Melodifestivalen den III

Såg ett klipp på aftonbladets hemsida från Melodifestivalens efterfest så en reporter säger "Molly Sandén är här och festar med sin familj och hon är ju inte 18 än så det måste kännas lite tråkigt att inte få dricka alkohol."

Ja precis. För alla normala människor dricker ju alkohol. 


Melodifestivalen del II

Måns var storfavorit idag och med tanke på låten Cara Mia som han tävlade med 2007 hade jag hoppats på något stort. Men vad händer? Låten är nästan en kopia av A-teens gamla låt 'A perfect match'. Och vilket sammanträffande att Måns Zelmerlöws flickvän Marie Serneholt ingick i gruppen A-teens. Refrängen är i princip likadan. Hör själva.

MÅNS ZELMERLÖW - HOPE AND GLORY
http://www.youtube.com/watch?v=byQxGVPHBUc

A-TEENS - A PERFECT MATCH
http://www.youtube.com/watch?v=PfAsy90arb4


Verserna är lite olika, men om man lyssnar noga kan man höra att Måns vers har inspirerats väldigt mycket av Charlotte Perellis 'Hero' som  vann Melodifestivalen förra året. INGEN HIT MÅNS!

Melodifestivalen och äckliga svenskar

Idag började melodifestivalen och jag tycker det är ganska intressant varje gång den drar igång. Kom av en slump in på Marie Serneholts hemsida efter tävlingen och där hade massvis med människor skrivit att "jag fattar inte hur svenska folket tänker när de inte röstade på dig" eller "det var dåligt att inte du gick vidare, men få funkar det väl när svenska folket får bestämma". Men har alla glömt finalen förra året då Charlotte Perelli vann och svenska folket tyckte att det var en skam att juryn avgjorde vem som vann. Då pratades de om att man skulle avskaffa juryn.

Att man alltid ska skylla ifrån sig. Det är så typiskt svenskt och jag hatar det jättemycket.