<3

Ola Salo och Nanne Grönvall är de snyggaste kändisar som finns


image81image80

Ragga rätt som Fredrik säger

Ååh jag är så arg, detta är absolut dagens i-landsproblem. Men. I punkt.se idag stod det om att äa ute ensam. Att i Sverige idag är det väldigt pinsamt att äta själv. Ja, svenskar ser konstigt på mycket som människor gör själv. Om en person går själv på bio eller på krogen, på resturanter, mässor, när man shoppar och så vidare. Vad är det som är så konstigt? Människan är en individ, ingen jäkla siamesisk tvilling.

Men det värsta. Det var att många resturanter nu infört sambord så kommer man ensam så placerar dem en vid ett bord med en massa främlingar som är SINGLAR. Så ska man börja prata och ragga på varandra. Okej? Om man inte är singel och går på resturant då? Då är det fortfraande lika konstigt. Alltså detta gör mig arg. Jag vet, inget att bli arg för egentligen men jo, faktiskt. Jag trivs med att vara ensam och jag vill inte bli placerad bredvid några singlar när jag är ute och äter, inte ens om jag barit singel själv. När jag äter vill jag vara själv eller med någon jag känner. Och om detta nu är så himla bra, vad är det då för fel och prata med sin sittgranne på bussen? Där hamnar man i alla fall av en slump. På en resturant blir det bara pinsamt. Vad ska man säga?
1. "Jaha, här sitter vi singlar. Ska vi speeddejta?"
2. "Njaa, du är lite för ful"
1. "Okej, ska vi bara äta då och sedan sticka på var sitt håll?"
2. "Nog bäst så"

Ska man ragga ska det vara med någon speciell som man har ett gott öga för. Inte för att man inte vill verka desperat och konstig för det är man inte.


Marginalerna är små

Så här kan det vara!


Lite problem:
Jag gick en gång på en skola där jag inte hade några kompisar. Det var jobbigt och jag hatade dem. Om jag hade gått kvar där hade jag velat typ slå ihjäl dem. Men jag bytte skola, pratade med folk och blev bra.

Stort problem:
En pojke gick på en skola där han inte hade några kompisar. Det var jobbigt och han hatade dem. Han bytte aldrig skola och sköt sina kompisar istället. Kanske hade han ingen snäll mamma som hjälpte han så att han kunde börja på en ny skola. Kanske hade han och hans familj inga möjligheter att ha honom på någon annan skola p.g.a. skolskjuts osv.

Hans hat hann växa mer än mitt. Han hade ingen att prata med, han gick ingen hjälp. Nu spärras han in. När ska han få någon att prata med egentligen?

Jämför inte. Var snäll

Varför alltid skylla ifrån sig med "men jag är bättre än till exempel honom". Det spelar ingen roll om du är bättre. Du ska vara BÄST!

Jordens undergång

Igår låg jag och tänkte på flyktingar och kom på hur fruktansvärda förhållanden många av dem kommer ifrån. De har tvingats fly från sina länder som var i krig. De har kanske åkt lastbil genom hela Europa och aldrig kännt en lugn stund. Detta är ingenting som vi andra kan ens föreställa sig. Men alla svenskar känner eller vet ju om minst en som är invandrare. Har vi ens tänkt på vad den/dessa personer kan varit med om? Nej. De kommer hit och många svenskar (speciellt myndigheter och politiker) behandlar dem som skit. De får klara sig själva och vi skickar hem hur många som helst. Fattar man inte hur fruktansvärt livrädd de måste vara att åka tillbaka och med stor risk riskera att bli fängslade eller dödade. Men det skiter vi i. För de tar våra jobb och så vidare. Fy vad hänsynslösa vi är. Nu i juletider och allt. Kan vi ens tänka oss hur det skulle vara att gå till skolan och när som helst kunna trampa på en landmina? Nej, det enda vi tänker på är senaste Cosmopolitan och vilka nyheter H&M tagit in.

Kungsbacka kommun tog förra året emot typ 3 stycken flyktingar. Och många andra kommuner tar inte in några alls. Det är så dåligt. Världen ser förjävlig ut idag och varför ska vi bara ha mer och mer saker och pengar? Är det det som livet går ut på? Vi ska betala så lite skatt som möjligt så att vi kan åka utomlands, köpa prylar och allt annat som ändå inte betyder någonting. Att säga att Sverige inte ha råd att ta emot flyktigar när vi köper julklappar för 22 miljarder VARJE år i Sverige. Är det rätt? Är du mer värd än någon annan? Tydligen!

Varför inte tänka såhär: För varje tröja du köper dör en människa i tredje världen.

Jesus föddes FAKTISKT i ett stall och inte hos en stor tjock släkt med massa julmat

Jul är mysigt men jag skäms över att jag tycker det är så mysigt. Det betyder att jag har det för bra. På jul ska man ha dåligt samvete! Annars har man ett hjärta av sten.

Brott och straff II

Idag fick vi sluta tidigt för det luktade bensin i hela skolan och en omogen etta hotade att tända en tändare. Fast det var inte därför vi fick sluta utan bara för de luktade bensin. Det var bra, för då kom jag hem bra, men jag har missat matten nu två veckor i rad och vi har bara en lektion i veckan. Det är dåligt.

Och idag på samhällen såklart blev jag arg. Vi pratade Brott och Straff som alltid och folk tyckte att man skulle spärra in dem på livstid och att de aldrig skulle komma ut och att pedofiler skulle avrättas, men då kan man ju undra. Nu för tiden kan man bestämma kön på barnen när de föds. Kanske ska vi göra så att det inte föds några killar. Då minskar ju brottsligheten, vi kan ha några som avelshanar instängda i varsin bur. Det vore väl en bättre idé?

Och Edvard har spelning idag. Lycka till <3

Medelklassen går mot en underklass

Idag på mediekommunikationen såg vi ett ihoppklippt klipp om Mona Sahlins alla skandaler. Jag blev arg. Det stog att Mona Sahlin hade 1990 svartanställd dagmamma och 1993 obetald tv-licens. Sedan stod det "Och vilka var tvungna att avgå för det" och så två bilder på Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius. Men... Mona Sahlin avgick faktiskt efter det och var borta från politiken i fem år. Och tänk på alla moderater som sitter kvar trots fiffel.

"Mona Sahlins dotter fick praoplats på Sveriges ambassad i Washington D.S. Ingen annan fick chansen att få platsen." Nähä? Jag fick jobb på Schtunk i två sommrar. Ingen annan fick chansen.

Mimmi, du skulle vart i skolan. Så vi kunde knäckt alla :)

Världen lever, men snart dör den

På tre stockholmbiljetter hittils har jag hamnat i vagn 6 plats 24 och två gånger har jag även hamnat i vagn 6 plats 23 och 22. Det är ett tecken. Frågan är bara vad.

Jag har fått en frälsarkrans. Det är en massa pärlor som betyder olika saker. Jag känner mig väldigt speciell faktiskt.

Ja, det är väl lite av de fina sakerna som hänt i världen. Annars är det bara mord och orättvisor. men Jag har i alla fall bestämt mig vad jag ska göra efter gymnasiet. Ljungskile har en folkhögskola med en linje som jag vill gå.

VÄRLDENKURS MED INDIENRESA
En terminskurs om rättvisa, fred, miljö - en översikts- och upplevelsekurs
Varför ökar klyftan mellan rika och fattiga?
Globalisering för vem?
Vad är rättvis handel?
Har du regnskog i din trädgård?
Varför terrorism?


Riktigt fint alltså. Någon måste ju ägna sig åt sådana frågor, nu när fler och fler blir moderater, fast jag hörde att de hade en KRIS! De RASAR procentuellt. Jaa, vad hade de trott? Tror de på allvar att vanliga människor går på deras politik? Här sitter jag på min skola och alla vill se udda och emo ut och ÄNDÅ är alla moderater. Smygmoderater skulle jag vilja säga. Ego! Som en kvinna i Stockholm sa till mig: "Ja, min dotter ville ju bli journalist men sedan ville hon inte det för då tjänar man så dåligt, men jag skulle tycka det var bra. Det finns ju så mycket vänstermänniskor i tidningsbranchen. Det är synd. Dags att det blir en änding på det."

Brott och straff

Vi hade samhällskunskap idag och varje fredag på dee lektionen diskuterar vi vad som hänt i veckan och det blir en massa diskutioner. Så var det en liten speciell kille som skrek rakt ut utan anledning att vi skulle sänka skatten "som fan". Sedan gick vi över och diskuterade brott och straff och folk tyckte att livstid ska vaar livstid och att straffen ska skärpas osv. Det är väl ungefär så moderaterna tycker med. Sänka skatten och höja straffen.

Då frågar jag folk. Hur ska det gå till? Hur ska vi kunna ha råd med så många fångar om staten inte får några pengar. Vi får ha privata fängelsen där fångarna själv får betala sin plats. Eller vadå? Det funkar ju inte. Hur tänker folk?

En villa, en lyxyacht, eller nej, två villor och en lägenhet i Spanien, nära vattnet

Jag har insett är det är fel att hata. Man ska inte hata nazister för att de hatar någon annan grupp, man ska inte hata tillbaka med andra ord. Då är man lika svinig själv. Jag kan själv då säga att jag tycker det är totalt fel med odemokratiska åsikter som nazism och kommunism, men hur ska hatat försvinna om man ska hata alla de som hatar andra. Det är oproffisionellt.

Jag blir verkligen deprimerad av att se på Andra Avenyn. Serien är som Orka Orka fast alla mycket mer deppade och manuset är otroligt dåligt skrivet. Det finns ingen känsla i det. Ett problem för en människa uppstår och sedan verkar det vara helt ur vägen i fyra avsnitt. Som om ingen bryr sig. Nej då kommer det andra människor med nya problem som man får ta itu med. De första är inte lika viktiga. Sånt kan jag bli förbannad på. Orka Orka hade en charm i sig.

Jag och Mimmi var ambitösa idag ska ni veta. Vi skrev och skrev och skrev och skrev på våra texter i Textkommunikationen och nu ska ingen i kören komma och säga att jag går på en slapp skola för att jag inte pluggar, men jag pluggar faktiskt. Skillnaden är att jag tycker det jag pluggar är skoj. I alla fall. Mimmi skriver ett uppslag med en krönika, en faktatext och en intervju på temat Ett år efter valet. Hon hittade en störd sida med moderater som hade uttalat sig. Man blir så ledsen när man läser sådant. Nu menar jag absolut inte att alla moderater säger såhär men sorgligt är det.


"Uteliggarna kanske inte alls vill ha särskilt mycket hjälp. De kanske inte alls är likadana trygghets- och sjukvårdsnarkomaner som huvuddelen av svenska folket."
- Jan-Erik Smeds, landstingsledamot (m)

"...en rakryggad fritänkare som är värd vår beundran"
- Charlotte Cederschiöld (m) om Silvio Berlusconi

"De bangar ju inte för att slå ihjäl en människa"
- Sven-Ingvar Svensson (m), ordförande i kyrkofullmäktige i Tyresö, om invandrare i allmänhet och muslimer synnerhet

"Thatcher gjorde mycket för de fattiga i Storbritannien när hon sålde ut de statliga företagen. På det viset kunde alla köpa aktier och då äga någonting."
- Kristina Alvendal (m), kommunalpolitiker i Stockholm


"När jag bodde i Afrika brukade vi skämta om hur man skiljer en apa från en svart? Sträcker man fram en banan tar apan den med foten." 

  Ulf Björkman (m), kommunfullmäktiges ordförande i Solna och före detta adjutant åt kungen

"De kan ju bo i plåtskjul och äta bananer."
- Dåvarande moderatledaren Gösta Bohman om folk i sydligare länder.

"När svenska folket ska få säga sitt om EMU bör inte alternativet nej finnas."

- Carl Bildt 1997 om en eventuell EMU-folkomröstning

"Det gör vi enkelt genom att ta bort bostadsbidrag och barnbidrag, genom att ta bort hela företagsstödet, genom att ta bort diverse arbetsmarknadspolitiska åtgärder, genom att dra knappt hälften av biståndet, knappt hälften av kulturstödet, bidragsdelen i studiemedelssystemet, en liten del på förtidspensionerna och knappt en femtedel av föräldraförsäkringen."

 - Thomas Idergaard, f d MUF-ordförande, om hur man sparar 100 miljarder


"Visst kan vi genomföra alla våra skattesänkningar. Det är bara att avskaffa sjukkassan, a-kassan, barnomsorgen, pensionerna och sjukvården.
- Tomas Idergaard, f d MUF-ordförande


"Lär av Djingis Khan, han byggde upp decentraliserade grupper och kommunikationer. Lär av Hitler, han upprättade nationell stolthet, och motorvägar, det är kommunikationer det. Han samlade nationen, även om det var i ett konstigt syfte."
- Kommunalrådet i Täby Henrik Westman (m)


Att man bara orkar vara så egoistisk. Vad jobbigt det måste vara att vara så himla bitter menar jag. Ska jag säga förresten. Men jag är ju bara bitter när folk är ledsna. Världen är sjuk och nu snöar det, vintern kommer, det blir halt, folk halkar och slår sig och inte en mnniska bryr sig. Det är tragiskt. Jag menar. Hur viktigt kan ditt liv bli? Hur självcentrerad får man lov att bli? Och folk har sagt till mig att jag är självisk. Okej? Bra koll man har. Och hur mycket bryr du dig? Henrik Hjelt var underbar på Parlamentet i söndags nör han under Tips från coachen skulle spela bitter djursholmsbo. Varför är alla så himla ego? Tänk på Magnus Uggla. Han är HUUUUR rik som helst och han skriver låtar om allt och alla men han slår aldrig neråt. Han driver bara med de med gott självförtroende. Det är riktigt bra stil. Vart är alla underbara människor? Kom fram annars går världen under.

När jag blir stor ska jag bli teaterregissör, om jag hinner :)


Förändringar sker fort som fan

Alltså jag blir så arg. Okej att moderaterna gör massa skit, det vet vi ju alla. Men när sossarna börjar ta efter. Då blir man besviken. Nu vill alla partierna (utom möjligtvis Vänsterpartiet) förstöra skolan och ungarna ska bli vuxna så himla tidigt. Jag hade tänkt såhär. Moderaterna vill ha betyg från 6:e klass. Jag hoppades på att de inte skulle hinna genomföra det innan nästa val men nu vill sossarna också det. Jag blir så arg.
 Nu har många socialdemokrater gått en kurs så att Sossarna ska bli Sveriges mest företagsvänliga parti och Moderaterna är ju som vi alla det Det nya "arbetarpartiet". Snälla. Vart är Sverige på väg? För det första. Moderaterna ljuger. De är inte alls ett arbetarparti eftersom de inte gynnar arbetarna, men om Socialdemokraterna blir ett företagsparti går ju Sverige under. De kanske ska ta och bilda allians med only Moderaterna istället.

Jag ska inte ha barn. Jag bestämde det idag. Innan ville jag ha två barn som skulle heta Saga och Mio, men inte nu. Tänk om jag får sitta med min gravida mage i "Gravidskola" så ska de lära barnen att höra siffror och bokstäver i magen och inte musik. Så sedan när de kommer ut har de IQ 100 och börjar skolan när de är två och avslutar sin obligatoriska utbildning ungefär i klimakteriet så de är riktigt jäkla utbildade och verkligen kan ALLTING som man inte behöver kunna egentligen. Vill man sedan bli något fin och tjäna pengar får man utbilda sig vidare förstås. På gymnasiet (som varar i 9 år) har de läst 18 mattekurser ända upp till Matte R och de kan tala 15 olika språk, men inte kommer man kunna åka utomlands för miljön är totalförstörd och vi  har stoppat all invandring så inte har man någon nytta av dessa 15 språk. Betyg ges från 3 års ålder och staten kommer inte finnas. Har man inte råd med sjukförsäkring får man skylla sig själv, men skolan ska vara gratis och obligatorisk fast vill man ha barnen i en fin skola så kostar det lite cash så lär man sig lite till utöver allt det jag nämt nu, för det är ganska nödvändigt. Pension existerar inte eftersom man börjar jobba när man är 50. Då måste man ju jobba så man kan betala sina studielån. Diktaturen har uppstått i Sverige (när alla andra länder i världen avskaffat den) och de som bestämmer är Sossar och Moderater ihop, plus några extremister som körde ut alla invandrare.

Skulle jag sätta mina barn i det samhället?

Förlåtelse utan gräns

Idag är det söndagen "Förlåtelse utan gräns". Tyvärr är det inte många som bryr sig. Man ska förlåta folk men man ska också inte göra om det. Men världen bryr sig inte.

Jag såg just på Renzos film "Under en blågul himmel". Den borde alla se. Alla med fördomar, alla som är rädda för världen, som inte vågar förlåta. Och alla andra också. Ibland kan man också vara rädd utan att veta om det.

Nu har jag tänkt så mycket på alla andra att jag själv blivit sjuk. Men krya på mig.

Idag hade jag matte.. Okej?

Aah, nu går allt min väg. har intervjuat en person i texten och imorgon är det kördag och på söndag är det gudtjänst och jag har faktiskt inte så mycket läxor att göra som jag brukar ha. Alla som läser detta måste ha så himla kul när de får veta allt om mitt liv. Eller?

Nej! Faktiskt inte. Men en sak i dag faktiskt. Vi hade nutidsorientering. Och en fråga var:

1. Skattefusk. Många svenskar anlitar ibland svart städ- eller hantverkarhjälp. Varför blir det så stor uppståndelse när politiker gör det?
1. det är mera omoraliskt när höginkomsttagare skattefuskar
X. många anser att politiker bör föregå med gott exempel
2. många tror att politiker är hederligare än andra och blir väldigt besvikna

Jag svarade lätt på nummer ett även fast jag anade att det var tvåan. Men ettan är ju faktiskt MER rätt än tvåan. Tycker jag. Och Mimmi också för den delen.  Men jag fick fel på den men det var det värt! Det var ju det enda värdiga svaret. Och jag menar. Är ettan FEL då eller? Jag tycker det är fruktansvärt omoraliskt att de som tjänar mest ska betala minst. Det är ju bara logiskt. Och vet ni att 2000 dör varje år i Sverige av infulensa? Och vet ni att jag är smartast i världen?

Har ni förresten tänkt på vilken fin låt Pärlor åt svin av Magnus Uggla är?

Lugn du hinner

Fick kurserna från ATR idag av Katarina. Det fanns en kurs som jag så gärna ville gå men så krockar det med teaterhelgen och Stockholmsresan. Känns lite dåligt, men men. Det kommer la fler skrivarkurser får man hoppas.

Igår var en stressig dag. Jag hoppade idrotten och skulle skriva på min idrottsuppgift, men jag hann INGENTING för plötsligt var klockan tre och jag var tvungen att bege mig till min sånglektion. Jag fattar inte vart tiden mellan 13.00 och 15.00 tog vägen. Efter lektionen fick jag i min lite fika innan kören. Som tur vad slutade vi en timme för tidigt så jag behövde inte stressa, men jag hade ont i hela kroppen när jag gick hem och yoga då passade inte riktigt så bra. Men det gick. Idag haltar jag och har ont överallt men idag ska jag vila. Tror jag. I helgen är det kördag hela lördagen och Gudtjänst på söndagen. Vart tar min vila vägen? Jag blir galen.

Vi läste en cool novell på svenskan. Nu ska jag börja skriva på riktigt. Håller vissligen på att resertca på en bok, men jag har ju så mycket annat tråkigt att skriva. Artiklar, cdomslag osv. Jag har inte tid med sådan skit. Jag vill skriva på riktigt. Något kreativt. En nyhetsartikel är ju inte detminska kreativt. Man ska bara skriva det som händer och inte ett ord till. Det är väl bättre att bara sätta in en bild i så fall. En bild säger mer än tusen ord. Så slipper man skriva sådant. Folk måste bli jorunalister istället för att bli författare. Världen behövernågra bra författare som skriver bra ungdomsböcker. Jag menar. En fjortonåring har läst fler böcker än vad hon/han någonsinkommer göramer i livet. AAAAAH.

Men snart är gymnasiet över. Men först ska jag ta körkort så jag kan åka hem:)

Bara jobb bara jobb bara massor utav jobb

Nu ska alla ungdomar plugga järnet. Betyg och omdömmen ska ges tidigare så att man lär sig så mycket som möjligt och skolan är minsann ingen fritidsgård. Skolan är en arbetsplats pch vi ska jobba jobba jobba jobba och här ska ingen ha det minsta kul. In på högskolan och så vidare...

Såhär kommer det se ut i framtiden tänker dagens regering, men hur ska det gå när de väljer att göra om alla hyresrätter till bostadsrätter och sänka studiemedlet. Har alla familjer som har ont om pengars barn slitit i onödan då? När de ändå aldrig har råd att läsa på högskolan eller skaffa bostadsrätt som pappa betalar?

Ska man hjälpa barnen när de är små får man väl hjälpa dem sedan också? Ska man bara lämna de i sticket och säga "haha nu gick du miste om din barndom, du skulle börjat jobba när du var 16 istället och lämnat skolan till de rika barnen". Ja,snart finns det kanske olika skolor för olika barn. Alla barn med föräldrar som tjänar över 35000 i månaden får gå i en skola där man blir läkare, advokater och skaffar rätt kontakter för att kunna anställa svart arbetskraft medan alla andra barn får gå i en annan skola där man lär sig att städa, tvätta, diska, göra inbrott och jobba hårt som fan för ingenting. Ja, kanske blir det Jan Björklunds nästa förslag.

Det sjuka är att jag går på en ganska slapp skola som dagens regering inte är jätteglad i. De tycker att media är onödigt för man får ju inga JOBB! Och det är ju det värsta som kan hända för då blir man ARBETSLÖS och går på akassa och TAR pengar av staten och det är FRUKTANSVÄRT att man ska leva på andra människor. Eller? Och ändå går det massor med borgliga människor här. Kanske är de inte moderater egentligen men säger att de är det bara för att ungdomar ofta är väldigt ego och ser allting svart och vitt. Så tror jag det är. Antligen ska man vara kommunist eller så ska man vara nazist. Så är det att vara tonåring. Som tur var står jag på de snällas sida :) .

Reinfeldts kris

Reinfeldt har en kris. Stackarn, han har det inte lätt med alla sina ministrar som håller med med svarta hushållstjänster. Men alltså vad hade han trott? Han själv som anställt en barnflicka svart för 31 kronor i timmen kan väl inte för en sekund tro att alla i den borgliga regeringen anställer vitt? Reinfeldt som ändå är den ärligaste efter Anders Borg. Och dessutom är det bara alla kvinnor som tvingas avgå. Alla män som erkänt svarta tjänster och obetald tv-licens sitter kvar medan kvinnorna en efter en måste avgå. Var inte feminism en av alliansens profilfrågor? Jag förstår inte varför alla blir så himla förvånade när det kommer fram att moderatminister efter moderatminister anställt svart arbetskraft. Det är ju en anledning till att jag och andra kloka folk inte står på alliansens sida.