Partiledardebatt

Jag har suttit och myst framfär partiledardebatten på SVT2. Suttit och skrattat över Jan Björklunds oerhört intelligenta (not) argument. Skoldebatten var mest intressant. Regeringen har ju lagt upp ett förslag om at göra om gymnasieskolan så att yrkesutbildningarna inte ska få någon högskolekompetens (alltså inte läsa några teoretiska ämnen).
- En tredjedel av Sveriges gymnasieungdomar går inte ut gymnasiet, säger Jan Björklund (fp)
- Vad är det för fel på kunskap? undrar Lars Olay (v)

"Alla kan inte bli akademiker" menar Björklund, och självklart kan inte alla det. Men att begränsa möjligheterna att läsa på högskola är katastrofalt. Det blir svårare att komma in på universitetet, man skär ner på komvux och tempot på gymnasiet blir högre. Hur f*n ska vem som helst kunna få en högskoleutbildning? Sedan handlar det inte enbart om att vara behörig till högskolan. En ungdom som går bygg ska inte bara bli byggnadsarbetare, utan han/hon ska också bli samhällsmedborgare (som Lars Olay uttrycker det). Man ska kunna gå och rösta och vara insatt i samhället oavsätt om man är arbetare eller akademiker. Vi kan inte skapa någon oallmänbildad arbetarklass utan verklighetsuppfattning. Alliansens politik går ut på att öka klyftorna mellan rik och fattig och det hoppas jag folk ser. En allmänbildning måste finnas i samhället bland alla samhällsklasser och inte bara för Örgryte och Danderyds kids.

En sak till bara. Mona Sahlin är underskattad.


Dagens partiledarcitat:
Jan Björklund (fp): Vi håller på att bygga ut komvux


vvb

Kommentarer
Postat av: ung pappa till Inez

Det är verkligen intressant och det finns många barnproduktsreklámer som har modern och barnet i fokus, pappan är som "bort glömd". SKulle var roligt om de ersatte pappan och ännu bättre om de fick någon pappa med annan etnisk bakgrund :)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback