Nej till abort

Har ni hört om det nya lagförslaget i USA? Det är nog bland det sjukaste jag har hört. En lagstiftare i Ohio har lagt fram ett förslag som ska hindra en kvinna att göra abort om pappan vill behålla barnet. Ska man göra en abort måste man ha skriftligt medgivande från pappan.

- Vad har en pappa att säga till om vid aborten av sitt eget barn? Ingenting enligt nuvarande lag, säger lagstiftaren John Adams till 10TV Nevs.

Om kvinnan inte vet vem som är pappa till barnet skulle kvinnan, enligt det nya lagförslaget, bli tvungen att lista alla som kunde tänkas vara fadern för att faderskap ska kunna fastställas. Enligt förslaget skulle det vara olagligt för kvinnan att ljuga om vem fadern är.


Detta är ett helt sjukt förslag som lyckligtvis inte kommer gå igenom. Lagstiftaren menar att pappan också måste få vara med och bestämma, men enligt det nya förslaget får kvinnan inte bestämma alls. Då slår det ju över åt andra hållet. Att sådana här människor ens får vistas i politiken förstår jag inte. Det är demokratins dilemma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback