan kan allting och inte behöver plugga så mycket så är man inte värt ett högt betyg? Ska det bli lärarens uppgift att gå runt och se HUR alla elever når sina resultat? Så säger Björklund att han bara ser fördelar med detta förslag. Hur får han detta till en fördel?

Detta är verkligen att gå tillbaka till 40-talet. STORT A är det bästa. Det kommer bli så att folk stressat ihjäl sig. Så bara de allra BÄSTA kan läsa på högskolan. Alla andra ska få slava för de fina med utbildning. Okej att moderaterna tycker att flrändring ska ske långsamt. Men detta är FÖR långt tillbaks i tiden.

Snäll

Man skal ikke plage andre
man skal vaere grei og snill
og for ovrig kan man gjore hva man hvil

Alla vill ju ha högre lön

Jag har varit nära att skriva fler politiska inlägg här. Har dock hållt mig tillbaka. Men nu är det ILLA!

Nytt förslag. Lärare ska få högre lön om deras elever utvecklas. Vilket kan översättas med att ger man eleverna MVG får man högre lön. HUR TÄNKER MAN? När jag hörde detta i radion första gången satt det en moderat och berättade om detta. Inte ens då lät det bra. Inte ens med moderaternas egna ord.

Okej. Om man råkar jobba på en skola där det finns en del sk problemelever. Ska man ha LÄGRE lön då? Är man en sämre lärare då? Det är väl TUR att det finns folk som kan jobba med sådana elever också. Om detta fortsätter kommer ju alla vilka jobba på Samskolan och vem fan ska ta hand om alla andra elever? Nej jag är så fruktansvärt arg.

När jag ändå är igång kan man ju nämda dena bensinskatten. "UT UR BILEN, ÅK BUSS" säger dem. Om man inte har nån buss att åka då? Alla som bor ute på landet, som har en mil till närmaste busshållsplats där det går bussar nästan aldrig. Vd gör man då? Jo då kan man sitta hemma och RUTTNA för då får man skylla sig själv att man inte bor i stan. Men tänk om alla bott i stan. Då hade miljöutsläppen varit värre. Nu är jag arg. Jag har lovat mamma att skicka ett brev till Björklund men vad skaj ag skriva? Jag har så mycket jag vill tala om för honom att det inte går att sålla. 

DAGENS SKOLA ÄR INGEN FLUMSKOLA! OCH VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ATT FLUMMA?