Tack och adjö för oss

Nu är det verkligen på tiden att vi hoppar av schlagertåget och skapar oss en egen fest. Nu är alla fruktansvärt förbannade över att The Ark bara kom på 18:e plats igår och att fel låt vann, men då kan jag säga att melodifestivalen handlar inte om musik, utan om politik. Cypern gav till exempel Grekland 12 poäng igår medan Turkiet inte fick en enda.

Det är aldrig bästa låten som vinner, för det första har man helt annorlunda musikstil i till exempel Grekland än i Sverige och om man sedan tänker efter så fick Serbien (som vann) väldigt brokiga poäng. 12 av en del länder och inga poäng alls av en del. Så var det inte för några år sedan. Då fick den bästa låten 12, 10, 8 och möjligtvis 7 från alla länder, och en låt som finns noll poäng av alla fick aldrig en 12a.

The Ark gjorde verkligen sitt bästa och det är inte p.g.a. låten som de vann, det är p.g.a. att melodifestivalen tagits över av Östländerna. Det var bara östländer som gick vidare från semifinalen. Förr var det ingen fara med det för då var det inte så många av dem med men nu när alla gått med i EU kryllar det av dem. Jag hörde verkligen inte skillnad på några ballader från festivalen igår och jag minns inte en enda melodi. Det vaga minnet jag har är att Ukrainas bidrag lät som Crazy frog-låten, men det kanske bara är en ren inbillning och förhoppning.

Egentligen så borde man få höra alla låtar utan att veta vilket land de är ifrån och rösta utefter det, men det skulle inte heller fungera eftersom östländernas låtr låter ungefär likadant och de tycker om sådan musikstil. De kanske tycker det är för osmakligt med en avklädd kille som rockar världen istället för fyra bikini-brudar som spelar på sex och mikrofonstativ, vad vet jag?

The arks låt är helt enkelt för bra och för proffsig för denna tävlingen. Jag menar, varför skickar aldrig England sina bästa och proffsigaste artister? De skickar weiird låtar och kommer sist varje år. Folk som är trötta på skiten försöker desperat rösta sönder sig på de mest konstigaste låtarna i startfältet (i år var det Ukrainas foliestjärnelåt) för att visa att melodifestivalen inte är en seriös tävling. Jag trodde faktiskt att folk förstått det efter fjolårets segrare Lordi, men tydligen inte...

Eurovision song contest har levt i 49 år, men nu är det slut. Något 50-års jubileum existerar inte i min värld (och förhoppningsvis inte i någon annan svensks huvud heller). Det är slut nu, och om det sitter några hopplösa optimister där ute och tror att allt löser sig, förstör deras inre synbild! Detta är slutet, men vi har fortfarande kvar världens bästa band hos oss och ingen serbisk Harry Potter ska få smutskasta dem. The ark for the life <3

Kommentarer
Postat av: Stina

Varför är den där tönten med då om det är en sån "dyngtävling". -_-

Postat av: Elin

Håller helt med dig om gårdagens Eurovision! Vi pratade faktiskt också om det här igår att man borde spela låtarna utan att skriva vilket land de kommer ifrån så att man röstar på låten, och inte på landet den kommer ifrån! Vet inte hur det skulle kunna genomföras, men det borde ju kunna gå att få det bättre än det var igår!

Sen var väl inte Finland världens bästa värdnation. Krisse kan ju inte vara det bästa de kunde komma på?!

// Elin

2007-05-13 @ 17:56:38
URL: http://elinapelina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback