Samhälle in my ass

Jag ska lägga av med politik. Det är sant. det senaste åren har hela mitt liv kretsat kring politik och nu har jag insett att det inte är det som gäller.

Jag har alltid tyckt en massa saker och då tänkte jag att det finns ju ett par partier i riksdagen som tycker som mig. Eller hur? Det är falskt. Partierna bara säger en  massa saker som de egentligen inte håller med om själva. De säger det för att få folket på sin sida, de vill bli så omtyckta som möjligt. Mycket snack och lite verkstad. Man kan aldrig påverna riksdagen (eller Stockholm överhuvudtaget). Sedan när bryimage71r de sig om oss andra?

Det viktigaste i livet är att ha kul och att hjälpa svaga i samhället tycker jag. Säger man det till risdagen så säger de antligen "Det skiter vi i" och så händer det ingenting. Eller så säger de "Du har så rätt. Precis så tycker vi med" och så händer det ingenting i alla fall.

Exempel: "Nu ska vi rösta om om vi ska ge biståndspengar och socialbidrag. 53 % röstade emot. Då ger vi inga pengar"  Ska de andra 47 % ge upp nu? Ja så går det till inom politiken. Men det är inte rätt väg att gå om man vill nå framgång. Politiker kan ingenting om bistånd, flyktingar, bostäder m.m. De sitter bara och läser statistik, drar in pengar och bestämmer. Är det någon jävla diktatur vi lever i kanske? JAA! Det tycker jag. De kan ingenting om miljö, skolan, brott och straff m.m. Det enda de gör är att sätta in nya lagar och straff. Inte fan hjälper det.  

Skit i politiken och engagera dig i något som verkligen hjälper. Rädda Barnen, Faktum, Chistian Childrens Fund, MADD, Greenpeace, ja vad som helst där folk har kunskaper om vad som egentligen händer. Vill du rädda jorden så bli inte medlem i Miljöpartiet de Gröna.

Anledningen till att samhället inte skulle fungerat utan riksdagen är för att vi inte kan tänka oss ett samhälle utan den. Vi tänker att det blir kaos och då blir det kaos. Moment 22. Vi tänker att nu måste vi ta hand om alla busar och de som inte kan sköta sig. Och tänker man så så är det självklart att de blir förbannade och då uppstår kaos. Varför inte bara hjälpa varandra? Nej det går ju inte för då tjänar man inte lika mycket PENGAR! Och Herr Reinfeldt blir arbetslös!

Nej jag säger tack och adjö  till politiken. Det är ingenting för mig. Jag ska gå ur Grön ungdom och bli av med facismen i mig själv. I nästa val får jag rösta och jag tänker inte rösta blankt. Jag tänker rösta socialistiskt och det är för att jag tycker att samhället blivit sämre med Alliansen, men jag vet fortfarande att jag inte kan påverka något genom att gå den vägen. Men trots att mina tankar från och med nu läggs på andra saker (kommer självklart ha en övergångsperiod som allt annat) så kommer mitt hjärta alltid att dunka åt vänster.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Väldigt bra skrivet! Håller med till 100%.

Postat av: Robban

Ja du Linn. Du skriver som alltid med mycket passion i din text, och fortsätt gärna med det, men tro mig, jag talar för de flesta när jag säger att du behöver inte så mycket svordomar i dina texter, dom tas på allvar ändå, det ser bara amatörsmässigt ut med så mycket svordomar. Annars, kanonbra skrivet!

2007-09-02 @ 17:49:50
URL: http://crazyrobban.blogg.se
Postat av: Anonym

kan du vara snäll att berätta, eller kanske skriva ett inlägg om VARFÖR ditt hjärta ligger på vänster sida? Hade varit intressant. Ja vill inte ha en massa generalisering och antaganden från din sida om varför Höger är dåligt. Jag vill Ha konkret bevis. Hade varit intressant att läsa. tack.

2007-09-09 @ 23:22:09
Postat av: Linn

Anonym:
För att jag är mot orättvisor och klassskillnader. Och jag är för välfärden.
Konkreta bevis? Jag får väl tycka om vilket parti jag vill och det behöver du inte bry dig om. Min blogg är frivilligt läsande. Och om du läser jag skriver nu är du ju bara ute efter att provocera

2007-09-10 @ 09:50:31
URL: http://regnspeglar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback