:)

Vi har fått en prenumeration på Svenska Dagbladet. Nu ska GP bort. Äntligen :)

Forever young

Jag är Peter Pan

image87

Jullov

Idag är det jullov, eller jag tog mitt i tisdags. Jag har suttit och kollat i skolkatalogen från Uddevalla gymnasium hela dagen. Den är som en tjock bok. Oerhört många klasser och jag hittade så många som jag känt för väl tidigare i livet. Kanske skulle man gå där istället. Stor skola (bara Sinclair med medie och estetprogrammet har typ 700 elever), man känner långt ifrån alla. Skulle vara ganska skönt.

Jag funderar på om man skulle ta och skriva en pjäs. Kan ju vara ganska lönsamt alltså. Jag ska bli teaterregissör eller biståndsarbetare. Och författare såklart.

Imorgon åker jag till Lina och på söndag ska jag till Jönköping och Stockholm. Så ha en God Jul alla.

Idag är det onsdag

Idag har jag bara längtat efter att äta kinamat och det ska jag göra kl 15 idag. Så nu vet alla det. Att Linn ska äta kinamat klockan tre.

Det sitter tre små elever här som jag skrattar lite åt. Den ena tjejen pussade en kille som ingen tycker om på ryska posten det det var ju såå hemskt. Hihi.

Och snart är det jul och jag ska leka med Lina och sedan åka iväg. Weiie SPLATT!

Jordens fem budord

Om jag ska rangordna det viktigaste i livet blir det

1. FRED
2. MILJÖ
3. JÄMLIKHET
4. GIFTA SIG MED VEM MAN VILL
5. HÄLSA


Sedan att folk är ego kan man ju inte hjälpa. Folk som tycker illa om andra, usch vad arg jag blir. Orka gå och störa sig på andra människor.


Trettondagsafton

Trettondagsafton i Borås igår, Annorlunda uppsättning men den var bra. Kenneth i Orka Orka spelade Feste. Han, Cesario och Orsino var bäst av alla. Jag trodde inte att Fredrik Nilsson efter ha spelat den seriöse Kennets skulle vara så underbar som narr.

Händelserik helg men både Svart tomte och Trettondagsafton. Jag valde definitivt rätt.

En alternativ julshow

Idag har jag varit och sett Svart Tomte på teater Aftonstjärnan. Så himla kul. Dan Viktor är nog den skönaste som finns. Fy vad bra han är. Jag har faktiskt tänkt på det, hela julgrejen. Fy vad töntigt. Jultomten kommer, han tycker om barn. Det gör pedofiler med. Jul är en kristen sak. Då körde de Gånglåt från Knutby. Jag kan väl tycka att julen är trevlig ofta men det var en tänkvärd show.

Och på söndag ska jag se Trettondagsafton i Borås

Hur tänker folk?

ALDRIG att jag hade klätt ut mig till hemlös/lodis. Fy fan vad kränkande!

JOBBA MINDRE OCH RÄDDA VÄRLDEN

Folk jobbar ihjäl sig. Och förstör miljön på köpet.

I dagens samhälle ska vi bara jobba och jobba och jobba och jobba. Man ska jobba mer och tjäna mer pengar och så vidare. Det är sjukt. Ju fler som behöver jobb ju fler företag måste vi öppna. Om alla då vill jobba mer än de behöver så blir jobben ännu färre. För vi vill tjäna så mycket pengar det bara går och köpa så mycket kläder och prylar. Det är sådant som förstör miljön och som gör att Nordpolen smält inom 7 år.

Om alla hade jobbat 6 timmar om dagen hade jobben räckt. Och om ingen tjänade ofantligt med pengar. Vad ska man GÖRA mer alla pengar mer än köpa och köpa?  Vi MÅSTE konsumera mindre och det kommer inte världen göra frivilligt om man itne tjänar mindre. SÄNK alla löner och jobba inte mer än 6 timmar. Om alla tänkte så har vi löst det största världsproblemet.

Om alla människor i hela världen kunnat sitta vid ett middagsbord med en lampa tänd så hade jorden kollapsat på en sekund. Vi i Sverige lever på att tredje världen har det dåligt.

.

Thore Skogman är död...
.



.


.

.
.
.
.

Snö till jul?

Vad är det som är så julit när det är snö på julafton? Det ärju i princip ALDRIG snö då. Varför hoppas folk. Kan man inte bara inse att snö tillhör januari

I-landsproblemato

Igår hade jag två riktigt stora ilands-problem. Jag var så ARG! Först var jag skitförbannad på tåget från Stockholm när jag satt bredvid en ungefär 25årig kille som pratade JÄTTEHÖGT i sin mobiltelefon. Det var ovanligt högt, han skrek nästan och använde ord som "lilla gubben" och "bruttan" till sin jämnårige kamrat i andra änden. Han hade just gjort slut med Mia som skulle flytta hem till Stockholm och nu skulle han få träffa henne i 4 dagar nu när han åker hem från sin egen stockholmsresa efter två veckor. Och där har han ju inte tränat någonting. Han har bara sprungit en gång. Och så skulle det vara 18 stycken i laget på matchen nu osv osv.  Jag kunde inte sova nånting och jag funderade starkt på att ringa upp någon och skrika "JO DET ÄR BRA MEN DET SITTER EN KILLE BREDVID MIG OCH PRATAR I TELEFON JÄTTEHÖGT SÅ JAG HAR INTE RIKTIGT VAD DU SÄGER!"

Sedan när han la på fick jag tag på en metro och läste att Icas gamla kött ges till hemlösa. Vart fan är samhället på väg? Är inte alla människor lika mycket värda eller ska vi behandla vissa som DJUR??

Rich man poor man

Var igår och såg Schtunks Rich man poor man och tanken slog mig hur många som har drömmar men som aldrig får, vågar eller kan uppfylla dem. Varför ska man vara så himla egoistiska och bara prata "ja men JAG har det såhär" . Det spelar ingen roll hur DU har det. Det är samhället som spelar roll. Varför inte hjälpa folk att uppfylla sina drömmar? Ska de inte få drömma för att de inte är lika "fina" som alla andra? Hur tänker man? Ensamna själar som bara drömmer så kommer alla dumma människor och förstör?

Behöver man verkligen miljoner med pengar? Vad ska du göra med dem? Köpa sönder planeten? Visa att du är finare och rikare än alla andra? Man behöver inte nya bilar hela tiden. 6 timmars arbetsdag och mycket mindre i lön vore det bästa!

aaah

NTI-skolan är så slapp!


Storebror ser dig men han gör inget

Ååh, jag blir så arg. Läste på Aftonbladets hemsida om en man som hade blivit filmad av en övervakningskamera när han försökte våldta en kvinna. Och så tänker alla att så bra det är med kameror så man kan få fast alla männen. Men den där kameran hjälpte la inte kvinnan i den situationen. Hon kunde blivit brutalt våldtagen och mördad även fast allt kom på film. Men hon är ju fortfarande mördad då. Fast i detta fall var det ett våldtäktsförsök. Man kan ju inte komma efteråt och säga att vi har honom på film. Nu kan vi få fast honom. Jaha? Mår kvinnans psyke bättre då? Troligtvis inte. Jag säger inte att det är dåligt med övervakningskameror, eller jo det är det faktiskt, men det hör inte hit. Jag säger bara att gjort är gjort och en övervakningskamera ser bara saker. Den gör ingenting förrän det är för sent.

-

Idag när jag skulle åka till skolan träffade jag en av mina föredetta kompisar. Vi hejade och log mot varandra. Det kändes bra. Men annat är det med alla andra mina föredetta kompisar. När vi ses låtsas de om som om de inte känner mig. Det är precis som om de skäms eller något. Men det blir ju bara mer pinsamt om de inte säger något. Jag har börjat heja nu på folk jag möter. Och det roliga är att de blir alltid lika chockade och hejar tillbaka. Jag VET ju att de känner igen mig.

Den här tjejen jag träffade idag, hon är väldigt väldigt snäll. Och egentligen är vi nog inte ovänner längre, men det är svårt att få fram nya samtalsämnen efter allt som hänt. Allt man börjar prata om kommer ha ett samband med att jag bytte skola. Och det är ju sant. Jag fick ju ett nytt liv då.

Könsdiskriminering

image84
Vi jobbar med könsdiskriminering i skolan. Och det kan behövas. Hela livet borde gå ut på det. Vi skulle hitta könsdiskriminerande reklam. Vad ska man titta då någonstans tänkte jag, men det behödes inte tittas någonstans. Så fort man kom in i Nordstan fanns den där. Detta är reklam för skor och då undrar jag varför tjejen ska stå där och se sexig och dum ut medan killen står och visar att han äger världen. Visst. En del tjejer kanske vill se ut så där och ha den stämpeln på sig, men alla vill inte det. Anlednignen till att vi klär våra småbarn i blått och rosa är för att man ska veta. Man ska veta om man ska säga "nämen dududu, vilken liten pööööt flicka" eller "nähä, vilken busig kille. du kommer allt bli lika stor och stark som pappa när du blir vuxen va?". Bara därför.

Och när det gäller kjol och byxor så är det ju helt okej att tjejer har byxor. Tjejer får vara som killar och visa att de är "lika bra", men inga killar har kjol. För då är man av en lägre rang. Det är TÖNTIGT att ha kjol för tjejer är ju inte lika COOLA och INTELLIGENTA som killar. Tjejer är korkade brudar med en massa smink som klär sig utmanande för att killar ska tycka om dem. Visst killarna tycker det är snyggt, men lika många tycker att det är horigt. Varför ska vi klä upp oss för andra? Många menar på att vi klär upp oss för att själva må bättre? Jaa det är sant. Men det måste ju vara någon som kom på det först.

När sminket kom var det bara killar och horor som sminkade sig...

Vänster är den handen som man inte hälsar med

Varför kan inte folk fatta att det råder VÄNSTERTRAFIK i NTI-skolans trappa (tänk själva).

1:a advent i Hagakyrkan

Advent är mörker och kyla
På jorden är krig och kallt
Man drömmer om fred och om vänskap
men bråkar och slåss överallt


image75

Röda bandet

image83

Idag är det internationella Aidsdagen!

LiiiiNa

Min bästaste fina vän Lina ska flytta till Costa rica. Det är skitlångt. Men hon ska dit och sola och prata spanska i ett år. Fast mest sola, det vet jag. Jag känner henne. :)

Hon är så rolig min Lina ska ni veta. Hon ser ut ungefär som en ängel men är alldeles för speciell för att vara en vanlig ängel. Hon är världens bästa <3.


image82