SM-guld

Änglarna från Göteborg

Avundsjuka jävlar

Från och med december i år måste alla arbetslösa sitta 6 timmar om dagen och söka jobb och besöka arbetsplatser. Alltså vad är det här? Jobben blir inte fler för det. Det är inte så att de arbetslösa inte VET vad de ska ha för jobb, de vet faktiskt hur en arbetsplats fungerar. De är inga handikappade människor.

Detta är så typiskt alla konstiga människor. De människor som är avundsjuka på att de arbetslösa bara sitter hemma och latar sig medan alla andra måste ha tråkigt att arbeta. Om du tycker så så byt jobb med en gång. Eller jobba mindre men det kan du väl förstås inte för då tjänar man ju så lite pengar. Usch vad jobbigt va? De som lever på akassa har minsann inte mycket pengar. Men det fattar inte rika folk (och inga andra heller för den delen). De tycker bara att det är orättvist, men det är det inte. En rik hemmafru är det ingen som kallar arbetslös. Men hon lever ju på sin man på samma sätt som de arbetslösa får pengar av staten (fast hemmafrun får betydligt mer pengar och det är ingen som smutskastar henne).

Nu ska det vara ett heltidsjobb att söka jobb. Man hör ju hur dumt det låter. De allra flesta är inte arbetslösa frivilligt. Och dessa människor som bestämt detta är väl inte i vanliga fall sådana personer som bryr sig om de som har lite pengar.

Ola Salo <3

Jag blir så irriterad. Sofia Schager stod bredvid Ola Salo på gitarrmässan på Fryshuset i Stockholm. Dålig stil!

Tusen hjärtan

image79

LARS WINNERBÄCK

Lisebergshallen 26 oktober 2007

Fars dag

ÅRETS FARSDAGPRESENT: 5 NUMMER AV SPORTMAGASINET

fars dag?


Hallå? Vad är detta? Skulle sportmagasinet vara intressant för män? Alltså jag blir så arg. Fast jag är ganska ofta arg men nu. Bara för att man är man är man automatiskt sportintresserad. Min familj hatar sport,nej hata är ett starkt odr men eftersom jag är tonåring så ska man tänka svart eller vitt, och vi hatar ju sport mer än vad vi älskar den. Eller vi bryr oss inte. Ska jag då gå och ge 5 nummer av sportmagasinet till min far? Nej, men och andra sidan skulle jag inte ge honom en slips eller om det inte var en slips med Shakespeare på, men det har han redan.

Visst ska man generalisera, men detta är lite för mycket. Jag kommer alltså inte kunna ge "Årets farsdagpresent" till min pappa. Men jag ska komma på något coolt och skicka in till Punkt.se.


Hej jag heter Herr Reinfeldt och jag bor i Täby och där är i princip allt privatiserat och det är skitbra

Moderaterna är inget poltiskt parti. De stödjer bara två saker.
1. Att göra de rika rikare
2. Att bli så lika sossarna som möjligt i alla andra frågor så att de behåller makten framöver

Nu som alla vet har partiet blivit De nya moderata arbetarpartiet. De har femenism och miljö som två av deras huvudfrågor. Vad tänker de med? För det första. Fatta hur många moderater som kommer lämna partiet eller bli förbannade eftersom moderater i allmänhet inte är feminister (Det har till och med Anders Borg sagt). För det andra. Även om de kallar sig för ett arbetarparti så är det inte arbetarna som får det bättre. Moderaterna är inte ett dugg intresserade av miljön, de är bara intresserade av att få med sig Miljöpartiet på sin sida så de sitter extra säkert i valet 2010.

Herr Reinfeldt sa innan valet för ett år sedan att "miljö är ingen prioriterad fråga för oss" men det är det nu helt plötsligt. Och varför? Jo för att de förlorat så otroligt många röster på ett år att de måste göra om  hela partiet till ett sosseparti för att behålla alla väljare. Men jag hoppas inneligt att folk inte är så dumma i huvudet och går på deras skitsnack igen.

Vad är det senaste? Jo detta privatsjukhus för barn med en försäkring på 300 i månaden/barn. "Men det är viktigt att det finns valmöjligheter, man får välja om man vill lägga pengar på detta eller inte". För många handlar det absolut inte om att välja. Det finns inga val. Valmöjligheten som dessa människor pratar om är bara för de som tjänar pengar. Och har man mycket pengar är det väl klart att man kan lägga pengar på sjukförsäkring för sina barn för 3000 om året. Men om man inte har det? Vad gör man då? Ska rika barn få vård fortare? Är rika barn mer värda? Ja tydligen.


Vad pratar man om?

Nu kommer jag generalisera jättemycket, men det får man!


Jag förstår inte hur tjejer kan umgås med varandra utan att prata politik. Folk som sitter på caféer dagarna i ända och pratar och pratar om hela världen. Vet man ingenting om dessa personer som man lägger ner så otroligt mycket tid på i sitt liv? Vet man inte vad de har för människosyn? Om inte, hur ska man då kunda prata om någonting? Det är ju folks olika människosyn som är grunden till deras politiska plats på partiskalan. Jag kan inte komma på någonting där människosyn inte spelar roll, utom möjligtsvis skvaller men något mer måste man ju prata om.

Nej jag ska nog inte ge mig in på det där. Jag förstår bara inte. Okej att man snackar, men prata och umgås så mycket? Jag hade bara blivit förbannad.

Ego

När jag läser metro brukar jag snabbt bläddra förbi insändarna eftersom jag alltid blir så arg om jag läser dem. Men idag hann jag inte. Jag läste en insändare och blev så himla arg. Det var en civilingengör som tyckte att vi skulle satsa på skolan istället för på arbetslösa och lågavlönade eftersom de får skylla sig själva om de är ute och festar istället för pluggar. Den här civilingengören ville inte betalas skatt till alla de som inte gjort nått. Alltså jag blir så arg! Så kan man väl inte säga. Tänk om alla hade blivit civilingengörer. Hur mycket lön tror du man hade fått då? Inte så mycket. Och man kan ju inte bara lämna alla som är arbetslösa, bara dissa dem. Ska vi ha kommunala likvagnar på gatorna som hämnar upp alla kroppar då eller? Man kan inte bara skita i dem. Och det är väl ganska logiskt att om man tjänar mest så ska man betala mest. Annars blir alla lågavlönade ännu fattigare och de rikare blir rikare. Snälla, vi lever på 2000-talet, inte på medeltiden.

Meningen med livet

Det enda viktiga i livet är fred, kärlek, gemenskap och förståelse. Inget mer behövs, jag svär.

Man ska vara snäll mot alla

Jag såg just på Uppdrag Granskning om barnfamiljer som blivit vräkta och inte hade det så bra. De bodde i baracker och det var en del kriminalitet och brott där. Det är väl inte så himla konstigt. Att leva under hemska förhållanden är inte lätt och det är ett under att  inte det finns fler kriminella.

Brotten i Sverige idag görs ofta av folk från den undre samhällsklassen, alltså av sådana med dåliga hemförhållanden och helt utan några förebilder i livet. Hur ska man veta bättre om man inte får lära sig någonting, om ens liv är heldeprimerad och saknar spärrar?

Om man inte håller med så undrar jag om man någonsin kan förstå hur dessa människor ha det. Nej, Man ser bara på ytan bara för att man själv kommer från ett bra hem med bra uppväxt. Man kan aldrig förstå och förstår man inte tycker jag inte man kan uttala sig.

Det är mycket socialens fel att sådana här brott sker. Man måste hjälpa dessa människor så att alla får det bra. Jag tycker det är sjukt att vissa ska ha det överdrivet bra och vissa inte ha det bra någonstans. Det är läskigt att det är så.


Kan inte alla bara vara snälla och hjälpa varandra? Varför måste folk vara så himla egoistiska. Livet blir så otroligt misslyckat ifall man är det. Och en sak är säker. Man mår inte bättre av att sitta inlåst i fängelse i 10 år. Snarare tvärtom. Och tänk på att den människan ska du möta på gatan sedan. Inte jättekul kanske...


Lev idag

Alla frågar mig om jag har ögoninflammation eller om jag mår bra eller om jag är sjuk bara för att mina ögon är en aning röda nu för tiden. JAG MÅR BRA! Jag lovar och mår jag inte bra beror det definitivt inte på ögonen. Jag hoppas Joanna kan ge mig några flera bra biverkningsmediciner i november. Jag ser lite udda ut hela jag nuförtiden men det blir snart bra.

Tack vare min APU-plats har terminen gått lite fortare och häromdagen tänkte jag till och med på sommarlovet. Sedan kom jag på mig själv och undrade vad jag höll på med. Om man ska tänka på sommarlovet varje gång det är slut så kommer ju livet gå SUPERFORT och det är riktigt dåligt. Man ska leva som om man skulle dö imorgon och drömma som om man skulle leva för alltid.



Livet är som att spela fiol inför publik och lära sig instrumentet medan man håller på

Dessutom fattas vissa strängar och publiken är inte intresserad                                ;)

M06B

Jag går i 2:an på NTI-gymnasiet i Göteborg. M06B heter min klass. Folk tror att jag hatar den men absolut inte. Det finns väldigt få i klassen som varit elaka mot mig någon gång. Jag umgås med folk i skolan osv. Nästan alla är väldigt snälla och trevliga men jag skulle liksom inte få för mig att umgås mer med dem än vad jag gör och det är baar för att jag ine tycker om att prata om det de pratar om eller göra samma saker som de gör. Bara för det behöver inte jag hata dem. Fördomar kallas det. Men ytligt är klassen jättego och det är inget fel på ytan!

Förövrigt. NTI-gymnasiet? Man träffar någon annan från Västkusten som man inte sätt på länge och så blir det massa prat och då kommer alltid frågan upp vilken skola man går på nu. Ärligt talat så har jag slutat säga att jag går på NTI för det är ingen som hör vad man säger när man säger skolans namn och om de har bra hörsel och hör så är det ingen som vet vad det är för skola. Numera säger jag bara "Jag går på en liten mediaskola i stan. Ligger mittimot statsmuséet." (för södrahamngatan känner ingen till och när okunniga ungdomar inte vet vad varken statsmuséet eller domkyrkan ligger får man säga nordstan förstås).

Nej palla, och nu är min APU på Backa Teatern slut så nu väntar skolan. Orka men allt löser sig :) .

Betala skatt

Jag har börjat fundera på detta med att betala skatt. I Sverige betalar alla som arbetar 30 eller 50 % i skatt. Det gör vi för att man ska slippa betala så mycket kostnader i samhället själv. Och jag tycker att det är en bra "idé" man kommit på. Man betalar i förskott så får man göra allt billigare eller gratis sedan. Mycket fiffigt.

Jag läste häromdagen i tidningen om en mamma som hade en 17-årig pojke som misstänkts ha rånmördat en man. Mamman sa att hennes son suttit på ett bahandlingshem innan men släppts för det inte fanns pengar för att ha kvar honom. Det fanns andra som behövde mer hjälp än denne. Han var sjuk och släpptes för att staten inte hade råd att betala.

Då kommer vi tillbaka till skatten. Dagens regering tycker att det är dåligt att de som tjänar mycket pengar ska betala mer i skatt. Eller ja, de tycker att skatt är ganska dåligt överhuvudtaget. De tycker att var och en ska betala för sig själv. Betalar man mindre i skatt så får vården inga pengar och då måste vi släppa ut dessa människor ännu tidigare och se dem begå brott som kostar staten ännu mera pengar. Då inser vi att vi nog måste betala ändå. Och de rikaste betalar mest i skatt och det är väl helt rimligt eftersom de har mer pengar. Tjänar man 10 miljoner och betalar hälften i skatt så har man fortfarande 5 miljoner kvar. Vad ska de GÖÖÖÖRA med alla pengarna? Hur många villor behöver man? Det är väl bättre att betala de till folk som behöver dem mer. Att betala skatt ger människor fler valmöjligheter och klassskillnaderna minskar och det är så det ska vara. Håller man inte med så är man ego. Varför kan man inte bara hjälpa varandra?

Blog action day

Idag är det Blog action day och miljön står i centrum. Miljö är det viktigaste på jorden. Har vi ingen miljö har vi inte heller någon jord. Som vi alla vet så förstör bilar miljön så därför vill många att vi ska höja bensinskatten. Sådant skitsnack gör mig lite förbannad. Vi lever på 2000-talet. Vi ska FRAMÅT i våran utveckling. Att höja bensinskatten så att färre kan köra bil är inte att gå framåt i utvecklingen. Ska vi tillbaka till häst och vagn sedan?

Bilar kommer alltid att behövas, och i framtiden ännu mera. Vi ska inte ta bort dem men vi måste få fram miljövänligare sätt. Just nu kommer de rika kunna köra bensindrivna bilar - för de har råd och just nu kan de rika köpa hybridbilar - för de har råd. Alla andra kan inte göra ett piss. Det är fel. Man ska sänka bensinskatten och erbjuda bra kollektivtrafikpriser både i stan och utanför tills de miljövänliga bilarna ökar så att alla ska kunna ha en sådan.

Allt går ut på att erbjuda bra alternativ men inte ta bort några. Centerpartiet har faktiskt sagt en bra sak i hela sitt liv (helt otroligt). De tycker att från och med 2015 ska det slutas tillverkas bensindrivna bilar. Det är bra för det leder till att hybridbilarna blir billigare. Och andra sidan får pertiet nog inte igenom sitt förslag.

Att sänka bensinskatten är bara skit. De fattiga drabbas. Vart tog politikens valfrihet vägen?

Bara sport bara sport bara massor utav sport

Zlatan Ibrahimovic, många ungas hjälte, blev petad från FIFA. Han är alltså inte en av de 30 bästa fotbollsspelarna i världen. Jag berättade det för min mamma och hon blev inte förvånad. Hon är lite rolig min mamma. Hon har aldrig tyckt om Zlatan, hon tycker inte att han är duktig.
"När man bara tar bollen själv hela tiden och aldrig passar andra så är det väl inte så konstigt att han gör några mål då och då så många målchanser som han har. Han missar ju för det mesta."

Okej, min mamma är ingen sportfantast (och ingen annan i min familj heller för den delen) men hon hejar faktiskt på Färjestad i ishockey. Ganska duktigt, men det tillhör eftersom hon är från Värmland och hejade på dem när hon var små. Som vissa människor som säger att de står på någon sida inom politiken bara för att de gjorde det på 50-talet fastän de nu har helt andra åsikter. Det är det att man VET var man tillhör. Som när Leo säger att han är från Stockholm fastän han bott i Småland i 9 år.


Jag personligen tycker
inte om sport. Fast jag hejar på IFK i fotboll men det är bara för att Edvard hejar på Djurgården fast det gjorde jag faktiskt också förr haha, men det har jag inte sagt till honom än. Sedan brukar jag faktiskt se Friidrottsmästerskapen som går. Typ VM, EM osv. Det är nog den enda sport jag tycker om att se. Eller koståkning kan vara kul ibland. Annars är jag ingen sportnörd. Jag är nog mer en kulturmänniska. Som min syssling sa till mig "Jaahaa, du är en sån... typ" :P

Den absolut värsta sporten att se är vintersport. Skidor och sådant. Fast jag såg faktiskt en tävling i OS en gång som var kul i snö. Jag satt hos läkaren och det fanns inget annat att se på när man väntade. Det var som en bobbana fast man åkte snowboard i den och det gick jättefort och så åkte man två och två eller fler och skulle man åka om varandra så ramlade alla. Det var kul. Den hemskaste grenen inom vintersport är Puckelpist (vad insatt jag är ändå). Jag menar ONT I KNÄNEN!!!

Nej sport är inte min grej. Och så kommer folk och säger att man ska vara sund och trääääna osv osv osv osv och att om man inte tränar blir man tjock. Ser jag tjock ut eller? :)


Hjälp dem som alla hatar

Vart är samhället på väg? Folk slår ihjäl varandra varje dag. Är det så vi ska ha det? Nej just det. Därför har vi regler. Det är bara att följa. Men Sveriges befolkning tycker bara att vi måste skärpa straffen. Ingen ska gå ostraffat, spärra in dem, osv. Är det så vi ska ha det? Vi väntar tills det sker och så spärrar vi in dem och så säger vi till de anhöriga ja men denna man spärras in på 30 år med dåligt förhållande bara för att han mördade er son. Men om jag ska vara helt ärlig tror jag att de anhöriga hellre vill ha tillbaka sin son än att mördaren ska spärras in och att det ska vara så dåligt för honom.

Vi måste inse att man måste hjälpa alla människor som kanske har en liten skruv lös och som löper högre risk att skada sig själv och andra. Vi kan inte smita undan genom att ge den högre straff. Visst är det enklare att hata någon än att hjälpa den som alla andra hatar, men det är så man måste göra. Man måste hjälpa dessa utsatta personer INNAN de hinner göra något brott. Men alla har inte fattat det. Fängelser är ingen bra miljö att leva i. De som spärras in (speciellt unga människor) blir definitivt inte bättre av att sitta i fängelse i 20 år. Tvärtom. Även om man tycker att de inte förtjänar det så hjälp dem!

Förlåt

Att säga förlåt. Det är egentligen bara bullshit. Från att jag var 6 år till jag var 14 gick jag på en skola på Orust. Det var väl lite sisådär upp tills i 8:an. Då gick allt åt helvete. Jag bestämde mig för att byta skola. Men då kom alla som varit elaka och sa förlåt till mig och vi hade massa möten med föräldrar och sådant och sedan var allt frid och fröjd. Eller?

Nej! Att säga förlåt lättar bara hjärtat för den som varit dum. Det är den som mår bättre och känner att nu är allt kvitt ur världen. Den som blivit utsatt har ju fortfarande varit lika utsatt även om de andra sagt förlåt. Pojken som blev mördad på Kungsholmen i dagarna är fortfarande lika död även fast bratsen som slog ihjäl honom säger förlåt. Förlåtande hjälper inte den som får höra orden. Förlåt är bara till för att de elaka inte ska känna dåligt samvete och det är så dåligt. Förlåt är ett väldigt dåligt ord.

Fast detta är inget som jag tänkt på förrän denna veckan. Men nu tänker jag på det.

Aaaaah

En moderattidning sa att Herr Reinfeldt vann debatten häromdagen. Så fan heller.
R: "Socialdemokraternas politik ökar klassskillnaderna i Sverige"

Alltså jag blir deprimerad!

For the life

Imorgon klockan 13.00 intar jag Backa Teater på Lindholmen.



En helt ny teater ;)

Att sätta punkt i en dröm är som att springa 3000 meter hinder utan hinder fast tvärtom

Sätt aldrig punkt i ditt liv

Det betyder att livet är slut



 

*



 

Om man drömmer kan man inte bara sätta punkt för då förstör
man hela tanken om något så vackert som en fantasi på natten
precis som i en text som svensklärare hatar utan punkter men
vem vill ha massa punkter och ojämnheter i sin inre synbild av
dekorativa drömmar på pricken som att förstöra en text med
punkter bara för att en lärare råkar gilla det och det bevisar ju
bara hur lite en svensklärare egentligen kan


GP har gjort det igen

Aaaah, media gör mig galen. Någon som läst söndagsreportaget i GP idag? Det handlar om Vingagymnasiet i Göteborg som är ett gymnasium med IV-program. Rubriken på framsidan är:
"IV-programmet - ett rejält fiasko
Jan Björklund: Sveriges mest misslyckade skolsatsning"

Öppnar man tidningen läser man rubriken
"ICKE GODKÄNT
Få elever på individuella programmet klarar gymnasiet"

Artikeln handar
om en skolklass med 16 elever från 2002 som gick på Vingagymnasiet i Göteborg. GP har nu sökt upp dessa människor och sett hur det gått för dem i livet. Då visar det sig att sex stycken av dessa 16 lyckats få slutbetyg på gymnasiet. Oj oj tänker vi. Men sedan visar det sig att nio jobbar, en är arbetssökande, en är sjukskriven, två är föräldrarlediga, en sitter i fängelse och en läser på högskolan. Det är väl riktigt bra.

Man behöver inte vara misslyckad bara för att man inte gått klart gymnasiet. Att så många lyckats få jobb är väl otroligt och det borde alla tycka eftersom det är så viktigt att jobba. Vad menar folk med att dessa människor misslyckats? Jo GP menar det. GP sätter sådana rubriker för att de tycker att dessa elever misslyckats med skolan, men läser man artikeln är det inte alls så. Jan Björnlund tycker väl också att de har misslyckats eftersom han säger det. Men de har ju jobb i alla fall. Så de räknas ju inte som arbetslösa som många tycker är ett väldigt hemskt ord.

Jag orkar inte. Alla är bra och Filippa Reinfeldt har ju faktiskt humor.

Alla talar svenska, ingen talar sanning

Jag har just läst ut en bok. "Stora Journalist-Prisse". Den handlar om en journalist på Kvällstidningen och arbetet kring hans nyheter. Alltså BARA bullshit. Jag kan bara säga ännu en gång att jag kommer aldrig bli journalist, aldrig lita på en journalist och jag tycker att deras arbete är riktigt äckligt och fel. Journalister förvränger människors hjärnor och det är journalister som gör folk till sjuka i huvudet. Ofta i alla fall.

Man läser i en tidning om detajerade mord och det påverkar folk som kanske har en liten skruv lös någonstans och sedan p.g.a. artikeln så går dens liv åt helvete. Trots att man kanske skulle kunnat förhindra det. Man ser bilder på döda människor nere i u-länderna efter något självbombsattentat. Det påverkar barns framtid och hjärna.

Nu menar jag inte att hela kroppen blir förstörd fysikt men psykist kan den bli det. Min hjärna har blivit det. Och efter jag läste denna boken blev det värre. Journalisthatat ökade och jag menar HUR bra är det att gå runt att hata journalister. Inte bra!

Hatet bland världens människor bara ökar och ökar...

Min blogg är mitt liv och livet går bara åt helvete utan den för då går skolan åt helvete osv

Vi såg en film på samhällskunskapen som handlade om hur allting i Sveriges Riksdag fungerade. Och det slog mig att politik verkligen inte är min grej. Vi pratade om yttrandefrihet och tryckfrihet och då slog det mig att jag FÅR tycka illa om moderaterna ändå. Och det gör jag.  Som bara den.
 Det finns en del som säger att jag inte är politisk insatt utan bara moderathatare. Hatare vet jag inte om man kan säga. Men så kanske det är. Visst har jag en politisk åsikt men den är minsann lika stark som hatat mot dagens regering. Så är det!

Man måste få hata det som gör en ledsen och deprimerad. Och det är ju inte enskilda individer jag hatar. Bara politiken. jag vill bara omvandla alla egos som befinner sig i moderatpolitiken. Så kommer min mamma och säger att jag ska gå med i Ung Vänster. Alltså nej. Det funkar inte. Då kommer jag bli totalt insnöad och inläggen på min blogg kommer vara uppe i 20 om dagen. Ingen pallar, inte jag, jag kommer få no life. Politik är faktiskt inte min grej. Min grej är att alla ska ha det bra och vara glada och snälla mot varann. Peace and love. Men politiken glider ju in i det med. När politikerna säger att nej vi ska bara vara snälla mot de som är rika för de har förtjänat det. Sånt blir jag arg på.

Tempo tempo, Vi ska framåt i tiden inte bakåt. Snart blir väl kvinnorna och alla med en inkomst på under 20 000 av med sin rösträtt.

De vettiga behövs

Detta håller inte. Världen går under!

Politik






 

*censur*




























                      


 

Mode, kläder, sex och allt annat som intresserar västkusten

Jag funderar på att byta profil på min blogg. Från politik och samhälle till mode kanske. Eller dagbok där jag kan skriva ut hela mitt liv så hela världen kan läsa. Nja, jag tycker det är ganska töntigt faktiskt. Men detta GÅR inte längre. Jag kanske borde lösenordsskydda bloggen.

Min blogg är inte till för att uppröra folk, absolut inte. Den är till för att jag ska kunna få skriva av mig all skit som jag inte orkar med så att det slipper gå ut över skolan. Men bättre blir det inte när diskutionerna som jag lämnad i skolan fortsätter på min blogg. Så från och med nu blir de flesta av mina politikska inlägg okommentarbara. Detta är inget diskussionsforum.

Och en sak till
 
Man ska vara snäll mot alla!
-
och det ska jag säga att anledningen till att jag skriver så mycket skit om moderaterna är just därför. För att jag tycker att man ska vara snäll mot alla. Jag börjar gråta när jag ser folk som är ledsna eller ensammna eller folk som inte har råd med någonting, men framförallt ensamma själar. Och mycket som moderaterna inför/ska införa gynnar bara de rika och de som redan har det bra. Sånt kan jag bli jätteledsen över. Om jag inte kännt så här så hade jag fullkommligt struntat i politik.

Skolan

Alliansens skolpolitik. Det finns INGA lärare i Sverige som håller med om den. Möjligtvis de unga lärarna som är så osäkra och inte vet bättre. Men alla över 30 hatar den. Moderaterna vet inte hur det är att vara lärare. Att  ringande mobiltelefoner skulle vara ett problem? NEJ! Det är helt oviktigt. Eleverna är inte dumma i huvudet. Ringer mobilen så sätter de den på ljudlös. Eller de nya betygssystemet. Helt värdelöst. Det blir inte mer rättvisa betyg omman har 7 betygsteg istället för 4. Snarare tvärtom. Betygskriterierna måste skrivas om och som min vän sa "Det gör skolverket på 10 minuter" Förlåt O, men är du dum i huvudet? Det är skitsvårt redan nu för lärarna att placera in eleverna i G, VG  och MVG och hur ska man i ett ämne säga att Detta behöver du kunnaför att få betyg C men inte för betyg D men detta behöver du till betyg D och ännumer i betyg B. Det är helt sjukt. Lärarna jobbar redan 100 % och de kommer jobba ihjäl sig när detta betygsystem införs. Sedan är det ju nu lärarnas plikt att se till så alla är snälla och att ingen är mobbad och att ta hand om alla som mår dåligt och bla bla bla. Lärararna gör allt. Lärarna uppfostrar moderaternas ungar tills de blir utbrända och måste sjukskriva sig, men icke. Då måste dejobba deltid i ett halvår för att sedan gå upp till 100 % igen. Och en lärarlön i Sverige ligger på 24 000 kronor. Det är RIKTIGT sjukt! Varför ska man ha mer pengar när man har hand om pengar än närman har hand om människor. Är människor intelika mycket värda som pengarna? Regeringen ska inte lägga sig i skolan. De gör den bara sämre för både eleverna och lärarna, FÖRUTOM för de duktigaste eleverna. För de klarar sig i vilket fall. (Inte alla dock. En del kommer bli sönderstressade med det nya betygsystemet.)

Snälla låt inte regeringen hjärntvätta alla unga blivande lärare. Då får vi ett helvete i skolan i framtiden och den skolan tänker inte jag sätta mina barn i.