Jobben jobben jobben

Sverige (eller ja hela världen) satsar på det stora. "Fler företag fler jobb" säger alla som bestämmer, och det är ju både sant och logiskt. Och de som inte vill jobba måste jobba så då bygger vi fler företag och allt löser sig. Eller?


Nej! Vi kan inte fortsätta på det viset. I dagens samhälle bygger vi inte nya företag för att vi behöver utan för att alla människor ska ha ett yrke. Det är riktigt sinnessjukt. Tänk er en affär som Gekås Ullared. De säljer så mycket skitsaker som folk tillverkar för att de ska ha ett arbete. Andra människor kan inte finna sig i att det sitter folk hemma som inte arbetar men som får pengar ändå. Tycker man så, så har man helt klart fel arbete. Ett jobb ska inte vara jobbigt, även om det låter så. Har du ett tråkigt yrke så byt! Majoriteten i Sverige trivs faktiskt med sina arbeten. Och de som trivs bäst är de som tjänar minst. Då borde de som tjänar bäst kanske tänka på vad som är roligast. Tjäna mycket pengar eller ha kul och ändå tjäna pengar? En undersökning på expressen.se visar att det viktigaste när man väljer yrke är att ha kul (52 %) jämfört med de 26 % som tyckte att hög lön var viktigast. Drar man en slutsats av det betyder det att de som tjänar mest har tråkigast och är avundsjuka på dem som inte jobbar alls. Men det är ju deras val.


Någonting som skulle ha löst det hela skulle i så fall vara sextimmars arbetsdag eller mindre. Men det går inte de som arbetar med på. Nej, de tycker att man ska bygga fler företag och förstöra miljön ännu mera. Men har man ingen miljö har man ingenting kvar och definitivt inga jobb. Och det blir ju inte bättre när man flyttar alla sina fabriker utomlands för billigare arbetskraft eller när man börjar med arbetskraftsinvandring. Om vi nu har några i Sverige som då inte vill jobba så är det ju underbart (för jag tror inte att dem är så många). Pengar har vi, det är jobben vi inte har och som vi inte kan fixa åt alla utan att det drabbar världen och vår miljö.


Hur ska vi ha det egentligen? Ska alla jobba eller ska alla inte jobba? Det är frågan...


funderar på att sluta blogga, jag orkar inte provocera alla människor


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Sluta inte blogga, att provocera behöver inte vara negativt. Alla dina inlägg är kloka och bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback