Akassan

Alliansen försöker vinna röster. De har just sänkt avgiften till akassan med 50 kronor vilket får svenska folket att jubla efter den drastiska höjningen för något år sedan. Vad ingen minns är att de då höjde avgiften med 300 kronor. Vilket betyder att de nu egenligen höjt den med 250. Protestera vafan. Detta är inte okej. Nu när vi kommer in i lågkonjektur och fler blir arbetslösa måste man väl kunna vara med i akassan!!


Svikare:)

Idag är pluggdag för mig. Jag har gjort två historieuppgifter och nu sitter jag och skriver på min marknadsföringsplan. Det är svårt. Men har ni läst tidningen idag? Halvtid för regeringen Reinfeldt och allt går åt helvete. Enligt Sifos undersökning är det bara 44 % av de borgliga väljarna som tror att alliansen kommer vinna nästa val. 46 % tror att de kommer förlora och 10 % är osäkra. Förstår ni vad detta innebär? Det ser mycket ljus ut. Synd bara att det är hela två år kvar.

I Sverige röstar ungefär 50 % på de röd-gröna, 45 % på Alliansen och 5 % på Sverigedemokraterna. Det är ungefär jämt med andra ord. Vilket betyder att när Moderaterna vann valet 2006 så var halva Sverige missnöjda. Men nu visar siffror att 44 % av alliansens väljare inte tror på sina partier. Då har de inte många väljare kvar. Och det är väl en himla tur det. SIst Moderaterna satt vid makten var räntan 500 % på ett ungefär. Nu har vi också en jättehög ränta. Är det någon mer än jag som känner något sammanträffande?

Jag har precis skrivit klar min historieuppgift om Stalin och Hitler som skrev om historien efter hur de själva tyckte att det skulle vara. I en demokrati kan man ju inte skriva om historien på samma sätt. Tänk bara om Reinfeldt hade raderat de svenska folkhemmet ur vår historia. Det är väl en himlans tur att vi har det skrivet svart på vitt att Socialdemokraterna byggt upp Sverige.


UTE UR LEKEN

Igår var jag på premiär av föreställningen Ute ur leken på Varbergs teater. Så himla bra.



Föreställningen går på turné i höst.

Läs recensionen
http://www.gt.se/nyheter/2.1616/1.1305973/tjejerna-tar-over




http://www.schtunk.se



DON'T MISS

GP

För ett tag sedan slutade vi att premunerera på Göteborgsposten för att deras politiska färg lyste igenom i nyhetsartiklarna. Igår skrev en journalist, vid namn Dick, en replik citerad av Mona Sahlin. Dock framgick det i artikeln att hade hade skrivit om Monas citat till ett annat som HAN tyckte betydde samma sak. Sådant gör mig väldigt lack och jag har så stor lust att ringa till GP och säga det. I slutet skrev han också att de som Mona Sahlin och hennes parti vill "kan ju inte vara så svårt att oppinera emot".


2 år kvar

Idag är det exakt 2 år sedan Moderaterna vann valet. Vilket betyder att det är hela två år kvar. När jag och Annica gick runt i Nordstan stod Allians för Sverige och delade ut broschyrer och dylikt.  Men jag hoppas att folk har förlorat förtroende för dem totalt.

Precis när Alliansen vunnit valet sa finansministern Anders Borg att det skulle dröja minst två år innan man skulle se resultatet av deras arbete. Hittills har allting de gjort gått åt helvete. Och nu kommer lågkonjukturen. Det är bara inse att det är kört för dem. Speciellt för Jan Björklund. Alltså jag kan inte förklara med ord hur mycket den människan stör mig. Jag har just gått med i en grupp på facebook som heter "Jan Björklund. Avgå NU". Vi får be till Gud att det ger resultat. Jag hoppas ni inte missat de sjuka Jan Björklund sagt nu. Eller ja, det kan ju vara svårt att veta vad jag menar eftersom allt som den mannen säger är sjukt. Men jag tänker på när han pratade om att Sveriges skolor var så kassa jämfört med andra länder och att Sveriges skolungdomar är så dåliga och hänvisat till siffror som visar de motsatta. Om inte alla tappat förtroende för honom innan hoppas jag de gjort de nu.