Mallorca

Nu ´r jag p`Mallorca. Det ´r j´tteskont, dessverre gick v`rt flygbolag i konkurs idag s`det ´r ju lite sp´nnande :)

Byxmyndig

Den här tabellen hittade jag på Wikipedia. Det är wen tabell över när man blir byxmymdig i olika länder. Tänk vad olika olika länder är. Och var sjukt det är att tjejer i till exempel Afghanistan måste vänta tills de är gifta, men de behöver inte männen. Det blir som en ond cirkel. För vilka ska männen ha sex med om de inte är gifta med någon? Och i Egypten är det olagligt att vara bög, men inte lesbisk.

I de flesta länder där man har oliak åldrar för tjejer och killar, så är alltid killarna yngst. Undrar vad det beror på. I Sverige pratade man ett tag om att höja åldern för tjejer till 16 (för att pedofiler lättare ska dömas för våldtäkt mot barn).

I Jemen blir tjejer byxmyndiga vid 9 års ålder (om de gift sig). Det är sjukt.


Land  ↓Man-Kvinna  ↓Man-Man  ↓Kvinna-Kvinna  ↓
Afganistan18/GiftaOlagligtOlagligt
Albanien141414
Algeriet16OlagligtOlagligt
Amerikanska Samoa15?15?15?
Andorra161616
Angola12/15OlagligtOlagligt
Antigua och Barbuda161616
Argentina13/1613/1613/16
Armenien161616
Aruba161616
Australien ACT161616
Australien NSW & Nofolk Is.161616
Australien Queensland16/181816
Australien SA171717
Australien Tasmanien171717
Australien Victoria161616
Australien WA161616
Österrike14/1614/1614/16
Azerbajdzjan161616
Bahamas161818
Bahrain16/GiftaOlagligtOlagligt
Bangladesh ?OlagligtOlagligt
Barbados16OlagligtOlagligt
Vitryssland16/181616
Belgien161616
Belize16 ? ?
Bermuda161816
Benin ?OlagligtOlagligt
Butan18Olagligt ?
Bolivia14k/16m ? ?
Bosnien161616
Botswana14m/16kOlagligt ?
Brasilien14/1814/1814/18
Brunei14/16OlagligtOlagligt
Bulgarien141414
Burkina Faso131313
Burma/Myanmar ?Olagligt ?
Burundi18Olagligt ?
Kambodja (Kampuchea)16 ? ?
Kambodja16 ? ?
KamerunEndast vid giftermålOlagligt ?
Kanada16/181816
Kap Verde ? ? ?
Caymanöarna ? ? ?
Centralafrikanska republiken ? ? ?
Tchad ?2121
Tjetjenien ? ? ?
Chile141818
Kina141414
Kina Hongkong161616
Kina Macao16/17 ? ?
Taiwan161616
Colombia141414
Cooköarna16Olagligt16
Costa Rica151515
Elfenbenskusten151515?
Kroatien141414
Kuba161616
Cypern13/1717 (Olagligt i norr)17
Tjeckien151515
Kongo ?Olagligt ?
Danmark151515
Norge161616
Sverige151515
Finland161616
Tyskland14/1614/1614/16
Dominica16 ? ?
Dominikanska republiken181818
Nederländska antillerna161616
Equador141414
Egypten18Olagligt18
El Salvador18 ? ?
Ekvatorialguinea ? ? ?
Eritrea18OlagligtOlagligt
Medelålder*161616

Fredrik Reinfeldt

Den här fina disktrasan hittade jag idag på Designtorget. Är den inte världens ballaste så säg?


Vinprovning

Moderater dricker mycket vin och anordnar ofta vinprovningar. De är väldigt fiiiiiiina, som William skulle sagt. Då moderaterna kommer vinna nästa och kommande val blir det väl till för oss dödliga att lära oss vad en vinprovning är. Jag, Sofia och Magnus hade våran idag. WOHOO.




  

en docka tack...


Seriöst. Vart är världen på väg? Nu får ingenting hänga fritt på tjejer. Denna artikel hittade jag på aftonbladet.se. Vore det inte bättre om man redan när flickorna är små operarade in stål eller något liknande i deras bröst så de SLIPPER allt häng när de blir äldre. Man skulle kunna göra samma sak med rumpan. För vem ser inte snett på en tjej med stor röv? Väldigt äckligt. Eller hur? Man skulle också kunna stara en verksamhet för fettsugning för barn. I USA finns det ju skönhetssalonger som vaxar bikinilinjen för 7-åringar. Kanske borde man införa samma sak på svenska salonger. Det var ju faktiskt en salong i Kalmar som skulle kunna tänka sig att göra det. Det skulle man kunna utveckla.

I artikeln står det att "vetenskapen går framåt" URSÄKTA? Vi går tillbaka mot björklundtider. Då kvinnor ska vara någon jävla porslinsdocka som ska stå i ett vetrinskåp (läs: säng) och se fin och tillbjudande ut.

Min mamma har läst en bok som heter Egalias döttrar som handlar om ett samhälle där män gör som kvinnor och kvinnor som män. I det samhället bär män en PH. Penisen kan ju inte bara hänga där och dingla. Jag och Mikaela i min klass pratade om det och kom fram till att det är faktiskt ganska orättvist (även om det låter råfeministiskt) att tjejer ska göra ALLT för att se bra ut medan killar bara kan ta lite gele i håret och tro att de äger världen. Men det verkar funka rätt bra. De äger ju allt. Allt går så jävla bra för dom. Tänk att vara man.... Så fruktansvärt. Nej jag vill vara en förtryckt kvinna som kommer att behöva att lära mig laga mat för att klara mig i framtiden. Ska det vara så? Att JAG behöver lära mig det? När jag var på teckenspråkskurs för ett par veckor sedan berättade en tjej om sin bror som flyttade hemifrån och kom på att han aldrig hade startat en tvättmaskin. Så han BETALDE sin mamma för att tvätta och det var ingen som tyckte det var konstigt.  Men att jag bara kan laga spagetti, ris och currysås tycker alla är en skandal. Bara för att jag är tjej.

Samhällskunskap

Nu har jag suttit och skrivit på min samhällsuppgift i två dagar och jag vet inte ens om jag gör rätt. Men demokrati har väl med frihet att göra? Om man ska skriva om frihet och jag även skriver om demokrati/diktatur så borde det bli rätt. Punkt slut.

Sveriges skatter

Folk idag klagar på att vi har så höga skatter och att det beror på att vi ger folk så mycket bidrag. Nu ligger Sverige 2:a i världen, efter Danmark, om vilket land som har världens högsta skatt.

Då man jag ju säga att om vi inte haft så hög skatt hade Sverige idag fungerat som USA eller Kina, eller rent utav varit ett U-land. Anledningen till att svenskarna har det så bra idag är att vi betalar så hög skatt. Ju mer man betalar i skatt, desto mer får man gratis.

Sedan finns det onödiga skatter. Det håller jag med om. Men onödiga skattepengar är inte bidrag osv. Men kanske att alkoholen kostar samhället 100 miljarder om året. Det är en onödig skatt. Om alkohol inte funnits skulle man få mer pengar i plånboken efter skatt. Att folk skräpar ner på marken kostar skattebetalarna 75 miljarder om året. Det är en onödig skatt.

Jag tycker att det är bra att Sverige har sådan hög skatt. Det bevisar att vi är ett solidariskt land.

;)

Hur får man tyst på en gitarrist?
Man sätter ett notblad framför honom.

Hur får man tyst på en pianist?
Man tar bort notbladet.

Vad är det för skillnad på en sångare och en terrorist?
Terroristen kan man förhandla med.

Vad är det för skillnad på en överkörd igelkott och en överkörd trumpetare?
Det är bromsspår framför igelkotten.

Varför leker aldrig basister kurragömma?
Det är ingen som letar efter dem.

Partiledardebatt

Såg just lite på partiledardebatt. Jag blev så arg att jag var tvungen att stänga av. Jan Björklund sa tack och lov ingenting under den stund jag tittade. Men Reinfeldt och Hägglund pratade en del och jag förstår inte hur de kan med och säga det de säger. När Göran Hägglund skulle försvara borttagandet av förmögenhetsskatten sa han. "Vi tycker att det är viktigt att fokusera på fattigdom istället för rikedom."
Jag tar om det.

"VI TYCKER ATT DET ÄR VIKTIGT ATT FOKUSERA PÅ FATTIGDOM ISTÄLLET FÖR RIKEDOM."

har inget mer att säga...

Oppositionen

Vad lessen jag blir över att Sossarna klantar sig nu. De tänker bilda en regering med Miljöpartiet och utesluta Vänstern och det kommer bara drabba dem själva. Kanske får vi stå ut med alliansen i 4 år till. Tror nog det blir så..

Uffe :D

Idag fick jag veta att Ulf Adelsohn är ättling till Anckarström precis som jag. Vilket innebär att JAG är släkt med Ulf Adelsohn. EN MODERAT! Galet. Men men. Livet är hårt =)

Genus

Jag har varit på intensivkurs i teckenspråk idag. Där var det massvis med lärare och vi pratade genus. Men många där verkade inte riktigt hajja att idag är det 2008 hej och hå. Ordning och reda hit och genus dit. Ibland tänker jag att om alla vore som jag vad bra allt hade varit. Och vad glad jag skulle varit. Eller om alla bara hade levt i en trevlig diktatur.

Jaja, på körrepet fortsatte genussnacket. Min körledare började snacka med mig.  Vi tyckte inte heller samma då jag ansåg att det som är "pojkigt" och "flickit" INTE är medfött. Men jag har faktiskt blivit rätt bra på att skita i vad andra säger. Bra va? Det är så trevligt för då tror man att man själv har rätt hela tiden. Och det är väldigt skänt för själen. Haha.

Nu sitter jag och väntar på bussen hem från Göteborg. Var inne på Kappahl innan. Kollade lite på barnkläder och insåg att det är inne med Peace and love nu. Haha. GÖÖÖÖTT för mig. På alla kläder stod det peace eller love save the planet. Men det är bara modernt för tjejer att rädda världen och var snälla mot alla. Inte för killar. På deras kläder stod det "king" och sånna saker. Dålig stil. Egentligen borde man bara utrota alla killar. WAAAAAAH KILLAR ÄR DJUR! hahaha nej då. Men iaf göra något åt saken. Tänk ändå att det finns massa människor som jobbar mot sådana här saker. Och ändå händer det INGENTING. Men FRA-lagen gick i genom med ett HUJJJJJ. Det är nog för att det är männen som sitter vid makten. MODERATMÄN dessutom som skiter i peace, love, jorden och tjejer. Sånt är livet, ja sånt är livet. Men det får man ta som tjej. Men det borde man inte göra. TÄNK! Tjejer är till och med för mesiga för att göra något åt att dom har lägre lön än killar. TA FÖR ER FÖR FAN! skit i alla som säger "nämän hujjjj så dumt nu när ni tjejer tar 30 % plats i klassrummet istället för 10. Va dumt det blev! WAAAAH.

Min mamma tycker att jag ska bli politiskt engagerad, men jag tycker att det är slöseri på ork. Men nu börjar jag faktiskt fundera om lite granna. Vi borde starta en ny revolution. Fatta ballt ändå. Peace, love, environment and sexual equality revolution. Allt skulle kunna bli så bra.

Jag har en fin bild på vår kära Reinfeldt hemma som jag ska skanna in här. Riktigt fin kille det där alltså. :)