Bokmässa

Var på bokmässan hela fredagen. Riktigt härligt. Synd att vi inte har någon monter i år. Kanske nästa år pappa? :) Haha. Men jag träffade i alla fall Kim Kimselius och köpte hennes nya bok. Sedan gick jag till Kretiv insikt och pratade med Dan Gårdsheim och köpte massa fina budskap. Det var ganska mycket folk på mässan så efter några timmar blev jag trött och gick till Stig Dagermansällskapet och pratade med Begnt och Anton i ett par timmar. Det var kul. Anton hade börjat läsa filmvetenskap så vi pratade mycket om film och om teater.

Sedan har jag ju alltid hatat journalister. Alla tycker att jag ska bli journalist och jag går en journalistlinje och bla bla, men journalister är bland det värsta jag vet. Falska och okänsliga. De kan inte känna medlidande för fem öre. Och på mässan hittade jag en bok som handlade om PRECIS det jag tycker. Den handlade om en journalist på en tidning som ljög ihop allt. Det ska bli riktigt intressant att läsa den.

Det blev bara en dag
på bokmässan i år iställt för fyra. Lite för kort. Hann andrig gå upp på andra våningen eller kolla in alla estlandsmontrar. Lite synd. Men nästa år måste vi ha en monter för då är jag 18 och får äntligen komma in på monterbygget på onsdagen (som jag har blivit portad från 3 år innan). Sedan har ju Lena Nilsson släppt en bok som vi kan sälja. Då går det nog bra :).





Jag och Kim

Spriten dödar både snabbt och långsamt


 

image76



En sen kväll ungefär två år sedan var min mamma ute och körde. Hon hade ungefär fyra kilometer hem när det dök upp en mötande bil på hennes körbana. Mamma svängde undan i sista stund men hela bakre delen på bilen blev totalkvaddad. Den andre föraren körde vidare och försvann.

Människor förändras när de får alkohol i blodet. De gör saker som de aldrig skulle göra annars, men man kan ändå inte skylla på alkoholen. Man kan inte skylla på att jag gjorde så där bara för att jag var så himla full. Det spelar ingen roll. Gud skiter i om du var full eller inte. Gjort är gjort och du kan aldrig få det ogjort.


Många personer idag tycker att vi borde slopa Systembolagets monopol för att folk måste ta sitt eget ansvar och att de som missbrukar alkohol ska få hjälp. Ja, tänk om livet vore så enkelt.


Varje dag kör 16 000 alkoholpåverkade förare bil på våra vägar, plus mörkertalet. Vågar vi ens gissa hur många det är tillsammans? Ett stort antal av alla rattfyllerister är inte missbrukare utan bara sådana som satt sig i fel bil, vid fel tillfälle utan att tänka sig för. Vi hinner inte vänta på att folk ska ta sitt eget ansvar. Man måste inse att det är spriten och inte människorna som är problemet. Det är spriten som dödar och som skapar rattfyllerister. Det finns folk som inte kan ta eget ansvar för sitt drickande. Vad ska vi göra åt det? Ska vi stå och se folk köpa mer sprit och se dödssiffrorna stiga varje år?


Om man avskaffar Systembolagets monopol kommer det att innebära att det blir billigare och lättare att få tag på alkohol som i sin tur leder till ökad konsumtion och drickande. Man måste börja se allvarligare på detta än vad man gör idag. 74 % av alla unga som dör i trafiken har alkohol i blodet. Att få in alkolås i bilen kostar 2000 kronor och många installerar det när de köper nya bilar men tror jag att oftast är det så att de som installerar alkolås är de som behöver det minst.


Brottsförebyggande rådet (Brå) har studerat antalet anmälda rattfylleribrott under de åtta första månaderna i år. 12 296 rattfyllerister anmäldes under perioden och det är en ökning med 11 % mot samma period i fjol. Detta beror på landet högkonjunktur som vi befinner oss i nu då bilarna på vägarna har ökat och därmed också risken för rattfylleri.


Min mamma klarade sig den där kvällen för två år sedan. Hon fick inga skador. Men tre personer dör och 20 stycken skadas allvarligt varje vecka på grund av rattfylla. Om man räknar med alla som varje dag utsätts för rattfyllerister på vägarna blir det mycket mer än vad all statistik visar.


Soumi

Jag har just kommit hem från Finland (Helsinki). Mycket facinerande stad. Typ regn regn regn och regn. Men annars var det helt okej. Vi hade fotomaraton och var på moderna museet. Jag och Jennifer bodde hos Ellen och alla där pratar Muminspråk. Det är gulligt. Jag vet inte hur bra fotomaratonet gick men kul hade vi :). Nu väntar skola och skitsnack och Rich Man Poor Man.

image75


För kärlekens skull

När livet slår sönder dig samlar jag ihop alla bitar och pusslar ihop dem med pussar

när alla bitar ligger på plats kramar jag dig hårt så du inte trillar isär igen


för säkerhetens skull broderar jag gröna stjärnor där sprickorna är som störst



då har jag räddat ditt liv med kärlek



image77


9/11

Idag är det sex respektive fyra år sedan...


*


Världen är inte trygg. Ingenting är tryggt när något sådant här händer.


image75

Jobben jobben jobben

Sverige (eller ja hela världen) satsar på det stora. "Fler företag fler jobb" säger alla som bestämmer, och det är ju både sant och logiskt. Och de som inte vill jobba måste jobba så då bygger vi fler företag och allt löser sig. Eller?


Nej! Vi kan inte fortsätta på det viset. I dagens samhälle bygger vi inte nya företag för att vi behöver utan för att alla människor ska ha ett yrke. Det är riktigt sinnessjukt. Tänk er en affär som Gekås Ullared. De säljer så mycket skitsaker som folk tillverkar för att de ska ha ett arbete. Andra människor kan inte finna sig i att det sitter folk hemma som inte arbetar men som får pengar ändå. Tycker man så, så har man helt klart fel arbete. Ett jobb ska inte vara jobbigt, även om det låter så. Har du ett tråkigt yrke så byt! Majoriteten i Sverige trivs faktiskt med sina arbeten. Och de som trivs bäst är de som tjänar minst. Då borde de som tjänar bäst kanske tänka på vad som är roligast. Tjäna mycket pengar eller ha kul och ändå tjäna pengar? En undersökning på expressen.se visar att det viktigaste när man väljer yrke är att ha kul (52 %) jämfört med de 26 % som tyckte att hög lön var viktigast. Drar man en slutsats av det betyder det att de som tjänar mest har tråkigast och är avundsjuka på dem som inte jobbar alls. Men det är ju deras val.


Någonting som skulle ha löst det hela skulle i så fall vara sextimmars arbetsdag eller mindre. Men det går inte de som arbetar med på. Nej, de tycker att man ska bygga fler företag och förstöra miljön ännu mera. Men har man ingen miljö har man ingenting kvar och definitivt inga jobb. Och det blir ju inte bättre när man flyttar alla sina fabriker utomlands för billigare arbetskraft eller när man börjar med arbetskraftsinvandring. Om vi nu har några i Sverige som då inte vill jobba så är det ju underbart (för jag tror inte att dem är så många). Pengar har vi, det är jobben vi inte har och som vi inte kan fixa åt alla utan att det drabbar världen och vår miljö.


Hur ska vi ha det egentligen? Ska alla jobba eller ska alla inte jobba? Det är frågan...


funderar på att sluta blogga, jag orkar inte provocera alla människor


Det är bara jag jag jag jag som är bäst

Nu har IDOL kommit igång igen. Jag har aldrig följt programmet men råkade av en slump hamna framför tv:n. Vilket jävla skitprogram det är. In i rummet kommer det in små osäkra själar och ställer sig framför tre jurymedlemmarna som alla vet kan grilla vem som helst. Swartlings ger en liten kille en blick som får nervösa människor som honom att tappa hela sitt självförtroende.  När han försiktigt frågar om han kan börja sjunga tittar juryn på honom som om han var helt dum i huvudet. Så sjunger han och det låter förjävligt. Falskt, falsett, ja knappt en sång är det. Juryn skrattar och skakar på huvudet och där framför dem står en liten osäker kille som tror att han kan sjunga och vet inte vad han ska göra när juryn bara skrattar. Sedan visar de bara de allra sämsta och allra bästa i tv. Det är så jävla lågt. Detta är riktigt förnedringstv. Och tidningarna skriver om tävlingar i Robinsson när deltagarna tvingas bajsa i hängmattor och att det är förnedrande. Det är ingenting jämfört med detta.

När jag gick i sjuan sjöng jag duett med en tjej i min klass på Lucia. Alla visste att hon inte kunde sjunga, alla utom hon själv.  När vi sjöng var det många (mest killar) som skrattade och efteråt mobbade alla den andra tjejen och sa till alla att hon inte kunde sjunga. Hon blev jätteknäckt.

De flesta som kommer till IDOL och sjunger tror att de sjunger bra och har en chans att gå vidare. Varför förstöra deras dröm så hårt? Kan de inte få drömma trots att de inte kommer bli något. Kan de inte få tro det? Vad är det juryn är rädda för? Att tondöva ska få skivkontrakt? Troligen inte. De är bara ute efter att sänka människor. Varför vara så hårda när de vet att denna människan kommer aldrig bli någon sångfågel för hon kan inte sjunga. Låt dem fortsätta sjunga hemma när de städar, duschar, ja när de vill. Idoljuryn sänker bara människor så mycket att de aldrig mer vågar ta en ton i hela sitt liv.

Men detta är inte det värsta. Det allra värsta är alla människor som sitter och ser på detta och skrattar. Att programmet får så mycket tittare så att de inte behöver lägga ner. Det är det mest äckliga. Det bevisar bara personligheten hos svenskarna. De glädjer sig när andra misslyckas, när andra gråter eller blir ledsna. De skrattar när någon på tv gör bort sig eller får skäll. jag blir så arg när jag ser sådant. Daniel, Peter och Kirsti släcker många drömmar på ett idolprogram.

Lägg ner all förnedringstv. Kirsti är sångpedagog och hon kan sjunga så visst hör hon om någon sjunger falskt. Men är msn sångpedagog vet man också hur man ska bli bättre på sin sång. Varför säger hon inte det istället för att säga till alla att de aldrig kan lära sig sjunga. För det är inte sant. Alla KAN sjunga!

Kalsongförbud i USA

I flera städer i USA har man eller kommer man snart att förbjuda klädsel som visar för mycket av underkläderna. Det första många tänker på då är killar som har byxorna så långt ner att kalsongerna syns. Modet kommer från amerikanska fängelser där fångarna måste lämna ifrån sig sina bälten vilket bidrar till att byxorna trillar ner.


Jag tror att det är
svårt för många svenskar att ta det förbudet på allvar eftersom nästan alla yngre män idag visar sina kalsonger. Jag förstår mycket väl alla som tycker att det är osmakligt och image73hemskt att se bakdelarna och äckliga vita kalsonger på främmande tonårskillar. Även om jag själv inte reagerar på det så tycker jag att det kan vara bra med ett förbud. Det skulle absolut inte vara okej om en tjej gick runt med kläder där u-ringningen satt nedanför behån och det skulle inte heller vara acceptabelt om en tjej hade sina stringtrosor långt ovanför byxkanten. Så varför ska vi acceptera killar som har sina byxor nedanför rumpan? När en kille visar underkläderna är han normal och när en tjej gör det så är hon slampig. Och vi i Sverige ska sträva efter jämställdhet? 


Blottande underkläder
är ett mode som aldrig funnits förr och som jag tror aldrig kommer att komma tillbaka. För tjugo år sedan var träskor det coolaste man kunde ha men idag skulle det vara helt orimligt att använda bland dagens ungdomar. Därför kommer vi nu om tjugo år att skratta när vi ser på gamla bilder från våra tonår och försöka förklara för våra barn varför modet såg ut som det gjorde. 


En kompis till mig
sa för ett par år sedan till sin lärarevikarie: "Om du ska ha byxorna så där långt ner så behöver du ju inte ha några byxor alls." Det ligger så mycket i det för det är absolut inte snyggt med "häng". Det är bara ett mode som ingen egentligen förstår men som alla följer för att det är så självklart. Ett förbud mot blottande underkläder kommer nog aldrig att komma att behövas i Sverige för när det i så fall skulle infalla skulle det vara helt omodernt.


Samhälle in my ass

Jag ska lägga av med politik. Det är sant. det senaste åren har hela mitt liv kretsat kring politik och nu har jag insett att det inte är det som gäller.

Jag har alltid tyckt en massa saker och då tänkte jag att det finns ju ett par partier i riksdagen som tycker som mig. Eller hur? Det är falskt. Partierna bara säger en  massa saker som de egentligen inte håller med om själva. De säger det för att få folket på sin sida, de vill bli så omtyckta som möjligt. Mycket snack och lite verkstad. Man kan aldrig påverna riksdagen (eller Stockholm överhuvudtaget). Sedan när bryimage71r de sig om oss andra?

Det viktigaste i livet är att ha kul och att hjälpa svaga i samhället tycker jag. Säger man det till risdagen så säger de antligen "Det skiter vi i" och så händer det ingenting. Eller så säger de "Du har så rätt. Precis så tycker vi med" och så händer det ingenting i alla fall.

Exempel: "Nu ska vi rösta om om vi ska ge biståndspengar och socialbidrag. 53 % röstade emot. Då ger vi inga pengar"  Ska de andra 47 % ge upp nu? Ja så går det till inom politiken. Men det är inte rätt väg att gå om man vill nå framgång. Politiker kan ingenting om bistånd, flyktingar, bostäder m.m. De sitter bara och läser statistik, drar in pengar och bestämmer. Är det någon jävla diktatur vi lever i kanske? JAA! Det tycker jag. De kan ingenting om miljö, skolan, brott och straff m.m. Det enda de gör är att sätta in nya lagar och straff. Inte fan hjälper det.  

Skit i politiken och engagera dig i något som verkligen hjälper. Rädda Barnen, Faktum, Chistian Childrens Fund, MADD, Greenpeace, ja vad som helst där folk har kunskaper om vad som egentligen händer. Vill du rädda jorden så bli inte medlem i Miljöpartiet de Gröna.

Anledningen till att samhället inte skulle fungerat utan riksdagen är för att vi inte kan tänka oss ett samhälle utan den. Vi tänker att det blir kaos och då blir det kaos. Moment 22. Vi tänker att nu måste vi ta hand om alla busar och de som inte kan sköta sig. Och tänker man så så är det självklart att de blir förbannade och då uppstår kaos. Varför inte bara hjälpa varandra? Nej det går ju inte för då tjänar man inte lika mycket PENGAR! Och Herr Reinfeldt blir arbetslös!

Nej jag säger tack och adjö  till politiken. Det är ingenting för mig. Jag ska gå ur Grön ungdom och bli av med facismen i mig själv. I nästa val får jag rösta och jag tänker inte rösta blankt. Jag tänker rösta socialistiskt och det är för att jag tycker att samhället blivit sämre med Alliansen, men jag vet fortfarande att jag inte kan påverka något genom att gå den vägen. Men trots att mina tankar från och med nu läggs på andra saker (kommer självklart ha en övergångsperiod som allt annat) så kommer mitt hjärta alltid att dunka åt vänster.