Nolltolerans mot diskriminering

Jag förstår inte hur man kan döma ut vissa människor på grund av hudfärg, kön eller läggning. Speciellt inte i dagens 2009. Varför ska alla följa mönstet och vad ÄR mönstret och vem bestämmer det? Katolikerna? Tänk om alla skulle leva som katoliker. F-n va olyckliga alla skulle bli. Då hade det inte funnits några homosexuella, inte officiellt i alla fall. Vi hade varit förtryckta, inte minst kvinnorna (eftersom de inte längre skulle få bestämma över sin egen kropp). Kvinnor hade inte fått jobba som präster och biskopar. Man skulle kunna säga att vi skulle leva som de gjorde för 2000 år sedan då Jesus levde (eftersom katolikerna vägrar moderisera bibeln). Vi hade inte fått använda preventivmedel för det står inte i bibeln att man får använda det (ja nu hör ju hur det låtet) och det kommer bli en massa barn överallt.

Bibeln är ju guds heliga skrift och den ska följas för att gud säger det (säger katolikerna). Men den är skriven för 2000 år sedan och är enligt många väldigt gammaldags. Om gud nu finns så borde hon ju finnas än idag.

Kan man inte be några som har kontakt med gud att skriva en ny bibel? Gud kanske har ändrat sig på vissa punkter. Det är ju ändå gått ett tag sedan bibeln skrevs. Samhället har ändrats och kanske även gud? Gud är väl lika mycket närvarande nu som för 2000 år sedan?

Men tillbaka till diskrimineringen (känner att många inlägg handlar om detta). Reglion är en tro som inte ska ta över samhället. Det kan inte bli som i Iran där man har Sharialagar, vilket betyder att guds ord står över alla andra lagar. Och man vet ju hur bra det funkar i Iran. Sådär va? Tänk vilken mardröm att ha sharialagar i Sverige. Men om katolikerna får mer makt lär det bli så.

I den krista tidningen Dagen intervjuas världsevangelisten Billy Graham och han menar att Gud älskar alla. Och om man älskar någon måste man älska den för det den är annars måste man säga "jag kommer börja älska dig, men inte förrän du gjort det här och det här".


Så tolkar jag det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback