GENUS

Jag älskar att prata om genus. Alla blir sura då. Jag med. Det är sjukt. Men varför hejar alla i Sverige på Obama i USA-valet. För att Hillary Clinton är kvinna. Hon skulle bli en så sjukt mycket bättre president än Obama som inte har så mycket att hänga i granen. är det en slump att typ alla brottsligar och kriminella är män och att typ alla dagispersonal? NEJ, killar lär sig slåss, tjejer lär sig visa empati och ta hand om folk och varför heter det annars DAGISFRÖKEN? Män är sämre bilförare men klarar ändå uppkörningarna oftare än kvinnor. Bara för att kvinnor inte får lära sig att ta för sig. Varför sitter män alltid bredbent och kvinnor alltid med ena benet över det andra? Kvinnor får lära sig att inte ta plats. Varför strejkar vårdpersonalen mot låga löner? För att de flesta som jobbar inom vården är kvinnor för att dom TAR HAND OM FOLK!

Det sjukaste är dock att MÄN alltid blir skitförbannade när man nämner detta. För dom känner sig hotade för männen har det ju så jävla bra. Varför ändra på det undrar dom! Och det som är ÄNNU sjukare är att:

När man i en klass testade att under en lektion  hjälpte man killarna EXAKT lika mycket som man hjälpte tjejerna. EXAKT! Då tyckte killarna att tjejerna fick MYCKET mer hjälp. Och tjejerna. Dom tyckte att tjejerna fick MYCKET mer hjälp. Världen är sjuk. Vafan. Sverige tror att dom är så jävla bra förebild när det gäller mänskliga rättigheter i FN. Men ack vad fel vi har. Vi klagar på andra länder som inte har undertecknad och ratificerat barnkonventionen som innebär att man inte får slå sina barn m.m.. Sverige har varit så himla duktiga och skrev under den bland de första i FN. Men det finns fortfarande massvis med barn som blir slagna i vårt land. Precis som det finns i de länderna som inte har undertecknad och ratificerad barnkonventionen. Det är väl bättre att inte underteckna den om man VET att det förekommer våld mot barn i landet. Då LJUGER MAN JU. Och bryter mot FN: s lagar. Och Sverige skryter med att dom är så himla jämställda. Bullshit. Visst så könstymptar vi inte våra kvinnor och det är ju schysst, men ett jämställt land skulle jag inte kalla Sverige. När det bara finns ETT ENDA yrke av alla yrken i vårt land där kvinnor får lika mycket i lön som männen. Det är inte jämställt. No no.

Den 10:e decenber 1984 skrev Sverige under konvention mot tortyr och annan grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning. Det håller vi inte heller. Vi torterar inte fysiskt våra häktade och vi har inte heller dödsstraff, MEN vi behandlar våra fångar dåligt psykiskt. Anders Eklund, Hagamannen, Anna Lindh-mördaren. jag kan räkna upp många. Vi hänger ut dom på bild och det är förnedrande och dålig behandling av dem psykiskt. Och det går in under den konventionen. Nej! JÄMSTÄLLDHET TACK! Sverige har en tendens att alltid skylla ifrån sig. Vi ska skylla på att USA och Kina är värre än oss när det gäller miljöförstöring. Och Iran är värre när det gäller jämställdhet och straff och den är värre än oss och bla bla. Vi är ett av världens rikaste länder och vi beter oss såhär. Det är lågt!

Nu gled jag ifrån genusämnet lite. Jag tänker i FN, jag drömmer om FN och ur andra länders perspektiv inser jag att Sverige inte är så bra som alla tror. Vi bryter också mot massvis med FN-konventioner. Då kanske ni tänker att de som misshandlar sina barn är bara enskilda personer, ingenting man kan döma ett helt land för. Då kan jag säga att tortyren på Kuba utförs bara också av enskilda personer, alltså inget man kan döma ett helt land för. Så det så!

Kommentarer
Postat av: Den där Annica

Svar på första frågan: För att en Clinton redan varit president och negrerna i Amerika behöver få ta större plats än vad de gör för tillfället..

2008-05-11 @ 18:34:58
Postat av: linn

svarta tar mer plats i världen än vad kvinnor gör. vi kan kanske lika gärna gå och dö du och jag och alla andra kvinnor

2008-05-11 @ 18:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback