Stockholm Pride

Stockholms Pridefestival är här. Först och främst ska jag säga att jag har absolut ingenting emot homosexuella, bisexuella eller transpersoner. Jag tycker att de har precis samma rättigheter som alla andra. Vi är ju alla människor och ska egentligen strunta i vilket kön andra blir kära i. Just därför skriver jag detta blogginlägg. Missförstå mig inte.

HTB-människor (homo, trans, bi-sexuella) har i alla tider försökt få andra att acceptera dem, att inte behandla dem annorlunda. De vill också gifta sig i kyrkan och skaffa barn precis som hetrosexuella människor. Det är till exempel diskriminering att särbehandla någon som är homosexuell och jag tycker att det är helt självklart. Alla har samma rättigheter. MEN!

Folk som har förutfattade meningar om homosexulla får inte en BÄTTRE uppfattning av att se Stockholms pridefestival. De tror att där går det runt bögar och klär sig som kvinnor och fjollar sig. Så gör inte alla bögar. De andra kommer ju aldrig fram. Folk tror att alla homosexuella är sådana eftersom det är de enda offentliga homokultur man ser i till exempel tidningar, tv m.m. Även fast det inte alls är så. Jag försöker försvara Stockholms pride när det kommer folk och säger att det är så fjolligt, och de går bara runt i kvinnokläder osv osv. Men det är faktiskt så som festivalen marknadsför sig. Det kanske inte är meningen, vad vet jag.

Om HTB-människor nu vill smälta in i samhället (som jag vet att de kan göra) tycker jag att man ska lägga ner Stockholms pride. Det är den som utmärker dem. Jag vet att Stockholms pridefestival är en av Stockholms mest uppskattade festivaler, och det är kul. Jättekul, det tycker jag verkligen. Men man kan inte både vilja smälta in och ha Stockholms pride samtidigt anser jag.

Årets bög, årets hetro osv. Stockholm pride ger mycket uppmärksamhet. Men är det verkligen det som homosexuella vill? Ha uppmärksamhet?

image68
(stockholmspride.org)




Sunrise Avenue kommer till Sverige <3

Svenska samhället duger

Äkta svenskar är moderater. Det spelar ingen roll om de är fattiga eller rika. De är egoistiska. Jag tycker att vi kan sluta klaga på svenska samhället. En psykstörd man som blir utsläppt lite för tidigt och mördar två barn. Det är hemskt, men man behöver inte säga att hela Sveriges psykvård inte fungerar för det vet vi inte ett skit om. De gör så gott de kan. Vi kan aldrig få ett bra samhälle för alla. Moderatsamhällen är bara bra för de rika och egoistiska och socialdemokratiska samhällen är mest bra för de fattiga. Så är det. Ingen kan någonsin bli nöjd. Men om Somalia haft ett svensk samhälle hade de varit jävligt glada kan jag säga, vilket block som än styrt. Fy vad bortskämda alla är.

Jag fick åka till sjukhuset natten till lördag. Där kom en sköterska och tog stick i fingret på mig, utan bedövning. Jag skrek i flera timmar. Men efter ungefär två timmars väntan kom en doktor . Han kunde inte svenska så bra men ställde massa frågor. Jag hade inte ont längre och fick åka hem.
Sedan kommer svenskarna och bara: "Vaaaa? Två timmars väntan? Tacka vet jag privat sjukvård där man får hjälp direkt."
Jag svarar: "Öööööh, jag är tacksam över att jag fick hjälp över huvudtaget. Det fanns väl folk som hade mer behöv av hjälp och som väntat längre än jag."
Resten attackerar igen: "Förjävligt att vi ska ha läkare som inte ens kan svenska"
Jag svarar: "Jaa, de lär sig inte mer svenska av att vara arbetslösa."

Nej, varför skrev jag så? Jag vet inte. Kände bara att något måste jag avreagera mig på. Min medicin är farlig på många sätt. Jag kan bli så fruktansvärt förbannad, men hellre det än att ta livet av mig. Även om det är småsaker. Men nu är jag ledig i alla fall. Skjuter kanske upp min skolstart om jag inte orkar. Jag är in te redo än. Måste fylla hjärnbiblioteket med smarta svar-på-tal först.

Ett år som ettan till? Never!


Läs om alkohol och håll käften sen

Hur ligger du egentligen till i biologin? Inte för att jag är så bra, men så här är det typ:

Jag heter Linn och jag dricker inte alkohol för jag tål inte alkohol. Jag image67får ofta ta emot kommentarer på fester och
av dumma barn att "Va? tål du inte? Vad händer? Varför? Jag har aldrig hört talas om någon som inte gör det bla bla..." osv. Nu ska jag förklara för alla dumma barn där ute hur det ligger till.

I kroppen finns flera tusen olika enzym som är protein. En del av dem sköter matsmältningen som gör att allt som vi äter och dricker åker ut i blodet och ger näring. Ibland saknar man vissa enzym och då kan inte kroppen bryta ner det. En laktosallergiker, till exempel, kan bland annat inte dricka mjölk. Den personen saknar de grupp enzym som bryter ner laktos.

Samma sak med alkohol. Saknar man ett tiotal enzym för alkoholnedbrytningen så går inte alkoholen ut i blodet utan rakt upp i hjärnan direkt. 20% av skandinaviska befolkningen saknar enzym för alkoholnedbrytning och i princip alla asiater. Så det är inte helt ovanligt. Det är bara ni som inte vet någonting!


Tack för mig och jag är också tacksam över fortsatt tystnad om alkohol med mig nu framöver!


Hur ska barnens värld se ut när det goda livet tar slut

Nu har jag insett. Det spelar ingen roll ifall man har samma politiska uppfattning. Man kan vara riktigt dum i huvudet ändå. Men men, låt alla vara som de är. Fast det är klart. Politik är inte livet. Jag menar, jorden går inte  under (håll tummarna) bara för moderaterna sitter i makten i ett par mandatperioder. Jag tror de kommer sitta i ungefär 8 år. Om det skulle vara val nu skulle ju sossarna vinna, men folk glömmer och bryr sig inte om skandaler. Moderaterna kommer precis innan valet 2010 köra samma stil som förra året innan den 17:e september. Folk glömmer och de som är insatta i politik fattar ingenting egentligen. Man KAN inte påverka andra människor. Sluta tro att ni har mer makt än alla andra. Era röster gäller inte mer än andras.

Och min medicin har redan givit biverkningar. Jag har fruktansvärt ont i lederna och känner mig mer förbannad och ledsen oftare. Det bådar inte bra för min skolstart eller folksamlingar överhuvudtaget. Fast jag är iimage66nte deprimerad.
Jag skulle nog aldrig tolerera mig själv att sjunka så lågt. Det är mycket bättre att bli förbannad. Lätta på orden lite. Det behövs ibland. 
   Fast jag tror ändå att det är lättare att vara själv när man är förbannad. Människan är liksom inte gjord för att sitta ihop med någon annan. Tänk själv. Helt okänd, den kan ju vara värsta typen som är helt störd och inte alls som du tror. Man kan inte lämna över sig själv till någon annan. Håll dig för dig själv eller till din familj.

Alla människor blir helt till sig när någon ensam själ drar sig undan och inte vill umgås med andra människor. Asbergers tänker de direkt. Och då frågar jag mig själv vad det egentligen är som är så himla rätt med att umgås med folk? Om Gud hade velat att vi skulle umgås skulle han gjort siamesiska tvillingar av oss allihopa. Nej kanske inte så. Men det är lika konstigt att vilja umgås med andra som att inte vilja göra det. Låt folk vara som de vill så länge det inte blir för mycket. Social fobi och Sällskapssjuk är lika allvarligt båda två. Låt det väga jämt.


Björk Mirjamsdotter (bump.blogg.se) har skrivit en underbar dikt som jag ofta tänker på:

~

älskling
du ville bara ha någon
att hålla i handen för det
skulle kännas lite fint sådär

men du, jag kan gå själv nu
~


Människor, tänk lite längre. Snälla.




Ted Gärdestad i våra hjärtan <3

Ted Gärdestad är livets ängel. Det är sant, jag lovar. Han är gud i Himlen. Han har vita utsvängda byxor i siden och en vit skjora tillsammans med sitt bruna långa hår och vita vingar. Han spelar gitarr för mig hela dagarna. Och för alla andra snälla människor. Det är sant.

*image65
image64



Ge en sol till jordens barn,
Låt den stråla vänlig och klar
Ge en sol till jordens barn,
Låt den måla himmel och hav

Hur ska barnens värld se ut
När det goda livet tar slut?
Kan vi dra en plog och harv
Över jorden varv efter varv?

Allt vad barnen drömt om
Finns i deras små rum
Universum ryms i en kub
På bara fjorton tum

Ge en äng med blåeld på,
Stor och varm, där barnen kan gå
Ge en skog av björk och hägg,
Häng en sol på barndomens vägg

Ge ett snövitt minne
Av vår ljusaste tid
Ge ett hav som brusar
Och slår utan att ta strid

Ge en sol till jordens barn,
Låt den stråla vänlig och klar
Ge en sol till jordens barn,
Låt den måla himmel och hav





























 
*

Schtunk

image62
Nu har jag jobbat i två helger. Sista helgen var riktigt trevligt med sol och varmt väder. Och så var det Wheels and Wings i Varberg. Sjukt mycket raggers, men det var trevligt. Fick till och med hjälp på jobbet utav tre snälla onyktra killar. Tack :) Det gick tredubbelt så fort. I fredags mådde tältet inte bra så vi fick ta ner en bit och åka med det till skräddaren, men sedan gick allt som på räls

Jag och Jenny döpte vårat café till Ett två trevligt schtunkcafé :) riktigt fyndigt tyckte vi. Haha. Biljetterna har såltsa riktigt bra men jag tycker att ni som inte kommit och tittat ska dra iväg med er till Ullmansplatsen eller Turistbyrån i Varberg och köpa biljetter. Riktigt bra. 2x Shakespeare

www.schtunk.se

Helgens citat: "Jag visste inte att det kunde vara såhär kul att vika filtar." /onykter ungdom på wheels and wings

image63

























*

Abort

I Danmark har man nu startat ett politiskt parti som är emot abort. Jag har följt abortdebatten som Kristdemokraterna satt igång ett tag nu men inte brytt mig så mycket förrän jag läste en insändare som skrev att man får skylla sig själv om man blir gravid och det faktiskt finns p-piller och andra preventivmedel och hon ville förbjuda all abort totalt.

Visst kan jag till en del hålla med om att det är jävligt klantigt att inte skydda sig. Men om man blivit våldtagen då? Kul att förklara för sitt barn "nämän din pappa våldtog mig i Slottskogen en gång och jag vet inte vem han är". Yeah. Då kommer man helt plötsligt in på de som kristdemokraterna också är emot: Homoadoption. "ALLA BARN HAR RÄTT TILL EN MAMMA OCH EN PAPPA". Dubbelmoral kanske? Men jag tycker att man har full rätt att göra abort vilken orsak det än är.

Man kan göra abort fram till 22:a veckan. Min syssling är född i 23:e veckan och han klarade sig. Sådana händelser gör debatten ännu större. "Om man kan rädda ett barn i 23:e veckan är det mord att döda ett barn i 22:a."

I krig får man döda folk. Det är ingen som bryr sig (i vart fall inte i ett i-land som Sverige), förutom FN kanske. Om man nu för döda folk i krig, varför skulle man inte kunna få döda folk som inte ens är människor ännu? Man börjar  faktiskt räkna åldern från den dagen man föds. Alltså börjar man vara människa från den dagen man föds även fast man lever innan också. Abort görs i magen, innan barnet blivit människa. Och det är ju inte så att barn som föds i 23:e veckan är utom fara. Och är man emot abort borde man vara emot preventivmedel också. P-piller dödar massor med ägg varje månad till exempel, spermier som inte blir befruktade dör. Är de också människor?

image61Jag tycker att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp. Det ska inte Göran Hägglund eller opålitliga danskar göra. Det är bättre att ta bort barnet så tidigt som möjligt. Annars kanske föräldrarna (som inte ville ha barn) dödar det och dumpar det i en sopsäck i skogen när barnet är fött.

Man ska alltid skydda sig, men ingen ska bli straffad om man inte gör det! Det är viktigt att alla barn är önskade.


Vårdföretag

Nu kommer alliansen med nya idéer. Eftersom de inser att det kommer gå åt helvete i nästa val p.g.a. att de lurat så många väljare i sin valkampanj förra året så försöker de förändra allting så snabbt som möjligt så Socialdemokraterna inte kan ändra tillbaks det.

Nu vill Folkpartiet med stöd från alliansen att andra (annat än föräldrarna) ska kunna ta ut vab-dagar (vård av sjukt barn). Föräldrarna ska då lämna in sina sjuka barn till ett vårdföretag, studenter eller pensionärer som kan passa deras barn medan föräldrarna är på jobbet.

Hur låter det egentligen?

Ska man lämna
ett sjukt barn när det är som allra olyckligast till någon annan? Ska man verkligen ha barn överhuvudtaget om man inte ens kan passa dem när de är sjuka? Vad hände med Kristdemokraterna? De som värnar så om barnen om inte tycker om abort. De som säger att Socialdemokraterna inte ger barnen trygga händer. Borde inte de protestera mot detta förslaget?
   Och pensionärer som har så lätt för att ta till sig smitta. Ska de då passa barn för att barnets föräldrar inte orkar ta hand om dem. Vissa människor borde inte ha lov att skaffa barn.

Den här frågan känns ut att ha en väldig typisk konsekvens.
# 1 Staten tjänar mer på att föräldrarna jobbar.
# 2 De rika familjerna skulle inte längre behöva ha barnflicka och däremed få  mer pengar själva.

Alliansen tänker inte på barnen, de tänker inte på pensionärer, de tänker bara på pengarna som staten får in när föräldrana jobbar. Det är bara pengar som gäller, inga känslor. Kommer de genomföra detta tro? Förhoppningsvis protesterar svenska folket. Hoppas det i alla fall. Utsätt inte barnen för detta! Tänk inte bakåt med jobb, jobb, jobb, jobb, bokstavsbetyg och barnsamariter, tänk på framtiden.

image60 Här snackar vi otrygga händer

Pier Pressure

PIER PRESSURE, Frihamnen, Göteborg 1 JULI 2007

image50
LOVING CHOKES


image51
LESS THAN JAKE


image52
FINLEY


image53
SUNRISE AVENUE


image54
<3





Dagarna efter

image55

image56
VI FISKADE KRABBOR PÅ ASPERÖ



image57

image58
VI GICK PÅ CAFÉ ALADDIN


image59
JAG ÄLSKAR EDVARD