1 maj

Idag är det första maj vilket betyder att det är sommar eftersom maj för mig ingår i sommarmånaderna. Idag höll Mona Sahlin tal i Göteborg och kritiserade moderaterna som varnligt. Varför? så himla onödigt. Visst gör borgarna mycket sjuka saker, men att klaga funkar inte.

Sedan till en till fundering. Igår (valborgsmässoafton) hörde man gång på gång i nyheterna att "idag kommer många ungdomar få sin fylledebut" och "idag kommer 200 000 ungdomar dricka sig fulla i Sverige" .och "idag är den dagen där 2000 misshandelanmälningar och 66 våldtäktsänmälningar kommer att göras".  Varför säger man sånt på nyheterna? Man vill uppröra människor med sådana siffror, och det gör man säkert, men det är ingen som vill göra något åt det. Alltså är det helt onödigt att nämna i tv. Ungdomar vill dricka och det finns folk som köper ut till dem. Vems fel är det då? Nej samhället handlar bara om att nämna saker så att människor blir chockade.
NORDPOLEN SMÄLTER - Förskräckligt men ingen gör någonting åt det
11-ÅRINGAR FÅR TAG PÅ SPRIT PÅ EN HALVTIMME - Förskräckligt men ingen gör någonting åt det
OZONLAGRET BRISTER - Förskräckligt men ingen gör någonting åt det

Om man nu vill engagera sig i något kan man ju gå med i någon grupp om det på Facebook.

Och det här med alkohol. Barnprogrammet Rebellen filmade en 13-årig tjej som bad en man utanför systemet att köpa ut till henne mitt på ljusan dag. Flera människor såg detta och när man frågade personerna varför de inte gjorde något åt det så svarade de "Jag är chockad" eller "ja men ingen annan reagerar ju". Alltså bryr sig ingen. Varför då nämna det på tv. Det går ut på tiden och på elen och på miljön så vi förstår jorden ännu fortare. Bara för att nämna saker på TV.n som ingen bryr sig om. Eller så är det så att alla bryr sig om miljön och ungdomars alkoholvanor men ingen orkar göra något åt det. Som alltså också är lika med att ingen bryr sig.

Imorgon är det andra maj och då har filip och filippa namnsdag och då är det bara 15 dagar kvar till 17 mai och 14 dagar kvar tills vi har konsert. Och snart är det sommar och då ska jag till Öland och Varberg och då ska det vara varmt och skönt, sedan på vintern ska det vara kallt. För om det är så så vet vi att jorden fungerar som den ska och då lever vi längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback