Betala skatt

Jag har börjat fundera på detta med att betala skatt. I Sverige betalar alla som arbetar 30 eller 50 % i skatt. Det gör vi för att man ska slippa betala så mycket kostnader i samhället själv. Och jag tycker att det är en bra "idé" man kommit på. Man betalar i förskott så får man göra allt billigare eller gratis sedan. Mycket fiffigt.

Jag läste häromdagen i tidningen om en mamma som hade en 17-årig pojke som misstänkts ha rånmördat en man. Mamman sa att hennes son suttit på ett bahandlingshem innan men släppts för det inte fanns pengar för att ha kvar honom. Det fanns andra som behövde mer hjälp än denne. Han var sjuk och släpptes för att staten inte hade råd att betala.

Då kommer vi tillbaka till skatten. Dagens regering tycker att det är dåligt att de som tjänar mycket pengar ska betala mer i skatt. Eller ja, de tycker att skatt är ganska dåligt överhuvudtaget. De tycker att var och en ska betala för sig själv. Betalar man mindre i skatt så får vården inga pengar och då måste vi släppa ut dessa människor ännu tidigare och se dem begå brott som kostar staten ännu mera pengar. Då inser vi att vi nog måste betala ändå. Och de rikaste betalar mest i skatt och det är väl helt rimligt eftersom de har mer pengar. Tjänar man 10 miljoner och betalar hälften i skatt så har man fortfarande 5 miljoner kvar. Vad ska de GÖÖÖÖRA med alla pengarna? Hur många villor behöver man? Det är väl bättre att betala de till folk som behöver dem mer. Att betala skatt ger människor fler valmöjligheter och klassskillnaderna minskar och det är så det ska vara. Håller man inte med så är man ego. Varför kan man inte bara hjälpa varandra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback