GP har gjort det igen

Aaaah, media gör mig galen. Någon som läst söndagsreportaget i GP idag? Det handlar om Vingagymnasiet i Göteborg som är ett gymnasium med IV-program. Rubriken på framsidan är:
"IV-programmet - ett rejält fiasko
Jan Björklund: Sveriges mest misslyckade skolsatsning"

Öppnar man tidningen läser man rubriken
"ICKE GODKÄNT
Få elever på individuella programmet klarar gymnasiet"

Artikeln handar
om en skolklass med 16 elever från 2002 som gick på Vingagymnasiet i Göteborg. GP har nu sökt upp dessa människor och sett hur det gått för dem i livet. Då visar det sig att sex stycken av dessa 16 lyckats få slutbetyg på gymnasiet. Oj oj tänker vi. Men sedan visar det sig att nio jobbar, en är arbetssökande, en är sjukskriven, två är föräldrarlediga, en sitter i fängelse och en läser på högskolan. Det är väl riktigt bra.

Man behöver inte vara misslyckad bara för att man inte gått klart gymnasiet. Att så många lyckats få jobb är väl otroligt och det borde alla tycka eftersom det är så viktigt att jobba. Vad menar folk med att dessa människor misslyckats? Jo GP menar det. GP sätter sådana rubriker för att de tycker att dessa elever misslyckats med skolan, men läser man artikeln är det inte alls så. Jan Björnlund tycker väl också att de har misslyckats eftersom han säger det. Men de har ju jobb i alla fall. Så de räknas ju inte som arbetslösa som många tycker är ett väldigt hemskt ord.

Jag orkar inte. Alla är bra och Filippa Reinfeldt har ju faktiskt humor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback