BRA DAG

Kan det bli bättre dag? Först får läser jag i två olika tidningar att det är trendigt att vara nykter, sedan ringer Ljungskile folkhögskola och berättar att jag blivit antagen till deras Världens kurs i  höst (vilket inkluderar tre veckor i Indien) och sedan läser jag att världens bästa band GREEN DAY kommer till Sverige!!!! (plus att jag åker till venedig imorgon)

Alkohol är omodernt

ddfg

cgv


JAG ÄR TRENDIG!!!!



Nu är det Valborg igen och fjortisarna vallfärdar ut i parkerna och dricker smuggelsprit blandat med fanta och blir kalasgoa i huvudet. Men alkohol är ju som sagt inget ungdomsproblem, utan ett vuxenproblem. Men det fattar varken unga eller vuxna. Men det är ju bra att folk inser att alkohol är skit. Har ni föresten hört om Ångbarerna i England? En bar där man sprutar ut spritångor så man blir full på det sättet istället. Man vill exportera idén till Sverige, men det lär ju inte bli av med tanke på den fina trenden som finns här nu. Hoppas den håller i sig. Att dricka alkohol är töntigt och äckligt.



http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5003540.ab

Samhällets bästa vän: Alkoholen

Jag vet inte hur många gånger folk har försökt att bjuda mig på alkoholhaltiga drycker när jag varit på en fest. När jag snällt och artigt tackar nej och säger att jag inte dricker alkohol får jag alltid frågan om jag är nykterist. Svaret på den frågan blir också nej.


Jag dricker inte alkohol, men kallar mig ändå inte nykterist. Jag tycker att det är fel att det finns ett ord som placerar folk som avstår från alkohol i ett fack. Man blir inte alkoholist bara för att man dricker. Varför skulle man då bli nykterist för att man inte dricker? Många som avstår från alkohol har inte gjort ett ställningstagande till det utan kanske inte har kommit på en bra anledning till att börja dricka.


Man skulle kunna säga att det vid en viss ålder blir normalt att dricka och onormalt att avstå och att det var så som ordet nykterist kom till. Samhället var tvunget att komma på ett ord till alla de som var onormala.


Att kalla sig nykterist tycker jag tyder på att man accepterar att det är normalt att dricka och onormalt att inte göra det. Det är ett hån mot alla som valt att inte dricka. En människa som inte dricker är nykterist, men en människa som tar ett glas vin till maten på tisdagen och går ut på krogen på fredagen är en helt vanlig människa. Folk som inte dricker och som är aktiva i nykterhetsorganisationer borde inte acceptera detta. Vi måste visa att det inte är onormalt att avstå från alkohol. Det är vi som är de normala.


Samhällets bild av alkohol

dcfg



Som egentligen borde se ut såhär:

df






Bilder: Aftonbladet

45 dagar kvar till studenten

Detta har jag att göra:
Hålla svenskatal i 10 minuter
Projektarbetsredovisning 10 minuter
Redovisning i mediekommunikation
Muntlig redovisning i källkritik (för typ hundronde gången)
Skriva en samhällsinlämning om globala frågor
Skriva en marknadskampanj i Projekt och företagande
Skriva tre texter i textkommunikation
Göra en stor psykologiinlämning
Historieprov
Prov i bokföring (?)
Naturkunskapsläxförhör 1
Naturkunskapsläxförhör 2
Naturkunskapsläxförhör 3
Ta körkort

Dessutom ska jag till Venedig i 5 dagar vilket kanske inte är bästa tajmingen.

Nej men jag mår bra!

Män behandlas sämre än kvinnor? Eller?

Idag läste jag en artikel om Camilla Lindberg, ledamot för Folkpartiet, som tycker att män behandlas sämre än kvinnor. Hon säger bland annat:

Feministiskt initiativ är fundamentalister (...) männen är förtryckta i samhället (...) Någonstans har vi skapat en hel generation, en hel nation, med lite mesiga män. Och det gör ingen människa glad (...) Min generations män har hela sitt liv fått höra att de ska vara snälla mot kvinnor, att kvinnor ska fram, att de ska backa och ge plats för oss tjejer. Det är en generation som är väldigt förtryckt.


Läs:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1534406/fp-politiker-man-ar-fortryckta

df

Det är inte vad det ser ut att vara. Eller?





Från något sjukt till något lite småroligt. Jag hittade också en artikel i tidningen om en man som börjat hosta blod. Läkarna hade hittat en tumör i lungan som de skulle operera bort. Men när de öppnade mannen visade det sig att det inte var någon tumör, utan det var en GRAN! En liten grankvist som låt och tryckte mot lungan. Och man tror inte att mannen råkat svälja granen, nej man tror att han har andats in ett granfrö som börjat gro inne i kroppen. Haha. Det är nog bland de bästa artiklar jag läst, och så kommer biologer och experter och säger att historien är osannolikt. Alltid ska det finnas folk som förstör.

Fördomar

Tänk vad mycket fördomar vi har. Alla minns väl vilken succé Paul Potts gjorde i Britains Got Talent när an sjöng opera. Det dåliga är att det inte alls hade varit lika märkvädigt om han  varit snygg. När Potts kom in på scenen och alla i juryn först höjde ögonbrynen, tyckte han var ful och konstig.

Så fort någon är ful och konstig så tror man att den personen inte kan någonting, att han/hon är totalt talanglös. Det har kommit en ny "Paul Potts" som tidiningarna absolut måste påpeka att hon är 47 år och okysst. Se klippet här nedan och se fördomarna flöda.


http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

dfgt

Kaptein Sabeltann


NOSTALGI

http://www.youtube.com/watch?v=cpA7KN1Y1LU

Jämställdhet?

Sverige tycks ut att vara ett väldigt jämställt och bra land. Men är det det? Här kommer några årtal:

1864 - Mannen får inte längre slå sin fru
1918 - Kvinnor får rösträtt
1944 - Homosexualitet ses inte längre som kriminellt
1965 - Det blir förbjudet för män att våldta sina fruar
1972 - Könsbyte blir lagligt
1975 - Fri abort blir lagligt
1979 - Barnaga förbjöds
1979 - Homosexualitet betraktades inte längre som en mental sjukdom
1991 - Det blir förbjudet med sexuella trakasserier på arbetsplatsen
1998 - Det blir förbjudet att könsstympa kvinnor/flickor

2009 - Homosexuella får gifta sig i kyrkan


Tydligen har vi inte haft det "jämställt" särskilt länge.


Peter Pan i Oslo 3/4-2009 <3


En bild säger mer än tusen ord


peter

peter pan

fg

xcv

xcfgv

dfg

hjk

tyu

Katoliker

Jag brukar ibland läsa en blogg av en katolik, http://godkatolik.blogspot.com, och jag förundras verkligen över att det finns så religiösa människor i Sverige. Jag har absolut inget emot religion, tvärtom. Jag är medlem i Svenska kyrkan, sjunger i en kyrkokör och känner nog att jag har blivit lite mer religiös sedan dess. Men jag skulle ALDRIG försöka få någon annan intresserad av kyrkan, eller tvinga dem tro på gud. För vad är gud? Jag skulle aldrig börja prata om Jesus som om han vore en människa och att han säger att så här får man inte göra. OCH DÅ GÖR MAN INTE DET! HALLÅÅÅÅ?? Jag skulle aldrig stava gud med stort G. Stavar man gud med stort G så får man det att låta som om gud är en människa. Och det är den verkligen inte. Gud är ingen hon eller han, gud är vad som helst. Varför ens ha ett namn på den?

Artisten Caroline af Ugglas intervuades i programmet Babben & co idag och hon sa att hon trodde på husgudar. Hon menar att man ska tro innåt istället för utåt. Det tycker jag är så bra. Alla borde tro på någonting, men när man går ut och försöker få hela världen att tro som en själv, då är man ju dum i huvudet. Jag förstår inte hur man ens kan försöka sig på att sprida en tro. Det är helt sjukt.  Ska man tvinga folk att tro? Tänk om jag skulle tvinga någon att lyssna på ett visst musikband? Eller man kan jämföra det med vegiterianer som försöker få köttätare att inte äta kött. Eller köttätare som försöker få vegiterianer att äta kött. Vart vill man komma?

Jag vet inte hur många gånger Jehovas vittnen kommit till mig (mitt ute på landet, hur orkar de) och berättat för mig att snart kommer gud hämta tillbaka alla som dött till jorden. Själv står man där och bara "okej".

Jag var ihop med en kille en gång som var den största ateisten jag träffat. Han hatade allt som hade med kyrkan och gud att göra. Jag börjar förstå att det finns sådana (även om jag inte är sån själv). Många religiösa (absolut inte alla) vill "värva" nya medlemmar, är påtryckande och vill att alla ska tro som dem själva. Klart man blir förbannad.

Jag skulle aldrig tvinga en katolik att bli ateist. Jag skulle ifrågasätta hans/hennes åsiketer om saker och ting, men aldrig tvinga den att avstå från sin religion. Därför förstår jag inte varför inte de religiösa kan låta de icke religiösa vara också? Snälla förstå att även om gud med litet G säger nått konstigt så tror inte alla på det.  Snälla Snälla Snälla Snälla???

Röra i regeringen

Vår regering är ett skämt. Låt oss göra om den till något lika tokigt:

Mikael Persbrant - statsminister

Suzanne Reuter - vice statsminister

Victoria Silvstedt - finansminister

Blondinbella - justitieminister

Ara Abrahamian - idrottsminister

Börje Ahlstedt - kulturminister

Ernst Kirchsteiger - miljöminister

Janne Josefsson - skolminister

Sissela Kyle - utbildningsminister

Peter Stormare - försvarsminister

Morgan Alling - socialminister

Magnus Betnér - jämställdhetsminister

Christer Fuglesang - rymdminister

Sanna Bråding - folkhälsominister

Jan Guillou- näringsminister

Bert Karlsson - integrationsminister

Stellan Skarsgård - utrikesminister

Susanna Kallur - migrationsminister

Caroline af Ugglas - arbetsmarknadsminister

Kronprinsessan Victoria - socialförsäkringsminister

Ebba von Sydow - jordbruksminister


6 april

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Linns födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!

tårta

Visa respekt för alla

På insändarsidan i Metro finns det idag en insändare som ser ut så här:
Går till hållplatsen på morgonen och läser Metro.
Barn tycker inte att de får tillräckligt med respekt.
Ställer mig vid den sönderklottrade busskuren och fortsätter att läsa.
Vagnen kommer.
Läser klart artikeln bredvid en tonåring som har sina smutsiga skor på sätet mittimot.
Tänker att det kanske tyvärr ginns en anledning till vissa saker.

Jag tolkar den här insändaren som om barn och ungdomar får skylla sig själva när de inte visas någon respekt för äldre eftersom de klottrar sönder busskurer och har fötterna på sätet. Idag finns det även en oskriven lag att man ska visa äldre människor respekt. Den oskrivna lagen gör mig illamående. Vi lever idag på 2000-talet och vi har (nästan) full yttrandefrihet, lever i ett land som inte varit i krig på 200 år, ja listan kan göras lång. Det känns som om vissa vuxna (observera att jag skrev vissa) vill ha kontroll över alla barn och ungdomar, de vill känna att någon ser upp till dem. Så fort det är ungdomar som gör någonting blir det ett jävla liv. Om en 15-årig kille åker moped på en gågata börjar folk gnälla, men när tio vuxna män försöker rånapostkontoret i Göteborg så är det ett annat sorts gnäll som hörs. Vi måste sjävklart dra det klassiska. Ungdomar som har fötterna på sätet. Det är ganska roligt att göteborgare klagar över detta eftersom det finns ungedär 5 ställen på varje spårvagn där man KAN ha fötterna på sätet mittimot. I Stockholm är det en annan sak, men där å andra sidan är det alltid så mycket folk på tunnelbanorna att man aldrig får chansen att sätta upp fötterna på sätet.

Jag kan fatta att barn och små människor har fötterna på sätet. Stolarna är gjorda för vuxna människor vilket innebär att benen mellan knänen och ljumskarna är får korta. Till och med jag har för korta av dessa ben, vilket gör det mycket mer bekvämt att sätta upp benen. Självklart är det inget att sträva efter, att man ska ha fötterna på sätet, men man kan väl knappast mena att ALLA barn och ungdomar har en speciell gen som försvinner när man är 25 som gör att man bara mååååste ha fötterna på sätet.

Det är hela tiden tjat om att man ska visa de äldre respekt, att alla som är under 40 ska resa sig på bussen för de som är över 40. Det är ju sådan skev syn man har på det hela. Respekt har inget med ålder att göra. ALLA människor i hela världen ska man visa respekt åt, inte bara de som är äldre. Kommer det på en dam på bussen som har svårt att gå ska självklart ska hon få en sittplats. Men sittplatserna ska inte vara åldersmärkta. Det finns unga med både synliga och osynliga handikapp som också behöver sitta ner. Och bara för att man är över 65 betyder inte det att man är halvdöd. Just nu känns det som om man bara vill jävlas med alla unga. Man måste skriva in en insändare till Metro så fort man ser en tonåring som inte ger sin plats till en 64-årig man som inte vill ha den. Detta kan nästan få motverkande effekt. Att man bara ser de som är gamla på bussar ocg missar folk som är gravida, går på kryckor eller har småbarn (ja faktiskt. Platsen längst fram i bussen är inte enbart reserverad för äldre utan även för gravida, folk på kryckor och mamma/pappa med småbarn).

När jag var sju år sa min mormor att jag skulle resa mig när det kom på en gammal dam på spårvagnen. Det är ju så sjukt! Varför jag, som är 7 år??? Min mormor (som vid det tillfället var typ 52 år) hade väl starkare ben än mig. Nej, detta börjar gå överstyr nu.


Ett ja

Bibeln har fått ta ett steg åt sidan för att lämna plats till verkligheten. Äntligen.
(Detta innebär ju ingen ändring i tron hos de som tror på Gud, eller hur?)


sdfd