Be dem dra, ingen bryr sig

orkar ni inte så sluta här



Man ska inte vara snäll egentligen. Det ingår inte i människans kultur. Någonstans finns det en regelbok som bestämmer allt, fast den finns inte i verkligheten. Men i nästan alla hjärtan. Då och då kommer det ut en ny upplaga, precis som Svenska Akademins ordlista. Min regelbok uppdaterades idag.

Människan har funnits så länge så länge, och ju mer världen utvecklas, desto mer klarar vi oss själva. Förr i tiden var man tvungen att hjälpas åt. En tjej kunde bara stå i köket eller ligga i sängen. Slaktade man ett lejon fick hela byn dela på den.
  Nu för tiden får vem som helst bli chef, och nästan vem som helst kan bli chef. Vi behöver inte varandra, vi behöver inte vara snälla. Världen utvecklas så fort, så fort att invånarna hinner inte med. Man ska bara jobba, jobba, jobba, inte ens sina barn har man tid att leka med. Alla slåss om det finaste jobbet och då är det självklart att man själv måste vara högst upp, man kan ju inte dela förstaplatsen med någon annan.

Vi går inte längre ut fyra personer i skogen för att skjuta ett rådjur, en som letar, en som dödar, en som bär hem och en som flår. Vi går ut helt själva och säger inte ett skit till staten, så skjuter vi så många vi inte får och går hem och gömmer köttet i källaren. Vi vill inte att någon ska känna till eller ta del av det vi just gjort. Det enda vi behöver är prylar. I dagens samhälle löser det allting. Du behöver inte vara matematiskt snille för att ränka ut 4031x34/78. Underbarn räknas inte längre. Jag vet ett underbarn som är poet. Hon heter Björk och är 12 år. Sådana som henne behövs. Vi lever i ett prylhav som vi inte ens är nödvändigt. Om världen utvecklas mer och mer nu kommer vi snart att dö ut. Människan kommer inte behövas utan allt kommer att styras av prylar. Stoppa utveckligen av allt och ägna er åt varandra, borde det vara, men så är det inte. Utvecka mer, hata och dö. Det är livets motto.

Snällhet finns inte längre med i regelboken. Det gäller bara att prestera bäst och mest. Vi lever inte kvar på stenåldern och det är nog ganska synd. Jag tror livet var trevligare då, gemenskapen fanns där på ett annat sätt. Behöver vi verkligen alla dessa prylar som folk tjänar miljoner på. Vad fan jag gör framför denna dator till exempel. Är detta verkligen nödvändigt att skriva?
  Om datorerna inte hade funnits, då hade jag inte behövt skriva det här...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback