Björklunds nya förslag som slår ut de svaga

Ingen ha väl undgått det nya förslaget som utbildningsminister Jan Björklund lägger fram för Regeringen idag, ett förslag som kommer rasera hela utbildningssystemet om det tas igenom. Jan Björklund sa i partiledardebatten för knappt en månad sedan att det är skandal att 1/3 inte klarar gymnasiet och då tror man kanske att han ska göra det lättare för dessa själar att ta studenten, men icke. Nu lägger han fram ett förslag så att den här tredjedelen ska balla ur totalt INNAN gymnasiet vilket innebär att bara de starkaste börjar på gymnasiet. På så sätt vill Björklund att 100 % av eleverna som börjar gymnasiet ska slutföra sin utbildning.

Hur har han tänkt då? Jo, först vill han starta elitklasser från årskurs 7 (klasser med de allra bästa i). Sådana här klasser han visat sig vara väldigt dåliga i andra länder då de sämre blir ännu sämre om de inte går med några bra (det skiter väl Björklund i i för sig), men även de duktiga blir mycket sämre och många får prestationsångest eftersom alla är så duktiga. Duktiga elever beöver känna att de är duktiga, precis som de gör om de går i vanliga klasser. De som är lite sämre behöver ha några att se upp till, något att sträva efter, vilket de får om de går i en vanlig klass. Nu slår Björklund ut de sämre tidigt. Några behöver ju ta "skitjobben". Björklund vill även införa nationella prov i årskurs 3 samt skriftliga omdömen i årskurs 1. Detta för att de små barnen så tidigt som möjligt ska bli skoltrötta och för att Björklund ska försäkra sig om att de aldrig kommer klara av gymnasiet.

Sedan vill Jan Björklund att man ska kunna stänga av bråkiga elever från skolan, så de missar ÄNNU mer än vad de säkert redan gör. Därmed blir dessa elever inga konkurrenter om de högt uppsatta jobben och utbildningarna. Och elever som inte har godkänt i alla ämnen ska även få gå extra skolår på grundskolan. Detta blir som ett litet straff för de eleverna som misslyckats på högstadiet och enligt de nya förslaget kommer få stanna var i skolan i flera år till (har de inte ballat ur de första 9 skolåren kommer de säkerligen balla ur när de får gå några extra skolår på som favoritskola)

Om det nu är någon av dessa själar som Björklund slagit ut som TROTS detta börjar gymnasiet för att den personen ändå har en dröm om vad den blir bli när den blir stor. Om den personen råkar bli lite skoltrött (efter 9 års tortyr i grundskolan som Björnlund skapat för alla elever) och i och med det "bara" får G i snittbetyg har den personen inte någon möjlighet att läsa upp sina betyg på komvux (för det är också en sak som Björklund tar bort). Jan Björklund säger att det är slöseri med samhällets resurser att låta folk som redan har ett slutbetyg få läsa upp sina betyg.

Nu är det såhär att OM man läser upp sina betyg på komvux hamnar man redan i en annan urvalsgrupp inför högskolan/universitetet vilket gör att det är mycket svårare att komma in. Man har redan straffat de elever som kanske inte var mogna för gymnasiet när de var 16 år gamla. Man har redan straffat de elever som hade lite svårt för matte och föll på det.

Jan Björklund har också föreslagit en massa andra saker som redan gått igenom (nya betygssystemet och nya gymnasieskolan till exempel) och om jag skulle skriva det skulle jag få hålla på hela dagen. Men det som är intressant med hans nya förslag är att han sa i partiledardebatten den 17 maj 2009 att han i och med detta förslag "öppnar nya dörrar". Då undrar jag. VART är dörrarna? Kanske ser jag en dörr, men den ser ordentligt låst ut tycker jag.




ko

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback