Uteslut Krist(o)demokraterna

Att Kristdemokraterna är representerade i Riksdagen är något som jag länge tyckt är lite fel. I Sverige har man ju valt att hålla isär politik och religion. Nu har dock Kristdemokraterna kommit med ett förslag som bevisar de odemokratiska parti det verkligen är. De vill ha ett abortregister som registrerar kvinnor som gör abort. Vart är världen på väg? Förslaget har lagts fram av läkaren Anders Milton och nu har Kristdemokraterna nappat. Tanken med åtgärderna är att minska antalet aborter i Sverige.
- Register väcker alltid lite olustkänslor, men jag tycker absolut att idén är värd att pröva. Vi har länge undrat varför vi inte klarar av att förebygga aborter, och får vi reda på lite mer om orsakerna kanske vi kan rikta arbetet på ett klokare sätt, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot i riksdagens socialutskott till SvD.

Detta är så upprörande. Ska man införa sådana här register borde man ha ett register för tjocka människor och ett annat för religiösa eller för sådana som röker och dricker eller sjuka som lever onyttigt och alla andra som belastar sjukvården.

Nej det är tur att Kristdemokraterna är ett såpass litet parti att de inte har särskilt mycket makt. Man röstade ju ner dem i homovigselfrågan så då lär inte abortfrågan bli någon match heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback